Støt

Jette Hansen, Hedensted

Fakta
  • Jette Hansen, 66 år
  • Genbrugsbutikken i Hedensted
  • Frivillig i seks år
  • Kontaktperson og medlem af butiksudvalget

Da Jette Hansen, 66 år, for seks år siden begyndte at forberede sig på at gå på efterløn, var hun sikker på, at hun ville blive ved med at lave noget. Og det skulle være noget andet end at sidde på kontor.

”Jeg har altid interesseret mig for miljø, genbrug og økologi. Jeg er meget imod, at ting bare bliver smidt ud, så tanken om at blive frivillig i en genbrugsbutik var slet ikke fjern for mig”, fortæller Jette Hansen.

Derfor gik hun en dag ind i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hedensted og lod sig skrive op som afløser. En måned efter hun gik på efterløn, blev hun fast mandagsvagt i butikken. Og hun blev hurtigt rigtig glad for samværet med kollegerne og kunderne og de mange hyggelige snakke og gode grin.

Trivsel i frivilligt arbejde

Jette Hansen kom hurtigt med i butiksudvalget. De fem medlemmer af butiksudvalget er ansvarlige for den daglige, praktiske drift af butikken. Og posten passer lige til Jette Hansens kompetencer og gemyt.

”Jeg kan godt lide at få tingene til at køre. Det er vigtigt, at alle har det godt, og at vi får løst eventuelle problemer, så alle medarbejdere er tilfredse og har lyst til at blive ved at være med”, siger Jette Hansen.

Og medarbejderstaben er glad – og trofast. Den ældste kollega på 92 år er lige holdt op. Det syntes hun godt, hun kunne være bekendt, men hun kommer stadig for at få en kop kaffe og se, om de andre gør tingene ordentligt.

”Det giver mig meget at indgå i en gruppe af så forskellige mennesker. Jeg kan godt lide mangfoldigheden; at så forskellige mennesker mødes og trækker på samme hammel. At vi, selv om vi er vidt forskellige, kan køre en butik sammen”, siger Jette Hansen.

Jeg prøver at holde mig ajour med tidens trends gennem tv-programmer og magasiner, så vores butiksudstilling og prissætning matcher det, folk vil have.

Jette Hansen

Trends og tendenser

Jette Hansen har klare meninger om, hvordan man får genbrugsbutikken til at fremstå så strømlinet og indbydende som muligt.

”Jeg prøver at holde mig ajour med tidens trends gennem tv-programmer og magasiner, så vores butiksudstilling og prissætning matcher det, folk vil have”, siger Jette Hansen.

I tråd med tidens trends har Jette Hansen erfaret, at en gang spraymaling somme tider kan gøre ting, der har stået længe, interessante for kunderne. Systematik og orden hører også med til Jettes forståelse af en indbydende butiksudstilling.

”Nogle gange flytter jeg rundt på ting, andre har sat op, for der kan jo ikke stå alt muligt på keramikhylden! Der skal jo være et system! Så er der somme tider nogen, der siger: ”Så så, Jette! Det er jo ikke en italiensk modebutik!” ler Jette Hansen.

Alt kan sælges

Der er næsten ingen grænser for, hvad der kan sælges. Og Jette Hansen er overbevist om, at på et tidspunkt kommer den rigtige kunde ind i butikken og får øje på ting, de frivillige medarbejdere måske næsten har opgivet at få solgt.

Opfindsomhed og flid øger også butikkens omsætning.

”Vi har et par damer, som klipper rynkebånd af gamle gardiner, ruller dem op og sælger dem sammen med små poser med gardinkrogene. De klipper også knapper, lynlåse og bæltespænder af, og alt bliver solgt”, fortæller Jette Hansen.

Hvis butikken får doneret dyre varer, lægger Jette Hansen dem også på nettet. Det øger chancerne for at få en god pris

”Vi har en lokal loppemarkeds-hjemmeside her i Hedensted. De høje Københavner-priser kan vi ikke klare her hos os, men lidt har også ret”, ler Jette Hansen.

Nye mode-orienterede kolleger søges

Butikken i Hedensted søger nye kolleger, som har lyst til på frivillig basis at bruge nogle timer en gang om ugen på et godt og meningsfuldt stykke arbejde.

Jette Hansen håber især at få nye kolleger, som kender noget til mærkevarer og mode, og som kan vurdere, hvordan tingene skal prissættes. Men modekendskab er ikke et krav. Det vigtigste er en positiv indstilling til andre mennesker og en portion godt humør.

Godt humør kan et job som frivillig i sig selv være med til at skabe. Det gode samarbejde og stemningen i butikken på Østerbrogade gør, at Jette Hansen ofte kigger forbi selv i uger, hvor hun ikke har vagt.

”Det gør mig glad, at vi kan sælge noget, andre ikke vil bruge mere, og at det kan hjælpe andre. Så mit frivillige arbejde gør noget godt for mig – og det gør noget godt for andre”, siger Jette Hansen.

Bliv genbrugsfrivillig