Karavane Konfirmander Sogneindsamling Fotograf Kira Petersen

Bliv en del af Karavanen

Vil du gøre en forskel for verdens fattigste?

TagDel-Karavanen er Folkekirkens Nødhjælps foredragsturne. Karavanen kører som optakt til den årlige husstandsindsamling. Som deltager bliver du en del af en gruppe på 30-40 unge. Du uddannes til at gøre en forskel for verdens fattigste. Her lærer du blandt andet at formidle, afholde workshops og får råd og fifs til, hvordan du inspirerer andre.

Vil du gøre en forskel for verdens fattigste?

Som en del af Karavanen er du med til at indsamle millioner af kroner til nødhjælp.

Karavanen er en del af Folkekirkens Nødhjælps Indsamling, som siden 1999 har samlet over 250 millioner ind til mennesker i nød. I 2023 indsamlede vi mere end 11 millioner kroner. For 11 millioner kroner kan man blandt andet give: 

  • Høns til 80.000 familier, så de kan sikre æg og kød til deres familie
  • Eller husly til 350.0000 mennesker i U-landene
  • Eller sende 5000 børn i skole i et år
  • Give 35000 syriske familier på flugt mad i en måned

Hvorfor tage med karavanen?

Spørgsmål og svar

Hvad er TagDel-Karavanen?

TagDel-Karavanen er Folkekirkens Nødhjælps årlige indsats overfor unge i Danmark og en optakt til Folkekirkens Nødhjælps årlige hustandsindsamling.

På TagDel-Karavanen tager du sammen med andre unge, der har været ude at rejse med Go Global og set Folkekirkens Nødhjælps projekter, landet rundt og fortæller og laver workshops om jeres oplevelser fra verdens fattigste lande. Vi besøger cirka 10.000 børn og unge landet over.

Hvorfor er TagDel-Karavanen vigtig?

TagDel-Karavanen er vigtig, da den har en direkte indflydelse på antallet af indsamlere til Folkekirkens Nødhjælps Indsamling. Du er med workshops med til at motivere unge, så de forstår, at de kan gøre en forskel ude verden som indsamlere.

Målet for Karavanen er blandt andet at få 5000 unge til at samle ind til verdens fattigste mennesker ved den årlige sogneindsamling. 

Hvordan foregår TagDel-Karavanen?

Alle deltagere mødes til en fælles forberedelsesweekend, hvor du uddannes til at formidle. Vi øver i løbet af weekenden udvikler, hvad du skal sige, så du både føler dig klar og er tryg foran et publikum.

Efter weekenden deles I op i hold på 3-4 personer, som sammen tager ud og holder workshops. Hvert hold kører ud til 2-3 workshops om dagen. Der kan være oplæg alle ugens dage. Og workshopsene kan både være placeret i løbet af dagen og om aftenen.

En workshop varer mellem én og 2,5 timer inklusiv spisepause. Workshoppen består af lege, fortællinger, video og quizzer. Alt sammen noget vi forbereder på forberedelsesweekenden.
I karavaneperioden søger og betaler Folkekirkens Nødhjælp for transport, leje af biler, forplejning, overnatning og snacks.

Hvornår foregår Karavanen?

Der forberedelseskursus fra d. 23-25. februar. Efterfølgende kører Karavanen i hele landet i ugerne 9 og 10 fra d. 26. februar til d. 10. marts. 

I løbet af perioden har hvert hold også 2-3 fridage. Fridagene vil typisk være placeret i weekenden, men der kan være enkelte undtagelser.

Hvad får jeg ud af at deltage?

– Karavanen giver dig relevant kampagne- og erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV.
– Du får kæmpe erfaring med at formidle, afholde workshops og foredrag. En erfaring, du kan bruge på både studie og job.
– Du styrket dit netværk.
– En udtalelse, du kan bruge til både kvote 2 ansøgninger og fremtidige jobansøgninger.
– 2000 kroner pr. uge du deltager.

Og ikke mindst, så gør du en kæmpe forskel for verdens fattigste, som er udsat for klimaforandringer.

Alle unge, som vil gøre en forskel for verdens fattigste, kan deltage.

Skal man have erfaring med at lave workshops?

Der kræves ingen særlige kvalifikationer for at kunne deltage i Karavanen, men du skal naturligvis have mod på at formidle.

På forberedelsesweekenden forbereder og øver vi os, så alle føler sig trygge i at formidle og fortælle. På Karavanen får du lov at bruge dine kompetencer i praksis.

Du erhverver på den måde kompetencer, som både er CV-, erhvervs- og studierelevante.

Hvordan forbereder vi oplæggene?

På forberedelsesweekenden, hvor workshoppen til Karavanen forberedes øver vi indholdet af foredragene.

På forberedelseskurset får du også undervisning i levende formidling, strukturering af oplæg, og hvordan man lægger øvelser ind, som holder energien oppe og de unge tændte. Desuden vil vi sammen udvikle lege og quizzer, som kan bruges undervejs i workshoppen. 

Hvem får besøg af karavanen?

Karavanen besøger primært konfirmander, efterskoleelever, spejdere og FDF’ere. I alt 8000 – 10.000 unge i hele landet.

Økonomi

Som frivillig bliver du honoreret med 2000 kroner pr. uge, du deltager i Karavanen. Det vil sige, at en frivillig vil modtage 4000 kroner for at deltage på Karavanen. Du skal selv efterfølgende svare skat af honoraret.

Under Karavanen dækker Folkekirkens Nødhjælp udgifter til mad og overnatning i perioden.

Vi dækker desuden rejseomkostningerne til og fra forberedelsesweekenden.

#TagDel-Karavanen er kort fortalt for alle unge, der gerne vil gøre forskel for verdens fattigste og motivere danskerne til at gøre en forskel for verdens fattigste.


Kontakt

Projektleder

Jonas Holmgaard Hundebøll

jhhu@dca.dk