Støt

#TagDel

Kampagner for børn og unge

#TagDel sætter fokus på forskellen mellem børn og unge i Danmark og unge, der lever i verdens fattigste lande. Med udgangspunkt i FNs verdensmål og begrebet næstekærlighed vil vi gerne opfordre børn og unge til at tage del i den verden, som vi alle er en del af.

En enkelt måde at tage del på er ved at deltage i Folkekirkens Nødhjælps indsamling Sogneindsamlingen, som afholdes hvert år anden søndag i marts.

Få besøg af #TagDel-Karavanen

Én del af #TagDel-kampagnen er Folkekirkens Nødhjælps #TagDel-Karavane. I Karavanen kører unge, der har været udsendt til Folkekirkens Nødhjælps projekter, landet rundt og fortæller konfirmander, spejdere, FDFere, gymnasie- og skoleelever om egne oplevelser og virkeliggør vilkårene for mennesker i nød.

#TagDel-Aktivitetskatalog

#TagDel består udover Karavanen af et aktivitets- og inspirationskatalog målrettet børn og unge. Aktivitetskataloget indeholder film, lege, etiske dilemmaer og oplæg til samtale. Alle aktiviteter, der med til at give et globalt perspektiv. Aktiviteterne kan enten bruges selvstændigt eller som en optakt til et karavanebesøg.

Aktivitetsmaterialet til Landsindsamlingen 2019 vil ligge klar til download på denne side fra 1. januar. Temaerne vil være næstekærlighed og FNs verdensmål

Aktivitetsmaterialet fra Landsindsamlingen 2018 kan ses på følgende link:

Download det samlede #TagDel2018-materiale her.

Se filmene fra 2018-kampagnen her eller download dem 

For børn fra 5-10 år er der udviklet film og materiale sammen med Sigurd Barrett og Danmarks Kirkelige Mediecenter. Læs mere under 'Historier om verdens uretfærdighed'.

To historier om flygtninge i Kenya og LibanonDu kan bruge dem via YouTube ved at afspiller dem direkte fra siden her. Du kan også downloade filmene, så de kommer ned på din computer. 

Download filmene her

Det kan tage lidt tid, da de fylder en del. 

Begge film kan downloades.