Om Wefood

Bekæmper madspild, giver kunderne billige varer og hjælper verdens fattigste

Køb folkeaktie Bliv frivillig

Hvert år smides 700.000 tons mad ud i Danmark, mens næsten 800 millioner mennesker sulter på verdensplan – en fordeling, Folkekirkens Nødhjælp gerne vil gøre noget ved. Derfor åbnede vi i februar 2016 Wefood, Danmarks første butik med overskudsmad.

Senere på året åbnede vi butik nummer 2 på Nørrebro, og den tredje butik åbnede i Aarhus d.29. maj 2018.   

Wefood sælger varer, som detailhandlen, producenter, grossister og leverandører ellers ville have smidt, fordi de er tæt på udløbsdatoen, er forkert mærket eller har beskadiget emballage.

Wefood drives af frivillige og alt overskud går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste.

Se også: Vil du arbejde i Wefood?

Åbningstider

Amagerbrogade 151, 2300 KBH S.

Mandag-fredag kl. 11:00-18:00
Lørdag kl. 10:30-14:00
Søndag åbningstider varierer

Nørrebrogade 58, 2200 KBH N.

Mandag-fredag kl. 11:00-18:00
Lørdag kl. 11:00-15:00
Søndag kl. 11:00-14:00

Vesterbro Torv 1A, 8200 Aarhus C.

PT. ukendt

Butikkerne drives af frivillige og derfor kan der forekomme ændrede åbningstider.

En butik til gavn for pengepungen, verdens fattigste og miljøet

Bekæmpelse af hungersnød på verdensplan har været en kernesag for Folkekirkens Nødhjælp siden 1922. Målet med Wefood er at mindske madspild i Danmark og samtidigt samle penge ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i udviklingslande som Sydsudan, Etiopien og Bangladesh.

Trods Wefoods billige priser er det, grundet mange besøgende og stor interesse, muligt at skabe et betydeligt overskud til verdens fattigste. I løbet af de første to måneder handlede omkring 10.000 kunder i den første butik og der blev solgt varer for mere end 200.000 kr.

Madspild udgør en stor økonomisk såvel som miljømæssig omkostning på globalt plan. Alene i Danmark lyder den årlige udgift på 11.6 milliarder kroner – og foruden summen der kan gøres op i kroner og ører, betaler miljøet ligeledes en dyr pris.

En tredjedel af alt mad produceret til menneskeligt forbrug går hvert år til spilde, mens produktionen af den enorme mængde madspild lukker 3.3 milliarder tons drivhusgasser ud i atmosfæren (kilde: FN’s fødevareprogram). Produktion, fordeling, forbrug og bortskaffelse af mad kræver enorme mængder af energi og vand.

Wefoods sigte er at være til nytte for både kunder, verdens fattigste og miljøet. Vores koncept har fokus på, hvordan løsningen på et nationalt problem kan indgå som en del af midlet til løsning af universelle problemstillinger som global opvarmning og sult i verdens udviklingslande.

Fakta om Wefood

  • Varerne i Wefood sælges cirka 30-50% billigere end i detailhandlen
  • Normalt er det muligt at finde alt fra brød, frugt og grøntsager til mejeriprodukter og udvalgte kolonialvarer i butikken, men sortimentet varierer fra dag til dag
  • Wefood er for åben for alle, hvad enten man er imod madspild, ønsker at hjælpe verdens fattigste eller ganske enkelt er interesseret i at gøre en god handel
  • Wefood har samarbejdsaftaler med supermarkeder og grossister, der donerer overskudsvarer fra egne butikker

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. De første 2 år har Wefood solgt mere end 250 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste, ” siger Jan-Martin Mikkelsen projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt 30 - 50 pct. billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens fattigste.

Se også: Bliv frivillig med Folkekirkens Nødhjælp!

Kontakt

Projektleder:
Jan-Martin Mikkelsen 
Tlf.: +45 25 50 21 00 
Mail: [email protected]
Wefood på Facebook

Vareforsyningsansvarlig: 
Frank Petersen 
Mail: [email protected]
Tlf.: +45 50 60 20 39

Kontakt: vedr. oplysninger til skoleopgaver bedes rettes på mail.

Følg os gerne på Facebook:

 

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Nørrebro

Amager