Støt

Hjælp Syriens befolkning

september 2018

©Christer Lænkholm

Mens den syriske borgerkrig måske er ved at gå ind i sin sidste fase, holder resten af verden vejret. Den syriske præsident, Bashar al-Assad, truer med en offensiv i provinsen Idlib for nedkæmpe de sidste oprørere.

Idlib er det sidste oprørskontrollerede område i Syrien, og huser omkring 10.000 medlemmer af forskellige oprørsgrupper. Men i Idlib bor også ca. 3 millioner civile, heriblandt 1,4 millioner mennesker, der er flygtet fra andre områder i Syrien. De er i fare, hvis offensiven bliver en realitet, og flere humanitære organisationer og FN frygter, at næsten 900.000 mennesker – igen – kan blive drevet på flugt.

I forvejen er mange af Syriens børn og voksne igennem de sidste syv år flygtet – både internt i landet og ud af Syrien. De er fanget i den blodige konflikt, der har hærget landet i over syv år.

Nogle har banket på vores dør i Europa, men langt de fleste er i nærområderne eller stadig i Syrien. Ifølge FN er over 5,5 millioner syrere flygtet til nabolandene, mens over 6 millioner er på flugt i deres eget land. Det betyder, at over halvdelen af landets befolkning er på flugt. De har alle brug for hjælp.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder hovedsageligt i den nordlige del af Syrien og i nabolandene, Libanon og Jordan, gennem vores partnere.

I Syrien arbejder drejer det sig om undervisning af børn om deres egen sikkerhed i en meget stresset situation, samt krisehjælp til de traumatiserede børn. Desuden uddeler vi nødhjælpsudstyr ligesom vi også uddeler kontanter. Det er med til at give familierne en følelse af værdighed, når de selv kan bestemme, hvad de skal købe for pengene.

I Jordan, i Za’atari-lejren, arbejder vi blandt familier. Her prøver vi at udruste de syriske flygtninge psykisk og kompetencemæssigt, så de kan tage del i det jordanske arbejdsmarked.

I Libanon uddeler Folkekirkens Nødhjælp og partnere madkuponer og hygiejnepakker ud i tre af de tolv store lejre. Derudover tilbydes familier psykosocial hjælp.

I Folkekirkens Nødhjælp lægger vi alle vores kræfter i hjælpearbejdet og har tillid til, at I vil tage Syriens nødlidende med i forbøn, kirkekoncerter og kollekter, og vil hjælpe med at redde liv.

Tak!

Læs mere om vores arbejde i Syrien og med syriske flygtninge her

Kollekt til Syrien

Reg.: 4183 Konto: 605 2800
Giro: 605 2800
Mærket: Syrien 500 292
MobilePay: 2020
SmsHÅB50 til 1911 og giv 50 kr. eller HÅB100 til 1911 og giv 100 kr.

Kontakt

Birthe Juel Christensen, chefkonsulent
[email protected] 
33 18 77 23 / 29 70 06 32