Beskyt krigens børn

Skriv under

Hjælp os

Mål 35.000

0

0 har underskrevet. Hjælp os med at nå 35.000

Tre grunde til at skrive under

Børn skal altid kunne være trygge

Børns frirum må ikke være bombemål i krig og konflikt

Skoler skal ikke bruges som militærbaser og våbenlagre

Beskyt krigens børn

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i verdens brændpunkter, og vi ved, hvor udsatte børn er, når krigen raser. Vi underviser børn i bl.a. Syrien, Libyen og Sydsudan i, hvordan de undgår at komme til skade med dødsensfarlige krigsefterladenskaber, der ligger spredt i de krigshærgede lande. Vi ved, at børn i krig oplever ting, som ingen børn bør opleve, men i deres skoler SKAL de kunne føle sig trygge.

59 lande, herunder Norge, Sverige, Finland og Island, har tilsluttet sig en deklaration, der skal sørge for, at krigens parter holder sig langt væk fra skoler. Frankrig og Canada har netop tilsluttet sig deklarationen, og det skal Danmark selvfølgelig også!

Læs mere om deklarationen her

De seneste ti år har vi set skoler blive brugt til militære formål i 26 konflikter verden over. Vi har set skoler blive bombet i blandt andet Syrien, Sudan og Yemen. Og børn har mistet livet.

Vi opfordrer den danske regering til at tilslutte sig Safe Schools Declaration og presse på for en mere sikker verden for krigens børn. Skriv under og hjælp os med at råbe regeringen op. Underskrifterne afleveres til udenrigsministeren.

Se også: Salam: En pige på flugt fra borgerkrigen i Syrien

Kære udenrigsminister Anders Samuelsen,

Skoler er et sted, hvor børn og unge skal lære at læse, skrive og regne. I skolen skal børn kunne føle sig trygge og ikke frygte for deres liv. En skole må aldrig blive militærbase eller våbenlager. Og den må aldrig blive et mål i krig eller væbnet konflikt!

Men i de seneste ti år er skoler blevet brugt til militære formål i 26 konflikter verden over. Skoler er blevet bombet i blandt andet Syrien, Sudan og Yemen. Og skolebørn har mistet livet.

59 lande, herunder Norge, Sverige, Finland og Island, har derfor tilsluttet sig den internationale Safe Schools Declaration. En international deklaration, der forpligter de involverede parter til at holde sig langt væk fra skoler og uddannelsesinstitutioner under krig og væbnede konflikter. Alle nordiske lande undtagen Danmark er med.

Vi opfordrer derfor den danske regering til at tilslutte sig Safe Schools Declaration og forpligte sig til, at skoler altid skal være et sikkert sted for verdens børn. Verdens skolebørn skal beskyttes.