Medinas engagement

Medina har været afsted på uddannelsesrejser med Folkekirkens Nødhjælp tre gange. Formålet med rejserne har været at sætte Medina ordentligt ind i den humanitære situation og se, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder i flygtningelejre forskellige steder i verden, så hun kan agere som en oplyst ambassadør for vores arbejde.

Første tur til Uganda

I juni 2016 var Medina på sin første rejse med Folkekirkens Nødhjælp. Her var hun i Uganda og fik mulighed for at stå ansigt til ansigt med mænd, kvinder og børn, der netop var flygtet ind over grænsen fra det krigshærgede Sydsudan.

Gør som Medina og bliv frivillig i Uganda med Go Global

Hun valgte selv, at der ikke skulle medier med på turen. Det skulle være en uddannelsestur, hvor hun 100 % kunne fokusere på mødet med flygtningene. 

Læs artiklen om Medinas besøg i flygtningelejren Adjumani i Uganda.

Til nærområderne

I august 2016 var Medina af sted igen. Her så hun med egne øjne, hvilke forhold mange syriske flygtninge lever under i de såkaldte nærområder, som mange taler om, men som sjældent bliver portrætteret i medierne.

Medina besøger flygtningelejer i Jordan Medina besøger flygtningelejer i Jordan Medina og Abdel på DR1

Medina fortæller om turen:

"Jeg har lært på denne tur, at vi kan gøre en forskel. Jeg kan dog ikke gøre det alene. Jeg kan selvfølgelig hjælpe med at få budskaberne ud, men det kræver en større indsats. Jeg håber, at jeg igennem Mevation kan skabe et sejt og attraktivt projekt, som folk kan forstå og har lyst til at være en del af. Og så jeg håber, at jeg kan få flere unge til at tage stilling til verden omkring dem. Lige nu er der mere end 60 millioner mennesker på flugt. Det er benhårde fakta, som desværre ikke ser ud til at ændre sig. Vi har derfor brug for at stå sammen med et kreativt og positivt sind fremfor at være negative og lukke verden ude"

Til verdens største flygtningelejr i Kenya – Kakuma

I maj 2017 besøgte Medina Kakuma-flygtningelejren i det nordlige Kenya. Lejren er én af verdens største flygtningelejre med næsten 180.000 flygtninge, der hovedsageligt kommer fra Sydsudan, hvor borgerkrig og sultkatastrofer har plaget landet i mange år. Her talte hun med unge, der havde boet hele livet i flygtningelejren og om hvordan man bliver ved med at håbe på en bedre fremtid. Hun besøgte også flere projekter, som Folkekirkens Nødhjælp står bag bl.a. nye køkkenhaveprojekter, hvor man planter i højden for at spare på vandet og udnytte pladsen bedste muligt. 

Medina i Kakuma lejren

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til kampagnen, så kontakt kampagnechef Mulle Juul Korsholm

[email protected] / 40 57 17 17

Læs mere om Mevation her

Mevation
Læs mere om Mevation

Mevation Tours
Rejs til en flygtningelejr med Mevation

Støt - start din egen indsamling
Giv et bidrag og hjælp Medina med at hjælpe flygtninge