Støt

Hold håbet op

Juleindsamling 2020

Hold håbet op   

Året har budt på afstand. Afstand til kolleger. Afstand i togkupeen og køen. Afstand i kirkerummet. Afstand til hinanden. Mellem mennesker med mundbind og visir kan det være svært at øjne nærværet og fællesskabet.

Og så bliver det jul. Julen hvor vi holder af at samles. Vi samles i kirken. Vi samles om maden og om træet. Vi samles om sang. Vi samles om det håb, der bliver født julenat.
I dette år, der har påbudt os afstand, må vi sammen fastholde og insistere på håbet for at kunne række det frem mod andre - vores nærmeste og dem, som på afstand har brug for vores hjælp. Sådan som forfatteren Dy Plambeck rammende skriver i sin adventssalme i den nye højskolesangbog: ”Hold håbet op og hold det udstrakt foran mig. Her er en fremtid, her er liv, han er på vej”.

Med julekollekten kan vi i fællesskab holde håbet op for andre med en helt konkret håndsrækning til nogle af dem, som lige nu er meget sårbare. For corona rammer hårdt blandt verdens fattige.

Folkekirkens Nødhjælp rækker ud i verden for at redde liv og opbygge robusthed, hvor tilværelsen er skrøbelig. Gennem hele corona-pandemien har vi fortsat dette arbejde i et tæt samarbejde med kirker og andre lokale partnere. I år er håndsprit og værnemidler blevet føjet til den hjælp, som er med til at beskytte liv og skabe tro på fremtiden.

Håbet kan se ud på mange måder. Det kan være konkret som en kylling, der inden længe kan forsyne en hel familie med æg eller blive til et festmåltid, når julen skal fejres.

Tak fordi I vil dele julen med mennesker i nød!

Glædelig jul! 

Birgitte Qvist-Sørensensen 

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp 

MobilePay: 64 64 64  

Netbank: reg.nr. 4183, kontonr. 605 2800, mrk. Julekollekt 200 024 

SMS: HÅB100 til 1911 og giv 100 kr. eller HÅB50 til 1911 og giv 50 kr.

Kontakt

Chefkonsulent
Birthe Juel Christensen
Mail: [email protected]
Mobil: 29 70 06 32

Pressemateriale

Her finder du materiale til fri afbenyttelse i forbindelse med juleindsamling 2020.