Støt

Signe: "Karavanen gav mig energi og ændrede min karriere"

Signe Lundgreen deltog i Folkekirkens Nødhjælps Karavane i 2013. Selvom Karavanen ikke var noget, hun havde set specielt frem til, endte den med at gøre et så stort indtryk på hende, at hun skiftede uddannelse. 

I vinteren 2013 var Signe i Uganda med Folkekirkens Nødhjælp. Hun boede i den nordlige del af Uganda i et lille faldefærdigt hus med sin værtsfamilie. Dagene gik med at hjælpe familien med daglige pligter som at så kaffebønder i marken udenfor med børnene.

Jeg ville fortælle om det, jeg så i Uganda

Efter sin rejse til Uganda deltog Signe i Folkekirkens Nødhjælps Karavane, hvor hun sammen med tre andre frivillige kørte rundt til kirker i Jylland for at holde foredrag om deres oplevelser fra Uganda. Ingen af de frivillige havde tidligere holdt foredrag.

”Folkekirkens Nødhjælp gør et godt stykke arbejde. Jeg har set med mine egne øjne, hvad danskernes penge fra den årlige husstandsindsamling går til, så det ville jeg formidle videre gennem foredragene.”

”Mit personlige mål med karavanen var at fortælle om de lokale projekter i Uganda, som Folkekirkens Nødhjælp og deres samarbejdspartnere har sat i gang. Folkekirkens Nødhjælp laver mange vigtige projekter, hvor frivillige fra Danmark hjælper til at løse vigtige lokale udfordringer.

Ved det første foredrag var jeg lidt nervøs, men vi havde forberedt os godt på forberedelseskurset inden, derfor blev det også hurtigt meget naturligt at holde foredrag. Undervejs kunne man tydeligt mærke, at vores personlige historier optog eleverne. Flere spurgte ind til dem efter, at oplægget var slut.”

”Der var også hold, hvor konfirmanderne var i en alder, hvor de befandt sig på en anden planet. Der krævede det derfor ekstra stor energi, engagement og motivation fra vores side at få dem til at engagere sig i de lege og quizzer, som vi arrangerede. Men fordi vi var velforberedte, lykkedes det altid.”

Karavanen ændrede mine fremtidsplaner

”Undervejs på Karavanen fandt jeg ud af, at der også var noget andet ved Karavanen, som var fedt. Det var at formidle. Det var virkelig spændende at holde oplæg. Det gav mig noget helt nyt, og jeg oplevede, hvor fedt det er, når andre bliver fanget af min fortælling. På det tidspunkt var jeg uddannet pædagog, men Karavanen gav mig inspiration til at prøve noget nyt, så jeg besluttede jeg mig for at uddanne mig i en ny retning, hvor jeg kunne bruge mine ny tillærte undervisningskompetencer.”

”Karavaneforløbet var to rigtig spændende uger. Selvom det kunne være et hårdt program med to oplæg hver dag og transport, så var det det hele værd.Jeg var træt efter de to uger, da det var nogle tæt pakkede dage. Men de andre frivillige var søde, og der var en rigtig god stemning på karavanen.”

”Alt i alt var det et meget intenst forløb, hvor jeg, selvom jeg kun kendte én af de andre frivillige til at starte med, kom tæt ind på livet af de andre deltagere. Og havde jeg tid, så havde jeg helt sikkert taget med Karavanen igen. Jeg synes, det var fedt”.

Efter karavanen

Efter karavanen blev Signe ansat på pædagogseminariet i Aalborg til at holde foredrag om sin rejse ud fra et pædagogisk perspektiv. Her brugte hun de formidlingskompetencer, hun havde fået under forløbet med Karavanen.

Udover at give Signe og de andre frivillige en masse nye kompetencer, så har Karavanen også et større formål. Karavanen er nemlig hvert år med til at motivere flere tusinde konfirmander til at deltage i Folkekirkens Nødhjælps Indsamling.

På grund af de frivillige i Karavanen, har konfirmander gennem tiden samlet millioner af kroner ind til verdens fattigste mennesker. I år er det målet, at Karavanen skal engagere og motivere 8000 skoleelever til at deltage i Folkekirkens Nødhjælps indsamling, Derfor betyder de frivilliges arbejde under Karavanen ekstremt meget for verdens fattigste og nødlidende mennesker.

TILMELD DIG KARAVANEN HER

Har du spørgsmål? Læs vores FAQ.