Støt

Talentshow

Nødhjælp kan se ud på mange måder

©Mathilde Utzon

Nødhjælp kan se ud på mange måder - det kan være et talentshow, hvor den barske virkelighed glemmes for en stund. 

Med talentshowet 'Kakuma har talent' får de unge i lejren lov til at tage en pause væk fra flygtningelejren usikre fremtid. Mens talentshowet ruller, er de almindelige unge mennesker, der har popideoler og gerne vil være med på moden ligesom deres jævnaldrende. 

I 'Kakuma har talent' får de unge mulighed for at udfolde deres evner inden for dans, sang og meget mere. Senest konkurrerede flere end 600 unge over to hele dage foran et begejstret publikum, inden vinderne blev fundet.

Se også: Støt fast & bliv en del af Folkekirkens Nødhjælp

Når man lever i en flygtningelejr, er fremtiden usikker og hverdagen barsk. Et talentshowet giver de unge noget at gå op og spreder glæde. 

De unge i Kakuma-flygtningelejren i Kenya er flygtet fra et hjemland, de ikke ved, hvornår de kan vende hjem til. De kan ikke få en uddannelse, og det er ikke tilladt for dem at arbejde i Kenya.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at sikre et værdigt liv for Kakumas unge ved at sikre meningsfyldte aktiviteter som for eksempel 'Kakuma har talent'. 

Vi støtter også skoler, afholder fodboldturneringer og yder mikrolån til unge flygtninge i Kakuma, så de kan starte små virksomheder i lejren.

Nødhjælp kan se ud på mange måder

Nødhjælp kan være et kreditkort,
der kun kan bruges til frisk råvarer på det lokale marked

Nødhjælp kan være en fårekylling,
som er smækfuld af vigtig proteiner og kan dyrkes i en flygtningelejr

Nødhjælp kan være vertikale køkkenhaver,
der giver grøntsager og ikke optager særlig meget plads