Støt

Malawi og Nepal - rejsens tre steps

Go Globals rejser består af tre steps – forberedelse, ophold og efterfølgende kampagnearbejde.

Forberedelse

Inden du rejser ud med Go Global til Nepal  eller Malawi  deltager du i et grundigt forberedelseskursus. Alle frivillige mødes med os før afrejse, hvor vi bruger tre dage på Silkeborg Højskole sammen. Vi mener nemlig, at det er vigtigt at være klædt godt på til at rejse ud i verden. Under forberedelsen lærer du ikke kun om landet, du rejser til, men du får også træning i at kommunikere i ord og billeder. På forberedelsen reflekterer vi derudover også over rollen som frivillig, vi diskuterer kulturforståelse, træner vores interkulturelle færdigheder og bruger tid på at lærer hinanden at kende. Vi briefer dig også på sundhed- og sikkerhedssituationen i værtslandet, så du trygt kan tage af sted.

Ophold

Når du ankommer til Malawi eller Nepal, bliver du mødt af vores lokale medarbejdere, som introducerer dig og dit hold for landets kultur, traditioner og natur. Herefter flytter du ind hos en lokal familie og bliver en del af deres hverdag i landsbyen og tilknyttet Folkekirkens Nødhjælps arbejde i området. Du får også en makker i landsbyen, som du altid kan snakke med undervejs. Mens du er afsted, deler du dine oplevelser på de sociale medier, på blogs eller i danske aviser, og når opholdet er slut, kan du rejse videre med de andre unge, som også har været frivillige. Måske har du lyst til at trekke, tage på safari eller udforske nabolandene? Du kan lægge rejseplaner med dine medfrivillige, når I sammen forbereder jer til rejsen i Danmark.

Tilbage i Danmark - bliv ambassadør for verdens fattigste!

Når du kommer hjem, bliver du ambassadør for verdens fattigste. Du får derfor ikke alene mulighed for gøre en forskel, men du får også nye kompetencer at skrive på dit CV og du bliver en del af et dynamisk ungt fællesskab i Folkekirkens Nødhjælps Ungdom.

#TagDel-Karavanen – Bliv erfaren fortæller og få to ugers reunion

Deltag på #TagDel-Karavanen og bliv uddannet til at gøre en forskel for verdens fattigste. På Karavanen bliver en del af en gruppe på 30-40 Go Global-deltagere, der i to uger tager landet rundt og fortæller om verdens fattigste lande som optakt til den årlige indsamling. På den måde er du med til at indsamle mere end 11 millioner kroner til nødhjælp.

Som deltager får du alt betalt og løn undervejs, derudover giver det relevant CV-erfaring, styrkelse af dit netværk, erfaring med afholdelse af workshops. Og så er Karavanen bare en hyggelig og god måde at møde alle sine rejsekammerater igen!

Læs mere og tilmeld dig

Læs om Signe, der deltog på Karavanen, fik fede oplevelser og endte med at skifte uddannelse

Ambassadørteam i Folkekirkens Nødhjælps Ungdom

Som hjemvendt Go Global frivillig får du ikke alene mulighed for at tage med på karavanen, du bliver også en del af Folkekirkens Nødhjælps Ungdoms ambassadørteam. Dette team rejser Danmark tyndt for at fortælle danske unge om de frivilliges erfaringer med at møde verdens fattigste. Besøgene rummer både tid til skøre aktiviteter, personlige fortællinger og mulighed for refleksion.

Hvis du bliver en del af ambassadørteamet hos Folkekirkens Nødhjælps Ungdom bliver du klædt godt på til at holde oplæg. Man får blandt andet et fortællekit i form af et skræddersyet oplægs-materiale (PowerPoint mm.), flyers og en T-shirt. Det man selv skal stå for er at lave en aftale med en skole/gymnasie/kirke/forening. Når aftalen er i hus er det bare at sætte sit personlige touch på materialet, så ens egen rejsefortælling skinner igennem. Når det så er fikset, så er det bare om at komme i gang med at fortælle!  

To kvinder laver mad i MalawiFrivillig laver snobrød med børn i MalawiKvinde hjælper frivillig med vase på hovedet i MalawiKvinde bader lille dreng i spand i MalawiLille pige sidder ved bål med gryde indedørs i MalawiDrenge spiller fodbold i MalawiKvinder går med ting på hovedet i Malawi

Få inspiration til dit nye eventyr!

Udfyld formularen, så får du alt det nyeste fra Go Global direkte i din mailbox