Støt

Tag del

Kampagner for børn og unge

’Tag del’ er Folkekirkens Nødhjælps kampagne for børn og unge. Den sætter fokus på forskelle mellem unge i Danmark og unge, der lever i verdens fattigste lande.

'Tag del' opfordrer børn og unge til at tage del i verden. En enkelt måde at gøre det på er ved at deltage i Folkekirkens Nødhjælps indsamling, Sogneindsamlingen, som afholdes hvert år anden søndag i marts.

Som en del af Tag del-kampagnen findes også Folkekirkens Nødhjælps Karavane. I Karavanen kører unge, der har været udsendt til Folkekirkens Nødhjælps projekter, landet rundt for at fortælle konfirmander, FDFere og efterskoleelever om egne oplevelser og oplyse om mennesker i nød.

For at skabe yderligere motivation blandt børn og unge til at gøre en forskel, kan konfirmandhold tilmelde sig en konkurrence, hvor præmien er en tur i Tivoli, mens efterskoleelever kan kæmpe om en vandrepokal og slik.

#TagDel 2018 Inspirationsmateriale

I 2018 består inspirationsmaterialet af debatoplæg, film, lege og udfordringer, som opfordrer unge til samtaler om næstekærlighed, håb, fattigdom og fremtidsdrømme. Alle elementer kan anvendes som et samlet forløb eller bruges enkeltvis som supplering til undervisningen.

Materialet er målrettet den konfirmationsforberedende undervisning, og kan der være med til at give undervisningen et globalt perspektiv med ungdommen i fokus. Materialet kan også bruges i FDF, hos spejdergrupper, i børne- og ungdomsforeninger, i undervisningen af mini-konfirmander og til skoleelever eller som optakt til et besøg af Folkekirkens Nødhjælps Karavane.

Download det samlede #TagDel-materiale her

Se filmene her eller download dem 

For de mindre børn (5-10 år) er der udviklet film og materiale sammen med Sigurd Barrett og Danmarks Kirkelige Mediecenter. Læs mere under 'Historier om verdens uretfærdighed'.

Materiale fra 2017

Ønsker du at se materialet og filmene fra 2017?

Så find det her

Tre historier om flygtninge i Kenya og LibanonDu kan bruge dem via YouTube ved at afspiller dem direkte fra siden her. Du kan også downloade filmene, så de kommer ned på din computer. 

Download filmene her

Det kan tage lidt tid, da de fylder en del. 

Begge film kan downloades.