Støt

Wefood - kom og bliv overrasket!

Bliv frivillig Tag quiz!

Wefod, Danmarks første butikker med overskudsmad 

En tredjedel af al mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Det kæmpe madspild har vi valgt at gøre noget ved, og derfor har vi skabt Wefood - Danmarks første butikker, der sælger overskudsmad og overskudsvarer.

Wefood sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning og overskredet dato for holdbarhed, som ellers ville være blevet smidt ud. Butikkerne i København blev efter åbningen i 2016 hurtigt en succes, derfor fulgte endnu en butik i Aarhus i maj. I efteråret 2019 åbnede butikken i Sydhavnen, i sensommeren 2020 åbnede det sidste skud på stammen i Tingbjerg.

Vi har brug for frivillige kræfter i Wefood

Vil du gå allerforrest i kampen for en mere bæredygtig tilgang til overskudsmad og overskudsvarer? Så se her! Vi har løbende brug for nye frivillige kræfter til vores fire butikker på Nørrebro, på Amager, i Aarhus, i Sydhavnen, i Tingbjerg og i Vejle. Som frivillig får du mulighed for at tage ansvar i butikken, får kundekontakt, indblik i madspildsproblematikken og en masse søde kolleger. 

Vi kræver ingen særlige forudsætninger - du skal bare have lyst til at gøre en forskel for miljøet og verdens fattigste sammen med andre dedikerede frivillige.

Bliv frivillig

Quiz om madspild

Tag vores spændende madspildsquiz, og find ud af, hvor godt du undgår eller reducerer madspild. Undervejs får du tips og tricks til, hvordan du kan være med til at redde maden. Din adfærd kan faktisk også være med til påvirke livet for verdens fattigste.

Se også: Hjælp klimaet - stop madspild!

Wefoods flotte resultater

Vi kan konstatere, at danskerne for alvor er gået ind i madspildskampen. I 2019 blev 249,8 ton mad reddet fra skraldespanden i Wefoods butikker med overskudsmad og -varer. Wefoods omsætning i 2018 landede på 4.286.115 kroner mod 2.074.105 kroner i 2017.​

Åbning af Wefood i Aarhus

Den 29. maj 2018 slog den nye Wefood-butik i Aarhus dørene op på Vesterbro Torv. Det er den første butik i Jylland, og frivillige har knoklet for at få butikken klar til åbningen. 

Åbningstider

Vesterbro Torv 1A, 8000 Aarhus C.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-16

Følg Wefood Aarhus på Facebook

Amagerbrogade 151, 2300 KBH S.

Mandag, tirsdag torsdag, fredag kl. 11-18
Onsdag kl. 10-18 

Lørdag 10.30-14.00   Søndag  se på vores lokale Facebook side efter søndags åbent

Nørrebrogade 58,  2200 KBH N.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag-søndag kl. 11-16

Følg Wefood Nørrebro på Facebook

Borgbjergsvej 11, 2450 KBH SV.

Mandag - lørdag: Åbningstider varierer fra uge til uge grundet mangel på frivillige.
Søndag lukket

Ruten 6D, Tingbjerg 2700 København

Åbner i sensommeren 2020

Butikkerne drives af frivillige og derfor kan der forekomme ændrede åbningstider.

Der er kommet logo på den nye butik i Aarhus Den 29. maj 2018 åbner den første Wefood i smilets by Aarhus Frivillige arbejder hårdt for at få Wefood butikken klar til åbning den 29. maj Overskudsvarer giver penge til mennesker i nød Varerne er ankommet til den nye Wefood butik på Vesterbro Torv i Aarhus Frivillige knokler for at blive klar til åbningen af Wefood i Aarhus

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. I 2018  har Wefood solgt mere end 173,3 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens mennesker i nød, ” siger Jan-Martin Mikkelsen projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt  billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens mennesker i nød.

Kontakt

Projektleder:
Jan-Martin Mikkelsen 
Tlf.: +45 25 50 21 00 
Mail: [email protected]
Wefood på Facebook

Vareforsyningsansvarlig: 
Frank Petersen 
Mail: [email protected]
Tlf.: +45 50 60 20 39

Kontakt: vedr. oplysninger til skoleopgaver bedes rettes på mail.

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Nørrebro

Amager

Århus

Følg os gerne på Facebook: