Støt

Mette Lorenzen, Brønderslev

Mette Lorenzen
  • Mette Lorenzen, 64 år
  • Genbrugsbutikken i Brønderslev
  • Frivillig i 7 år
  • Vagt 3½ time hver mandag

”Jeg var helt klar over, at når jeg gik på efterløn, ville jeg gerne lave noget nyttigt. Jeg har arbejdet på plejehjem i mange år, så jeg var også klar over, at det skulle være noget helt andet”, fortæller Mette Lorenzen.

På den tid, hvor Mette Lorenzen gik med sine overvejelser, flyttede Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Brønderslev til nye lokaler lige i nærheden af, hvor Mette bor. En dag kiggede hun ind for at høre, om der var brug for hende. Det var der – og Mette begyndte som frivillig genbrugsmedarbejder med det samme.

I dag har Mette Lorenzen været frivillig i butikken på Algade i syv år. Hun er fast vagt på mandagsholdet, og hun glæder sig altid til at komme på arbejde.

”Jeg synes, det er sjovt! Jeg er glad for samværet med kollegerne, det er spændende at møde de mange forskellige typer kunder, vi har, og der er mange forskellige opgaver at se til i butikken”, fortæller Mette Lorenzen.

Speciale i møbler

De frivillige genbrugsmedarbejdere, der er interesserede i det, får et speciale i butikken. Mette Lorenzens speciale er møbler.

”Vi får mange forskellige møbler ind og i meget forskellig stand. Og det er en stor tilfredsstillelse i at gøre møblerne rene og polere dem op, så de næsten står som nye”, siger Mette Lorenzen.

Ud over at håndtere møbler er Mette Lorenzen fast referent ved butikkens forskellige møder.

Folk elsker at gøre et godt fund. Men der er også mange, der bliver glade, når de her hos os kan finde noget magen til den ting, der lige er gået i stykker for dem.

Mette Lorenzen

Glade og tilfredse kunder

Mødet med de mange forskellige kunder er en af de ting, Mette Lorenzen nyder. Og kunderne er som regel vældig tilfredse.

”Folk elsker at gøre et godt fund. Men der er også mange, der bliver glade, når de her hos os kan finde noget magen til den ting, der lige er gået i stykker for dem”, siger Mette Lorenzen.

Der kommer også mange turister i genbrugsbutikken på Algade, og det kan somme tider være en udfordring, især for de ældre frivillige, som ikke har lært fremmedsprog.

”Men vi får da solgt noget til både tyskere og englændere med fagter og alting” ler Mette Lorenzen.

Hjælp til at starte et nyt liv

En anden type kunder i butikken er de mange flygtninge, der er i Brønderslev. De har brug for alt, hvad genbrugsbutikken kan byde på, for at skabe sig et nyt liv.

”Somme tider kan vi se, at folk må have fået opholdstilladelse. Så kommer de for at købe alt fra gryder til gardiner for at etablere et hjem og skal have kvittering på det hele som dokumentation”, fortæller Mette Lorenzen.

Vil gerne have nye kolleger

Med seks genbrugsbutikker i Brønderslev er der rift om mennesker med hænderne skruet ordentligt på og hjertet på rette sted. Også de frivillige i Folkekirkens Nødhjælps butik i Algade ønsker sig nye kolleger, både kvinder og mænd.

”Der er kun to mænd i medarbejderflokken. En gang om ugen henter de ting og sager, som folk har doneret til butikken. Og somme tider er vi nødt til at vente på, at de kommer, så vi kan få hjælp til at flytte rundt i udstillingen”, fortæller Mette Lorenzen.

Hvis nogen har lyst til at bruge et par timer hver uge på et virkelig meningsfuldt arbejde, er der altid brug for ekstra hænder i genbrugsbutikken i Algade.

Bliv genbrugsfrivillig