Støt

Winnie Ringmose, St. Heddinge

Fakta
  • Winnie Ringmose
  • Genbrugsbutikken i St. Heddinge
  • Frivillig gennem syv år
  • Vagt to dage om ugen; mandag eftermiddag og lørdag formiddag
  • Regnskabsfører

Hvad giver man sig til, når man trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet?

Winnie Ringmose, 67 år, var ikke i tvivl, da hun som 60-årig gik på efterløn. Hun ville ikke bare ligge hjemme på sofaen; hun ville lave noget andet.

”Og det skulle være noget helt andet! Jeg har været bogholder hele mit, så jeg tænkte, at det kunne være sjovt at komme i forretning og snakke med en masse mennesker, samtidig med at min indsats kom andre til gode”, fortæller Winnie Ringmose.

Winnie Ringmose meldte sig som frivillig medarbejder i den lokale genbrugsbutik. Her var der god brug for hendes kompetencer. Før hun så sig om, var hun blevet regnskabsfører i butikken, og det ene ansvarsområde tog det andet med sig.

”Faktisk har vi både en Indenrigs- og en Udenrigsminister i vores butik. Indenrigsministeren, som altså er mig, tager sig af regnskabet, medarbejderne og butikken, mens Udenrigsministeren tager sig af kontakten udadtil; fx korrespondancen med vores udlejer og med Folkekirkens Nødhjælp”, ler Winnie Ringmose.

Det er dejligt at arbejde i en butik, hvor kunderne er glade og roser butikken og atmosfæren, og hvor alle 34 frivillige medarbejdere er glade og tilfredse.

Winnie Ringmose

Gang i butikken

Noget af det, Winnie Ringmose synes er sjovest, er når tingene i butikken bliver solgt hurtigt. Og nogle dage går salget af en særlig vare helt over gevind.

”En lørdag formiddag solgte vi 16 spisestuestole. Så snart vi satte fire nye stole ind, blev de også solgt. En anden dag var det spiseborde, der gik som varmt brød”, fortæller Winnie.

Butikkens mildt sagt varierede varesortiment er også en kilde til morskab.

”En dag fik vi flere bundter sølvbryllupssange ind. Samme dag kom der også en guitar. Vi har allerede solgt flere af sølvbryllupssangene til kunder, der gerne ville have inspiration til selv at skrive en sang. Guitaren har vi endnu”, siger Winnie Ringmose.

Bliv frivillig!

I det hele taget kan Winnie Ringmose kun anbefale andre at blive frivillige.

”Jeg synes, at arbejdet som frivillig er både sjovt, spændende og livsbekræftende. Det er dejligt at arbejde i en butik, hvor kunderne er glade og roser butikken og atmosfæren, og hvor alle 34 frivillige medarbejdere er glade og tilfredse”, siger Winnie Ringmose.

Hvis nogen har lyst til at bruge et par timer hver uge på et virkelig meningsfuldt arbejde, er der altid brug for ekstra hænder i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Østergade.

Læs mere her

Find en genbrugsbutik nær dig

Bliv genbrugsfrivillig