Støt

Juleindsamling

Del julen med verdens flygtninge

I Danmark er julen den største rejsehøjtid. Mange af os rejser på kryds og tværs gennem landet for at være sammen med vores nære, når hjemlængslen melder sig.

Da jeg besøgte jeg flygtningelejren i Cox’s Bazar i Bangladesh meldte tanken sig: kan man føle sig hjemme som flygtning? Et liv i en flygtningelejr handler om mere end blot tag over hovedet og mad hver dag. Det handler også om sikkerhed og tryghed – om at finde helle fra det, man er flygtet fra og at få hjælp til at bearbejde sine traumer.

Folkekirkens Nødhjælp hjælper i flygtningelejren i Cox’s Bazar, hvor den muslimske minoritet, rohingyaerne, har søgt tilflugt. De er fordrevet fra Myanmar og står uden statsborgerskab og med en forkert tro i et overvejende buddhistisk land. Deres hjem kan ikke erstattes, men Folkekirkens Nødhjælp skaber trygge rum i form af centre, hvor mødre kommer med deres børn og får undervisning og støtte. Her kan de dele både problemer og glæder i det liv, de nu er fælles om.

Næstekærligheden byder os at hjælpe vores medmennesker – også når de er anderledes. Folkekirkens Nødhjælp rækker ud til mennesker i nød uden hensyn til køn, etnicitet, race, politisk overbevisning eller tro. Med et kristent værdigrundlag kan vi ikke andet.

Mit håb er, at I vil tage verdens flygtninge og mennesker i nød med i kirkebønnen, og dele julekollekten med dem, som har brug for et sted at føle sig hjemme.

Glædelig jul 

Birgitte Qvist-Sørensensen

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp

MobilePay: Folkekirkens Nødhjælps MobilePay 646464

Netbank: reg.nr.: 4183 kontonr.: 605 2800 mærket: Jul 200024

Sms: HÅB50 til 1911 og giv 50 kr. eller HÅB100 til 1911 og giv 100 kr.

Værd at se frem til i 2020

Download folder her