Støt

Tag del

Kampagner for børn og unge

’Tag del’ er Folkekirkens Nødhjælps kampagne for børn og unge. Den sætter fokus på forskelle mellem unge i Danmark og unge, der lever i verdens fattigste lande.

'Tag del' opfordrer børn og unge til at tage del i verden. En enkelt måde at gøre det på er ved at deltage i Folkekirkens Nødhjælps indsamling, Sogneindsamlingen, som afholdes hvert år anden søndag i marts.

I Tag del-kampagnen er en årlig Karavane, hvor unge der har været udsendt til Folkekirkens Nødhjælps projekter kører landet rundt til konfirmander, FDF’er og efterskoler.  Der indgår også en konkurrence om en tur i Tivoli for konfirmander, der samler ind, og en konkurrence om en vandrepokal til efterskoleelever.

Inspiration til aktiviteter med børn og unge

Find inspiration til oplæg og aktiviteter med børn og unge om forskelle i verden, ansvar og det at dele med andre:

Tag del film

Inspirationsmateriale til konfirmander

Ideer til aktiviteter med unge

Bilag: Faktaark

Det vil jeg gøre i mit liv-liste

Overskudsleg - til overskudslegen er der lavet en lille video, der forklarer, hvordan legen kan foregå. Se video her (YouTube)

Filmene og materialet kan bruges i FDF, spejdergrupper, børne- og ungdomsforeninger, i undervisningen af mini-konfirmander, konfirmander og skoleelever.

For de mindre børn (5-10 år) er der udviklet film og materiale sammen med Sigurd Barrett og Danmarks Kirkelige Mediecenter. Læs mere under 'Historier om verdens uretfærdighed'.

Tre historier om 4 piger i Malawi