Støt

Moses' hverdag i Kampangi

Moses er en kærlig dreng, der bekymrer sig meget om sin familie. Læs den lille tegneserie fra Moses' hverdag og få et indtryk af de praktiske gøremål Moses hjælper sin bedstemor Gertrude med i hverdagen.

Landsbyen Kampangi
Moses' drømme for fremtiden

Dreng tegner i Uganda

Landsbyen Kampangi

På en bjergtop i Uganda ligger landsbyen Kampangi. Mellem landsbyens lerhytter er der udsigt over en frodig skov. Det smukke landskab er hjem for aber, elefanter og store farverige sommerfugle.

Landsbyen Kampangi, hvor Moses bor

Beboernes hjem
Det første, der møder dig, når du ankommer til byen, er duften af friskt brænde og røg fra beboernes ildsteder. Byen former sig omkring en lang rød jordvej med små lerhytter.
Kvinderne vandrer op ad bjergskråningen med vanddunke fra floden for foden af bjerget. Langs vejen leger børnene og vinker, når du kommer forbi.

Boderne
Langs vejen har flere af beboerne deres egen forretning, hvor de sælger pandekager, avokadoer, løg eller mangoer. De har modtaget støtte af Folkekirkens Nødhjælp til at starte de små forretninger.

Sundhedscentret
Midt i byen ud til jordvejen ligger sundhedscentret. På fødestuen tager sygeplejersken Grace imod omkring 17 nyfødte børn hver måned.
På taget af sundhedscentret er der solceller, der driver et køleskab med vacciner til landsbyens børn. Grace tester også indbyggerne for hiv og malaria og vejleder dem om prævention og sygdomme.

Landsbyskolen
Lige ved siden af landsbyens kirke møder du glade børnestemmer og latter. De orange skoleuniformer vrimler ind i klasselokalerne på den lille landsbyskole.
Ved siden af bygningen står en lærer og slår på skoleklokken. Den består af en gammel hjulring fra en bil, der er hængt op i en snor.

Fodboldbanen
Over for skolen ligger en fodboldbane. Kampangi ligger så tæt på grænsen til Tanzania, at fodboldbanens ene mål står i Uganda, mens det andet befinder sig i Tanzania.
I frikvartererne er banen fyldt med glade råb og kampsange. Især Moses elsker at spille fodbold.

Moses' drømme for fremtiden

Tegningen på billedet er lavet af Moses fra Uganda og viser hans drømme for fremtiden.

Moses tegning om sin fremtid

Moses har tegnet et hus, hvor han og hans kærlige bedstemor, Gertrude, kan bo. Moses vil meget gerne passe på hende, når han bliver voksen, ligesom hun nu passer på ham.

Husets tag er uden huller, og der er stole at sidde på, så han og Gertrude kan sidde indenfor i tørvejr og drikke te sammen.

Uden for huset har Moses tegnet en ko, en ged og et mangotræ. Gederne, som familien har fået af Folkekirkens Nødhjælp, er livsvigtige for dem, og det ved Moses godt. Derfor håber han, at de i fremtiden kan få flere dyr.

I skolen lærer Moses engelsk. På koen har han derfor forsøgt at skrive ordet ”cow”, som betyder ”ko” på engelsk.

Tegningen viser også et par sko. Moses drømmer nemlig om at få sit første par sko, så han ikke behøver at gå på bare tæer længere.