Støt som sogn og kirke

Høstindsamling 2015

Del med verdens fattigste.

Det er ikke alle steder i verden, at man høster, som man har sået.

Derfor siger vi tak, fordi du deler høsten med verdens fattigste.

 

 

Del med verdens fattige

Høsten fejres overalt i verden, hvor jorden giver mere tilbage end det, der er sået, og forrådskammerne fyldes op. Høsten sikrer det daglige brød.

På vores del af kloden hænger høst sammen med taknemmelighed og betyder, at vi må dele med verdens fattigste.

Når klimaet forandres..

Forandringer i klimaet har store konsekvenser for høsten. Mad er en menneskeret, men langt fra en selvfølge på steder, hvor pludselig tørke eller oversvømmelser ødelægger høstens udbytte.

Dette ses i verden oftere end før, fordi klimaforandringerne er begyndt at ramme de fattigste, der ikke har overskud til at forebygge katastroferne, og dermed ødelægges høsten.

I år rettes blikket mod Etiopien. Hvert år er over 10 millioner etiopiere afhængige af nødhjælp udefra i flere måneder op til høsten.

I det nordlige højland arbejder Folkekirkens Nødhjælp på at forbedre bøndernes levevilkår, især for at sikre dem tilstrækkelig mad og vand.

Det sker bl.a. ved undervisning i bedre landbrugs- og naturbevarelsesmetoder, ved at indføre nye, tørkeresistente afgrøder som quinoa og amarant, og ved at etablere simple kunstvandingssystemer.

Alle disse mennesker har mistet deres eksistensgrundlag og er afhængige af vores hjælp - at vi deler!

Tak

Vi håber, at I også i denne høsttid vil samle ind i kirken til Folkekirkens Nødhjælps arbejde ude i verden blandt dem, der ikke har mulighed for at høste selv.

På forhånd tak fordi I deler med verdens fattigste.

