Syrien er i opløsning

Mennesker i nød skal have hjælp

©Christer Lænkholm

Konflikten i Syrien har på sit femte år udviklet sig til et mareridt for alle.

13,5 mio. syrere har brug for humanitær hjælp. Flere end 10,7 mio. syrere, dvs. over halvdelen af landets befolkning, er på flugt:

  • 6,5 millioner syrere er på flugt i deres eget land.
  • Flere end 4 millioner syrere er ifølge FN flygtet til nabolandene Jordan, Libanon, Irak, Egypten, Tyrkiet og Nordafrika. Andre prøver at få asyl i Vesteuropa.

FN og andre nødhjælpsorganisationer, herunder Folkekirkens Nødhjælp og vores partnere inde i Syrien og i nabolandene Libanon og Jordan, hjælper med mad, tæpper, tøj og husly, så internt fordrevne og flygtninge kan klare sig i den akutte situation.

Beskyt verdens skolebørn

I verdens brændpunkter udnytter krigens parter skoler til deres krigeriske formål. Det skal stoppe!

Verdens børn skal kunne gå i en skole uden bomber, patroner og soldater. 

56 lande har tilsluttet sig en deklaration, der skal sætte en stopper for brugen af skoler til militære formål, men Danmark har ikke. Skriv under og forlang, at Danmark går med her eller sms UNDERSKRIFT til 1911.

Selvom nødhjælpsorganisationer arbejder i døgndrift er der langt fra midler nok til at opfylde de internationale minimumsstandarder for f.eks. fødevarerationer, drikkevand, adgang til lægehjælp og skolegang.

Hjælp til nærområderne

Vi arbejder hovedsageligt i konfliktens nærområder - dvs. nabolandene Libanon og Jordan samt inde i selve Syrien. Via ACT Alliance-systemet arbejder vi på at udvide indsatser og partnerskaber for at kunne komme flere nødlidende syrere til hjælp. Vi hjælper også syrere i nød, der er flygtet til de græske øer samt i Serbien og Ungarn.

Læs også: Syrien, beretninger fra det borgerkrigshærgede land.

Folkekirkens Nødhjælp har støttet internt fordrevne inde i Syrien og syriske flygtninge i Jordan med mere end 29.150.000 kroner. Vi har hjulpet i alt 344.321 syrere med nødhjælp som mad, tæpper, varmeapparater, vintertøj, køkkensæt, hygiejneartikler og penge. Og vi giver psykosocial hjælp til børn og voksne på flugt fra krigen.

I Jordan har vi givet børn skolebøger og forsynet familier i Za’ateri-flygtningelejren med tæpper og varmeapparater til den kolde vinter.

I Libanon hjælper vi palæstinensiske flygtninge fra Syrien, som har søgt tilflugt i de 'gamle' palæstinensiske flygtningelejre, der blev oprettet i Libanon efter staten Israels oprettelse.

I tre af Libanons 12 store lejre uddeler Folkekirkens Nødhjælp og nødhjælpsorganisationen Najdeh madkuponer og hygiejnepakker. Herudover tilbydes psykosocial hjælp til både de nye flygtninge og de i forvejen hårdt pressede værtsfamilier, der har taget imod de nye flygtninge.

Baggrund: Aleppo - Civile fanget midt i kampene.
Videre læsning, Wikipedia: Borgerkrigen i Syrien.

Sådan hjælper vi

Vi har i tre år hjulpet mennesker på flugt i det nordlige Syrien. Disse familier har vi hjulpet igennem vinteren med tæpper, madrasser og varmeapparater

Krigen i Syrien er hård for alle og folk har hverken mad eller vand Krigen i Syrien går hårdt ud over børnene De børn, som er på flugt fra Syrien, har kun meget få ting af deres ejendele Familie på flugt fra Syrien, bor i små lejligheder og kolde kældre Under krigen i Syrien er de hårdt ramte steder, farlige legepladser for børn Mange er bosiddende i flygtningelejre efter at være flygtet fra Syrien Familierne i flygtningelejrene har ikke meget og må klare sig med hjælp fra hinanden Mange børn bliver opfostret i de tæt befolkede flygtningelejre Det kan være farligt for enlige flygtninge-kvinder at befærde sig i lejrene Familierne har kun lidt at gøre godt med i deres små telte Mange er flygtet fra krigen i Syrien og har ikke meget at klare sig med De små familier på flugt rfa Syrien må hjælpe hinanden for at overleve De få midler de har at gøre godt med i flygtningelejrene, rækker ikke langt I flygtningelejrene må alle hjælp hinanden for at overleve De små ovne er alt hvad der kan laves mad på hos de små familier Mange familier er flygtet fra krigen i Syrien med deres små og ønsker bare at vende hjem Der skal passes på de mindste i flygtningelejrene da der også her er farligt

To kvinder arbejder i flygtningelejr i Syrien
Piger skal blive i skole
En ung kvinde kæmper mod håbløsheden og forsøger at motivere piger og unge kvinder til at blive i skolen.

Lille dreng på flugt henover togskinner fra Syrien
Mennesker i nød skal have hjælp
I parker, på jernbanestationer og i krat, midt i Europa, ligger søvnløse og udmattede mennesker på flugt fra krig og nød.

Æsel i Mali
Syriske flygtninge nået til Mali
Vi har set mange flygtning i Europa, men også meget længere væk er man begyndt at møde dem.

Støt via SMS Send 'AKUT150' til 1911 og støt med 150 kroner
Dit bidrag kan fx give
1 mennesker husly
1 mennesker psykosocial hjælp
3 mennesker mad i en måned