Støt

Juleindsamling 2018

Glæden var stor i den irakiske by Mosul, da den i 2017 blev befriet fra Islamisk Stat efter tre års blodig belejring. Men de, der var tilbage, befandt sig i en sønderbombet by, hvor en halv million mennesker var drevet på flugt, og miner lå skjult i ruinerne.

Genopbygningen af Mosul er nu i gang. Dødbringende krigsrester bliver dagligt ryddet fra markedspladser og huse, og for nylig blev den armenske kirke erklæret fri for miner. Familierne vender langsomt hjem, men jorden er stadig giftig i Mosul, og det vil tage mindst 10 år, før børnene kan færdes sikkert i byens gader.

Det er ikke kun fysiske skader på bygninger, som skal repareres. Mange børn er blevet traumatiseret og har pådraget sig dybe psykiske ar, som ofte får dem til at isolere sig.

Julekollekten går til Folkekirkens Nødhjælp, som arbejder i det befriede Mosul i Irak og andre steder i verden, hvor krigen er slut, men freden stadig skal vindes. I Mosul får børn beskyttelse mod landminer og andre farlige genstande, der er gemt i ruiner, på legepladser og nogle gange sågar i legetøj. Med psykosocial hjælp og undervisning i trygge rammer støtter Folkekirkens Nødhjælp børnene i Mosul og hjælper dem på vej i livet. Tak fordi I vil dele julen med mennesker i nød!

Om lidt skal vi holde jul og fejre, at Gud gjorde sig ét med det sårbare menneskeliv og tændte et håb om fred, som vi lever og drives af. Derfor kan vi ønske hinanden…

Glædelig jul!

 

Birgitte Qvist-Sørensen

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

 

Læs mere, om hvad der sker i Folkekirkens Nødhjælp i 2019, ved at klikke her: Værd at se frem til 2019

Lokale medarbejdere giver børn i Mosul undervisning i, hvordan de kan undgå ueksploderet ammunition. Folkekirkens Nødhjælp 2018.

MobilePay: Folkekirkens Nødhjælps MobilePay 2020

Netbank: reg.nr.: 4183 kontonr.: 605 2800 mærket: Jul 500292 

Sms: HÅB50 til 1911 og giv 50 kr. eller HÅB100 til 1911 og giv 100 kr.