Støt

Altødelæggende jordskælv har ramt Haiti

©Joseph Odelyn / AP / Ritzau Scanpix

Lørdag 14. august ramte et voldsomt jordskælv østaten Haiti og medførte helt ubeskrivelige skader

2.200 børn og voksne har mistet livet, mange er savnede og 12.300 er sårede. 650.000 mennesker er berørt af jordskælvets ødelæggelser (kilde: Haiti's Civil Protection Agency, 20. august). 

Vi har endnu ikke det fulde overblik over katastrofens omfang, men vi ved at 40 % af menneskerne i de jordskælvsramte områder har brug for akut nødhjælp. De mangler medicin, mad, rent vand og telte til at sove i.

Send et valgfrit beløb med MobilePay til 323373

©Reginald Louissaint Jr / AFP / Ritzau Scanpix

HJÆLP OFRENE

Folkekirkens Nødhjælp og vores lokale partnere arbejder på højtryk for at få nødhjælp frem til de nødstedte. Men da jordskælvets epicenter ligger i et afsides og tyndt befolket område, gør de omfattende skader på  infrastruktur og hovedveje det endnu sværere at få hjælpen frem til dem, der nu har mistet alt.

Der er akut behov for:
  • Telte, presenninger og midlertidige krisecentre
  • Mad og rent vand
  • Hygiejneartikler og førstehjælpssæt
  • Kontanter til at dele ud til de nødlidende

HJÆLP OFRENE

Et så stort jordskælv har udløst en enorm katastrofe i et af verdens fattigste lande. Over halvdelen af Haitis befolkning har fået knust deres hjem og hverdag. Skælvet, der målte 7,2 på richterskalaen, målte endnu højere end jordskælvet i 2010, som kostede op imod 300.000 menneskeliv.

Haiti er nu fuldstændig i knæ, da landet i forvejen var ramt af en økonomisk og politisk krise, der kulminerede med snigmordet i forrige måned på Haitis præsident, Jovenel Möise.   

Send et valgfrit beløb med MobilePay til 323373

Vores arbejde i Haiti er et eksempel på, hvor dit bidrag gør en forskel. Din støtte gør os i stand til at hjælpe de mennesker i verden, der har allerstørst behov. Læs mere om, hvordan vi arbejder

Få skattefradrag for din donation

Vidste du, at du kan få skattefradrag for din donation? Læs mere her >