Folkemødet 2023: Ukraine – hvad nu?

Dato: 17. juni 2023 Tid: 10:00
Dato: 17. juni 2023 Tid: 11:00
Navn: Ane Sommer Knudsen Email: askn@dca.dk
N5 - Altinget, Vinklen 3770, Allinge
Debat & foredrag
fysisk
Ingen tilmelding nødvendig

Om arrangementet

Invasionen af Ukraine har rystet Europa og udfordret den internationale orden. Krigen har enorme  menneskelige konsekvenser. De humanitære behov er massive. Samtidig kan det være meget svært at se en ende på uhyrlighederne og et perspektiv for genopbygning og fred.

Danmark investerer massivt i humanitær bistand og danske civilsamfundsaktører har fra dag ét været aktive i Ukraine og nærområderne.

I debatten Ukraine – hvad nu? gør udenrigsministeriet, militærforskeren, krigsrapporteren og nødhjælpsgeneralerne status efter 16 måneders krig i Ukraine – og kigger fremad.

Hvordan hjælper vi civilbefolkningen bedst muligt? Hvordan holder dansk civilsamfund fast i de humanitære principper om neutralitet, når Danmark holder med og leverer våben til ukrainerne?

Hvordan kan Danmark og danske NGO’er bidrage til genopbygning i Ukraine? Og hvordan er vi reelt med til at bane vejen for fred?

Vi drøfter krigen i Ukraine hen over morgenkaffe og croissanter hos Altinget i Allinge.

Hvem: Lotte Machon; Peter Viggo Jacobsen (FAK), Thomas Bustrup (Dansk Industri), Julie Bojesen (Dansk-Ukrainske Ungdomshus), Biqs, Ladekarl, Slente, Johanne, MSF sygeplejerske.

Kommentar vedrørende deltagelse

Hvor finder eventet sted? Altinget.