Støt

Palæstina – rejsens tre steps

Ansøg her

Go Globals rejse til Palæstina består af tre steps – forberedelse, ophold og efterfølgende kampagnearbejde.

Inden du tager afsted

Inden du tager afsted bliver du klædt på af vores medarbejdere og tidligere frivillige observatører. Dette sker på et 3 dags kursus, hvor du samtidig møder de andre frivillige, der skal ud sammen med dig. I Palæstina vil du ligeledes modtage en grundig introduktion til konteksten og til opgaverne. Vi træner dig også i kommunikation og kampagnearbejde, og du får mulighed for at skrive nye kompetencer på dit CV.

Din hverdag som frivillig

Situationen på den Palæstinensiske Vestbred er præget af den langvarige militære besættelse og manglende overholdelse af menneskerettigheder og folkeret. Dette har stor betydning for den humanitære situation. Hvert år mister alt for mange mennesker deres hjem og levevej og oplever at få deres grundlæggende rettigheder krænket.  

Som frivillig hjælper du sårbare grupper, der oplever diskrimination og andre menneskerettighedskrænkelser som konsekvens af besættelsen og konflikten mellem Palæstina og Israel.

Dine opgaver varierer efter behov og placering. Måske er du til stede ved checkpoints mellem israelske og palæstinensiske områder og hjælper palæstinensere på vej til skole og arbejde. Eller måske bliver du vækket midt om natten, hvis der er optræk til, at hjem skal rives ned.

Du kommer til at bo og arbejde sammen med frivillige fra mange andre lande som del af EAPPI programmet.

Tilbage i Danmark

Når du vender hjem, fortsætter dit arbejde som frivillig, og du skal i Danmark sætte fokus på situationen på Vestbredden ved at holde oplæg, skrive artikler, blogge eller lave kampagnearbejde.

Du bliver samtidigt en del af et netværk af andre frivillige, der har været ude, og som alle brænder for en fredelig og rettighedsbaseret løsning på konflikten.

Mennesker til demonstration i Palæstina Mennesker i byen i Palæstina Børn går med frivillig på vejen i Palæstina Mand holder øje med nedrivning i Palæstina Soldat holder øje med mennesker på gaden i Palæstina To kvinder går på gaden i Palæstina Kvinder leger med barn i Palæstina En gruppe hjælpere i Palæstina Kvinde tager billeder ud over byen i Palæstina Kvinde forklarer to frivillige om byen i Palæstina

Få inspiration til dit nye eventyr!

Udfyld formularen, så får du alt det nyeste fra Go Global direkte i din mailbox

Kontakt

Birthe Juel Christensen, [email protected] / 33 18 77 23

Go Global på Facebook

Go Global på Instagram