Støt

Deepaks hverdag i Banlek

Deepak er en nysgerrig dreng, og han elsker at lære nye ting. Han klarer sig rigtig godt i skolen og håber at kunne få en god uddannelse og et job i Nepal.

Men familien er fattig, og Deepak risikerer at må tage med sin far til Indien for at tjene penge til familiens overlevelse.

Klik nedenfor, og læs den lille tegneserie om Deepaks liv og hverdag i landsbyen Banlek.

Landsbyen Banlek
Deepaks drømme for fremtiden

Landsbyen Banlek

Solen hænger lavt over bjergryggen, og dens første stråler skinner i flodens brusende vand. På dalens bjergsider ligger små grupper af røde lerhytter omgivet af marker dyrket på smalle terrasser.

Landsbyen Banlek lever op til alle ens forestillinger om en nepalesisk bjerglandsby.

Byen Banlek, hvor Deepak bor

Boderne
Langs floden i bunden af dalen løber vejen. Her har nogle beboere startet små forretninger. Sunita, som er Deepaks tante, har en lille bod, hvor hun sælger nepalesisk te. Men det er svært at få forretningen til at løbe rundt, når næsten ingen i landsbyen har penge at købe for.

Beboerne
I Banlek bor familierne mange under samme tag, og er du på besøg hos en familie, kan du være sikker på, at naboerne kommer nysgerrigt forbi for at hilse på. Men du møder ikke mange mænd i landsbyen. I Nepal er det nemlig svært at få et arbejde. Derfor er mændene nødt til at forlade deres familie for at tjene penge i udlandet. Mange arbejder i Indien eller Mellemøsten under så farlige forhold, at de ofte dør og efterlader sig enke og faderløse børn hjemme i Nepal.

Husene
Lerhytterne ligger i spredte grupper, og der kan være langt mellem landsbyens familier. Det tager 50 minutter at gå fra den ene ende af dalen op til de huse, der ligger højest oppe på bjergsiden. Det er en hård tur i sommerens 40 graders varme.

Skolen
I solens morgenstråler arbejder byens yngste beboere sig op ad en stejl sti, der fører op til den lille skole, der ligger langt oppe på bjergsiden. Her går de i skole, indtil de har bestået tredje klasse. De ældre elever går i skole nede i dalen tæt på flodens bred.

Floden
Når du nærmer dig dalens livgivende flod, hører du glade skrig og børnelatter. Her mødes landsbyens børn i sommervarmen for at svømme og lege vandkamp. Det er også her, byens beboere vander deres dyr. Kvinden Lachu har modtaget en bøffel af Folkekirkens Nødhjælp. Den er vigtig for, at hun og hendes familie ikke skal gå sultne i seng. Hver dag følger hun den til floden, bader den og sørger for, at den får nok at drikke.

Deepaks drømme for fremtiden

Brevet på billedet er skrevet af Deepak. I brevet fortæller Deepak sin far i Indien om sine drømme for fremtiden. Du kan læse oversættelsen af hans rørende brev under brevet.

Deepaks brev

 

Hilsen til min respekterede far!

Vi har det fint, og jeg beder til gud om, at du også har det godt. Far, jeg savner dig meget! Vi taler alle tre om dig hele tiden. Det ville være dejligt, hvis du var sammen med os. Jeg ved, at du også savner os. Men du kan ikke komme hjem på grund af vores økonomiske situation.

Vi har meget gæld. Men bare rolig. Jeg studerer så meget, jeg kan. Onkel har betalt for, at jeg kan få ekstra timer. Det hjælper meget på mine studier. Jeg vil studere meget, så jeg kan klare mig godt. Jeg vil optages i hæren, så jeg kan opfylde alle dine drømme. Det vil gøre vores liv lettere. Vi kan tilbagebetale alle vores lån. Jeg håber, at du så ikke behøver rejse til Indien for at arbejde.
Jeg vil tjene mange penge og betale alle vores lån tilbage. Så vil vi få et lykkeligt liv. Vi behøver aldrig mere være bekymrede for ikke at have nok at spise. Vi vil have godt tøj at tage på.
Jeg håber meget, at jeg vil være i stand til at få denne drøm til at gå i opfyldelse.
Din hengivne søn, Deepak Koli

To børn skriver brev i Indien