Pige bærer vandflaske på skulderen

Støt kampen mod corona smitte

Corona rammer mennesker i nød

© Håvard Bjelland

Verdens fattigste har hårdt brug for din hjælp

Lige nu er verdens fattigste udsat for en ekstra bekymring i deres hverdag. Corona-virussen har også gjort sit indtog i lande, hvor befolkningen lever i dyb fattigdom. 

Her kæmper både børn og voksne i forvejen for overlevelse, men corona-smitten har gjort deres situation meget værre. Udgangsforbud har lukket de lokale markeder og ødelagt de lokales levebrød. 

Du kan gøre en forskel for verdens fattigste, som lige nu lider, mens den frygtede virus hærger størstedelen af kloden. 

Når du giver et bidrag til vores arbejde, støtter du for bl.a. vores indsats mod corona-virussen, hvor vi uddeler sæbe, vand, håndsprit og information om smittefare.  

Sådan arbejder vi med corona

Sikker adgang til mad

Etiopien er tusindvis af flygtninge afhængige af vores fødevaremarkeder, når de skal skaffe mad. Derfor er det vigtigt, at markederne holdes i gang på en ansvarlig måde.

For at sikre, at familierne kan handle sikkert og forsvarligt, har vi installereret håndvask-stationer, der hjælper med at opretholde en god hygiejne.

Vi har også udvidet åbningstiderne for at begrænse mængden af mennesker på markedet, så familierne kan føle sig trygge og holde god afstand til hinanden, når de handler.

Oplysning i radio

Nepal har regeringen indført et nationalt lockdown i et forsøg på at mindske spredningen af corona. Det betyder, at store dele af befolkningen ikke kan forlade deres hjem – og at frygt og misinformation spreder sig hurtigt.

Derfor samarbejder vi med den lokale radio om at lave radioudsendelser, hvor sundhedspersonale informerer befolkningen om coronavirus, og hvor lytterne kan ringe ind og få svar på deres spørgsmål og bekymringer.

Uddeling i flygtningelejre

For at sikre flygtninge og fattige mod coronasmitte i Kenya, uddeler Folkekirkens Nødhjælp sæbe, håndsprit og opsætter faciliteter til håndvask.

Derudover samarbejder vi med religiøse ledere om at sprede troværdig og brugbar information om smittefaren. Ligesom vi også tager del i det vigtige arbejde med sikre kvinder mod vold i hjemmet, som har eskaleret i takt med, at kvinder og mænd i usunde forhold er blevet isoleret under samme tag.

Irak, hvor mange tusinde syriske flygtninge har søgt tilflugt, uddeler vi hygiejneartikler og kontanter, så de mest udsatte familier kan komme sikkert igennem coronakrisen.

De syriske flygtninge deler ofte et lille telt med 5-10 familiemedlemmer, og derfor er det afgørende, at familierne får adgang til hygiejneartikler og basale fornødenheder, hvis de skal have nogen chance for sikre sig selv mod virussen.   

Giver du 300 kr. til vores corona-indsats, kan vi f.eks. uddele 40 stykker sæbe og etablere en håndvaskstation med stativ, vanddunk og taphane. På den måde hjælper du flere udsatte familier til god hygiejne.

Dette er et eksempel på, hvor dit bidrag gør en forskel. Din støtte gør os i stand til at hjælpe de mennesker i verden, der har allerstørst behov. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

Twitter LinkedIn Facebook