Det nytter

Danmark tilslutter sig 'Safe Schools' deklarationen

Støt hver måned via sms     Sms LIV til 1911 og støt med 30 kr. hver måned

Nu beskytter Danmark også krigens børn

Efter utallige opråb har den danske regering langt om længe besluttet at tilslutte sig Safe Schools-deklarationen, som beskytter skoler mod militære angreb. Det havde ikke været muligt uden de mere end 30.000 danskere, der har sendt os deres underskrift. Tusind tak!

Frirum og fremtid til alle børn

Børn fanget i voldelige konflikter oplever ting, som ingen børn bør opleve. Bomber, skrig og ødelæggelser er blevet hverdagskost, og flere steder er skoler blevet sted for militærbaser og våbenlagre. I de tilfælde frarøver man ikke bare børnene deres frirum, men også deres fremtid.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i verdens brændpunkter, og derfor ved vi, hvor udsatte børn er, når krigen raser. Men i skoler SKAL de kunne føle sig trygge

64 lande – nu også Danmark – har tilsluttet sig Safe Schools-deklarationen, der skal sikre, at skoler ikke bliver benyttet som bombemål, militærbaser eller våbenlagre.

Hvorfor er det vigtigt?

Vi har presset på i denne sag, fordi vi arbejder i verdens brændpunkter, og fordi vi ved, hvor udsatte børn er, når krigen raser. Vi underviser børn i bl.a. Syrien, Libyen og Sydsudan i, hvordan de undgår at komme til skade med dødsensfarlige krigsefterladenskaber, der ligger spredt i de krigshærgede lande. Vi ved, at børn i krig oplever ting, som ingen børn bør opleve, men i deres skoler SKAL de kunne føle sig trygge.

Hvad kan jeg gøre? 

Vil du være med til at skabe bedre vilkår for verdens mest udsatte børn? Så sms LIV til 1911 og støt med 30 kroner om måneden. 

Se også: Sammen kan vi skabe en bedre fremtid for krigens børn.