Støt

Fasteindsamling 2019

Klimaet kalder

Klimaforandringerne er her, og de er kommet for at blive. Mens vi herhjemme nu er ved at få øjnene op for klimaforandringerne, har nogle af verdens fattigste for længst mærket konsekvenserne, der har ramt dem på selve deres livsgrundlag.

Mennesker er truet af sult og oversvømmelser og må forlade deres hjem for at finde mad og sikkerhed. Det mærker vi i Folkekirkens Nødhjælp. Klimaforandringerne fylder mere og mere – ikke kun i bevidstheden – men i arbejdet for mennesker i nød. De mangler diger og dæmninger til at bremse voldsomme oversvømmelser. De mangler systemer, der kan advare folk i tide, når katastrofen rammer. Og de har brug for mad og rent drikkevand i de lange tørketider.

Gamle traditioner og strategier holder ikke længere. Der skal tænkes nyt og handles her og nu. Folkekirkens Nødhjælp er med til at klæde verdens fattigste og mest sårbare på til et klima i forandring.

I fastetiden stilles vi over for valg og fravalg, der udfordrer os til at søge det væsentligste og skære det overflødige fra. Vores valg har konsekvenser ikke kun for os selv men for vores medmennesker.

Tak, at I vil tage verdens nødlidende med i fastetidens indsamlinger.

Klimaforandringerne kalder på vores hjælp.

Med venlig hilsen
Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær

Når isen smelter på verdens tag drukner de fattigste ved bjergets fod. Læs hele historien i Magasinet eller lige her.

Sogneindsamlingen den 10. marts. Kontakt os på: [email protected] eller tlf. 33187766 - eller læs mere på sogneindsamling.dk

Konfirmandmaterialet ’Tag del’ med link til film og undervisningsmateriale er nu klar og kan downloades på nødhjælp.dk/tag-del

Inspiration til gudstjenesten 1. søndag i fasten den 10. marts, v. Martin Ishøy, kan downloades her.

Print selv-plakater og foto

Download filerne ved at klikke på linket under billederne

Fasteindsamling

Indbetaling: Netbank: Reg. 4183 Konto/giro: 6052800 mrk. Fasteindsamling

MobilePay: 2020 Sms: håb100 til 1911 og giv 100 kr (plus alm.sms-takst)DK

Spørgsmål kan rettes til Birthe Juel Christensen, chefkonsulent, [email protected], 3315 2800.