Læs mere om Etiopien her


LÆS OGSÅ

I Folkekirkens Nødhjælp er vi stolte og taknemmelige for det arbejde, som vores mange frivillige hvert år udfører. Deres indsats og engagement betyder, at vi kan hjælpe endnu flere mennesker i verdens fattigste lande.
Når Sogneindsamlingen løber af stablen d. 8. marts 2015, bliver det under det nye motto: 'Giv os i dag...'
Det nys overståede klimatopmøde i Lima leverede kun små fremskridt i den globale klimakamp.
Bølgeskvulp, blåt lys, sfærisk musik og Skabelsesberetningen fra filmen ’Noah’ blæst op på storskærm i kirkeloftet. Den internationale klimagudstjeneste i Vor Frue Kirke i København talte til alle sanser.
Tirsdag den 28. oktober kl. 20.00 inviterer Folkekirkens Nødhjælp, Grøn Kirke og Domkirken til gudstjeneste for håb og handling for jordens fremtid.
Det er nu et halvt år siden, at landet blev ramt af tyfonen Haiyan og dens altødelæggende hærgen. Siden da har hverdagen ikke været den samme for tusindvis af familier. Folkekirkens Nødhjælp opfordrer til at årets pinsekollekt går til Filippinerne.
Det er svært at spå om fremtiden, men Folkekirkens Nødhjælp har gjort forsøget. Onsdag d. 30. april inviterer Folkekirkens Nødhjælp og DIIS til nytænkning om bistanden på baggrund af Folkekirkens Nødhjælps fremtidsscenarie ’Scenario 2025 – Rivalry in a Multi-Power World’.
Med et ønske om at forny et ellers godt koncept for Sogneindsamling og med hjertet på det helt rette sted, har en ildsjæl fundet vej til Trinitatis Kirkes Sogneindsamling.
Sognepræst ved Vor Frue Kirke Eva-Maria Schwartz gør sit for udvikle konfirmandernes forståelse for at hjælpe andre.
Adskillige er mødt op på Café Assistenten på Nørrebro for at samle ind til verdens fattigste. Alle er klar til at give en hånd, nyde vejret og hyggen imens.
For fjerde gang siden 1999 kommer de kirkelige ledere i hårdtramte Sydsudan med et inderligt opråb om fred og forsoning
Sydafrika og kampen mod Apartheid har en lang historie hos Folkekirkens Nødhjælp. Og dette arbejde har sat sig spor i Nødhjælpens selvforståelse, som rækker udover Sydafrika
Koret Papaya fik lov at synge for Mandela i 1996 og skal på torsdag være med til at sige farvel til ekspræsidenten ved mindegudstjenesten i Vor Frue Kirke.
Dronningen, statsministeren og Sydafrikas ambassadør er blandt deltagerne i mindegudstjeneste arrangeret af Københavns Domkirke, Folkekirkens Nødhjælp og Den Sydafrikanske Ambassade
Humanitær minerydning i både nye og gamle brændpunkter fik stort fokus ved Folkekirkens Nødhjælps stand på Kirkernes Verdensråds generalforsamling i Busan i Syd-Korea. Standen fik besøg af bl.a. DR Congos anglikanske ærkebiskop, som var begejstret for, hvad han så.
Hvert år havner hundredtusindvis af ufaglærte migrantarbejdere fra Sydasien i slavelignende forhold i Mellemøsten. Folkekirkens Nødhjælp satte fokus på migrantarbejderne og deres problemer ved en ACT Talk på Kirkernes Verdensråds generalforsamling i Busan i Sydkorea.
Folkekirkens Nødhjælp er med på Kirkernes Verdensråds 10. generalforsamling fra 31. oktober til 8. november i Busan, Sydkorea, hvor organisationens 360 medlemskirker og partnerorganisationer mødes for at diskutere retfærdighed og fred.
Folkekirkens ti biskopper opfordrer i et fælles brev den danske befolkning og menighederne til at sende penge og bønner til Syrien
Når Folkemødet starter i Allinge torsdag d. 13. juni vil Folkekirkens Nødhjælp være til stede for at sætte fokus på den globale sult med kampagnen 'Mad nok? Dit og mit ansvar?'
"Den dag en fra kirken bliver medlem af parlamentet, kan vi ændre Myanmar." Så kontant lød budskabet fra Allan Saw U, baptist fra Myanmar, da han holdt workshop på Danske Kirkedage om kirkernes rolle i Myanmar.
Ved fredagens workshop i Bethelkirken i Aalborg i forbindelse med Danske Kirkedage 2013 fortalte journalist og forfatter Mette Holm levende og engageret om de seneste års udvikling i Burma/Myanmar.
Mange tusinde kirkefolk er samlede i Aalborg 9.-12. maj 2013. Folkekirkens Nødhjælp er selvfølgelig også med og er meget synlige.
Når Danske Kirkedage 2013 afholdes den 9.-12. maj i Aalborg, kan du møde Folkekirkens Nødhjælp flere forskellige steder.
Som Grøn Kirke-organisation forpligter Folkekirkens Nødhjælp sig til at tænke klima- og miljøvenligt i dagligdagen.
Har du interessere for kirker og klima? Så er Grøn Kirkes kursusdag d. 30. oktober noget for dig. Det bliver en dag med spændende oplæg og mulighed for at bidrage med egne erfaringer.
En sandhedskommission, hvis mandat og sammensætning allerede er omstridt, skal undersøge, hvad der skete omkring statskuppet i Honduras den 28. juni i 2009.
Provst Søren Peter Hansen fra Syddjurs provsti har medio marts fået samtlige 36 kirker i sit provsti godkendt som grønne kirker.
Søndag d. 13. december kl. 15. lokal tid startede en klokkeringning for alarm, håb og handling som en bølge i Australien og gik over Stillehavsøerne, Asien, Europa og Island for at ende i Canada.
Vær ikke bange – men gør noget - for kærlighedens skyld! var budskabet fra ærkebiskoppen af Canterbury til den økumeniske klimagudstjeneste i domkirken i København.
Sydafrikas ærkebiskop og modtager af Nobels fredspris, Desmond Tutu, sender en hilsen til klimatopmødet i København. Hans budskab er klart: Det er nu, verdens ledere skal vise mod!
Y’s Mens Klubberne har samlet flere end 600.000 kroner ind til Folkekirkens Nødhjælps støtte til de kirgisiske kirkers diakonale arbejde. Læs landekoordinator Jørgen Thomsens tak for den store gave.
På Y’s Men klubbernes årsmøde her i weekenden kunne en tilfreds regionsleder Paul Erik Didriksen overrække 603.768,01 kroner til Folkekirkens Nødhjælp til støtte for ”Hjælp til selvhjælp i Kirgistan”. ”Klubberne i Danmark har været rigtig gode til at bidrage til projektet” fastslog han.
Folkekirkens Nødhjælp er sammen med kirkelige nødhjælps- og udviklingsorganisationer fra hele verden i gang med at danne en af verdens største humanitære sammenslutninger.
Når danske kirker i Pinsen samler ind til Folkekirkens Nødhjælps internationale arbejde, går kollekten til Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde i nogle af verdens mest sårbare egne.
Malawi er et af de lande, der oplever klimaforandringerne helt tæt på. Den Lutherske kirke i Malawi er gået aktivt ind i kampen for at ruste befolkningen til at modstå konsekvenserne af klimaforandringerne, fortalte biskop Joseph P. Bvumbwe under et besøg i Danmark.
Generalsekretæren for Stillehavsregionens Kirkeråd (Pacific Conference of Churches), Fe’iloakitau Kaho Tevi, besøger Danmark for at fortælle om klimaforandringernes betydning for almindelige menneskers liv i Stillehavsregionen.
Årets Pinsekollekt støtter de palæstinensiske kirker i Gaza. Støtten går til kirkernes sundhedsarbejde for småbørn, gravide kvinder og nybagte mødre.
Årsagen til elendigheden i Zimbabwe er en åndelig og moralsk krise, mener flere zimbabwiske kirkefolk. I denne kronik rapporterer landekoordinator Uffe Gjerding om valgforberedelserne i et land totalt i knæ.
For andet år i træk sætter fastekollekten fokus på aids og særligt på de mange børn, som er mærket af epidemien i Afrika.
Zambias præsident sender klart budskab til kirkerne om, at de skal spille central rolle i indsatsen mod hiv-aids.
Pinsekollekten går i år til den ortodokse kirkes sociale arbejde i Kirgistan
Pinse bliver alle steder i verden fejret som kirkens fødselsdag. Folkekirkens Nødhjælps pinsekollekt vil i år give fødselsdagsgaven videre til den betrængte befolkning i Kirgistan.
I Kristi Himmelfarts-ferien inviteres for 14. gang til Danske Kirkedage, denne gang i grænselandet.
I fastetiden - fra fastelavn til påske – er der en lang tradition for, at man i kirken husker på de mennesker, som lider under sult, fattigdom og sygdom. Folkekirkens Nødhjælp har i år valgt at bruge denne betænksomhedens tid til at sætte fokus på bekæmpelsen af aids – det sker under overskriften ”STANDS AIDS”.
Julegave til verdens fattige
Meget har forandret sig, siden Folkekirkens Nødhjælps formand var i Betlehem for otte år siden. I dag kan kun israelere og udlændinge gå igennem porten til Betlehem uden tilladelse.
Livets træ
Kunstneren Jens Galschiøt har skabt en lysskulptur til danske kirker. Køb af træet støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde
Flere artikler