Udsat kvinde bærer barn på ryggen i Etiopien

Etiopiske familier på flugt

Giv krisehjælp til traumatiserede børn og udsatte kvinder.

I Etiopien har spændinger mellem tungt-armerede ledere og militser kastet landet ud i kaos. Brutale krigshandlinger har skabt frygt, og mange kan ikke se anden udvej end at flygte.

Med livet som indsats vandrer familier – kvinder med deres små børn på ryggen. Alt, hvad de ejer, har de efterladt på vej mod et ukendt liv som flygtninge i fremmed land.

Allerede nu har 42.000 mennesker søgt ly for krigens rædsler i nabolandet Sudan. Men FN anslår, at det tal hurtigt vil stige til mindst 200.000.

Du kan give basal hjælp

Situationen er akut, og derfor står vi på grænsen til Sudan og hjælper de udmattede familier med det allermest basale som rent drikkevand og toiletfaciliteter. Vi sikrer overlevelse for de mange tusinder, der dagligt tilslutter sig gruppen af mennesker på flugt.

Støtter du vores indsats med 328 kr., betyder det fx, at otte personer kan få rent drikkevand og adgang til toilet (med sæbe) den næste måned.

Se også: Kubi-søen i Etiopien giver livsgivende vand

Beskyttelse af børn og kvinder

Under flugten er det oftest kvinder og børn, der lider mest.

Ud over helt basale fornødenheder giver vi også krisehjælp til de traumatiserede børn, og vi giver udsatte kvinder nødvendig beskyttelse mod overgreb i de mandsdominerede teltlejre.

Et land på randen af sultkatastrofe

Manglen på mad var allerede inden krigshandlingerne en realitet for mange familier i Etiopien, der er et af de mest regnfattige områder i verden. For det tørre Østafrika er lige nu klimaforandringernes epicenter. 

Krig og klimaforandringer er farlig kombination i Etiopien. Sidste gang landet gennemlevede en borgerkrig (1974-1991) døde flere end 1.4 millioner mennesker, hvoraf ca. en million dødsfald var relateret til sult.

Så det er afgørende for etiopierne, at krigen ikke spreder sig. For så vil langt flere dø af tørke, sult og tørst, da krig begrænser adgangen til selv de mest basale fornødenheder.

Vores arbejde i Etiopien er et eksempel på, hvor dit bidrag gør en forskel. Din støtte gør os i stand til at rykke ud til de mennesker, der har størst behov. 

Sådan kan du støtte

Twitter LinkedIn Facebook