Om Wefood

Bekæmper madspild, giver kunderne billige varer og hjælper verdens fattigste

Køb folkeaktie Bliv frivillig

Hvert år smides 700.000 tons mad ud i Danmark, mens næsten 800 millioner mennesker sulter på verdensplan – en fordeling, Folkekirkens Nødhjælp gerne vil gøre noget ved. Derfor åbnede vi i februar 2016 Wefood, Danmarks første butik med overskudsmad.

Senere på året åbnede vi butik nummer 2 på Nørrebro, og den tredje butik åbnede i Aarhus d.29. maj 2018.   

Wefood sælger varer, som detailhandlen, producenter, grossister og leverandører ellers ville have smidt, fordi de er tæt på udløbsdatoen, er forkert mærket eller har beskadiget emballage.

Wefood drives af frivillige og alt overskud går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste.

Åbningstider

Vesterbro Torv 1A, 8000 Aarhus C.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-16

Følg Wefood Aarhus på Facebook

Amagerbrogade 151, 2300 KBH S.

Mandag, tirsdag torsdag, fredag kl. 12-18
Onsdag kl. 10-18 

 Lørdag 11.00-14.00   Søndag  se på vores lokale Facebook side efter søndags åbent

Nørrebrogade 58,  2200 KBH N.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag-søndag kl. 11-16

Følg Wefood Nørrebro på Facebook

Butikkerne drives af frivillige og derfor kan der forekomme ændrede åbningstider.

 

En butik til gavn for pengepungen, verdens fattigste og miljøet

Bekæmpelse af hungersnød på verdensplan har været en kernesag for Folkekirkens Nødhjælp siden 1922. Målet med Wefood er at mindske madspild i Danmark og samtidigt samle penge ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i udviklingslande som Sydsudan, Etiopien og Bangladesh.

Trods Wefoods billige priser er det, grundet mange besøgende og stor interesse, muligt at skabe et betydeligt overskud til verdens fattigste. I løbet af de første to måneder handlede omkring 10.000 kunder i den første butik og der blev solgt varer for mere end 200.000 kr.

Madspild udgør en stor økonomisk såvel som miljømæssig omkostning på globalt plan. Alene i Danmark lyder den årlige udgift på 11.6 milliarder kroner – og foruden summen der kan gøres op i kroner og ører, betaler miljøet ligeledes en dyr pris.

En tredjedel af alt mad produceret til menneskeligt forbrug går hvert år til spilde, mens produktionen af den enorme mængde madspild lukker 3.3 milliarder tons drivhusgasser ud i atmosfæren (kilde: FN’s fødevareprogram). Produktion, fordeling, forbrug og bortskaffelse af mad kræver enorme mængder af energi og vand.

Wefoods sigte er at være til nytte for både kunder, verdens fattigste og miljøet. Vores koncept har fokus på, hvordan løsningen på et nationalt problem kan indgå som en del af midlet til løsning af universelle problemstillinger som global opvarmning og sult i verdens udviklingslande.

 

 Lidt om vores priser.

Det skal være billigt at handle i Wefood. Det har altid været meningen. Derfor bestræber vi os på at sælge vores varer billigere end supermarkederne.

Alle i Wefood arbejder frivilligt, og al overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Derfor er det vigtigt for os, at Wefood er en ansvarlig overskudforretning, så vi kan sende penge til verdens fattigste.

Du kan opleve, at vores priser varierer. Det skyldes, at der er stor forskel på vores varer. Nogle har kosmetiske skader på emballagen, andre nærmer sig sidste holdbarhedsdato, og andre er i præcis samme stand, som hvis du købte dem ethvert andet sted.

Når vi prissætter vores varer, tager vi højde for alle tre ting: Varens stand, din pengepung og hensynet til mennesker i nød. En gang imellem kan et supermarked have et knaldtilbud på en bestemt vare, så den måske sælges lige så billigt som i Wefood. Vi har ikke prisgaranti.

Men vi garanterer, at ethvert køb i Wefood er en billig investering i verdens fremtid.

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. I 2018  har Wefood solgt mere end 173,3 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens mennesker i nød, ” siger Jan-Martin Mikkelsen projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt  billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens mennesker i nød.

Kontakt

Projektleder:
Jan-Martin Mikkelsen 
Tlf.: +45 25 50 21 00 
Mail: [email protected]
Wefood på Facebook

Vareforsyningsansvarlig: 
Frank Petersen 
Mail: [email protected]
Tlf.: +45 50 60 20 39

Kontakt: vedr. oplysninger til skoleopgaver bedes rettes på mail.

Følg os gerne på Facebook:

 

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Nørrebro

Amager