Louisiana Børnehus

Vær' kreativ

Book et 2-timers værksted i Børnehuset, se skulpturerne med dine øjne, og hør, hvordan børn fra Uganda har oplevet skulpturerne.

I værkstedet arbejdes med Giacomettifigurer i forskellige materialer.

Skulpturer set med børns blik

Vi oplever verden forskelligt alt efter, hvem vi er, og hvor vi kommer fra. At se og høre, hvordan andre børn oplever og tænker om verden og hverdagen, kan gøre, at vi bedre forstår hinanden. Måske kan vi endda lære noget af hinandens måde at se verden på.

I projektet Afrika for børn på Louisiana Børnehus har børn fra Danmark og Uganda set på skulpturerne Gående mand af Alberto Giacometti og Livsmøllen af Henry Heerup.

Ved at downloade undervisningsmaterialet nederst på siden kan børn og deres lærere eller pædagoger opleve skulpturerne gennem billeder, film, spørgsmål, opgaver og værksteder. Herigennem får de også indblik i, hvordan børn fra Uganda oplever de selv samme skulpturer.

Hvad er Louisiana Børnehus?

På Louisiana Museum for Moderne Kunst finder du Louisiana Børnehus, der består af 500 børnevenlige kvadratmeter i tre etager. Her kan børn møde kunsten i børnehøjde gennem familieomvisninger, åbne værksteder, billedskoler m.m. 

Tag del i kreativiteten på Louisiana Børnehus

Louisiana Børnehuset er stedet, hvor børn og deres forældre og institutioner kan møde projektet i fysisk form. Book et 2-timers værksted i Børnehuset, se skulpturerne med dine øjne, og hør, hvordan børn fra Uganda har oplevet skulpturerne.

I værkstedet arbejdes med Giacomettifigurer i forskellige materialer.

Læs mere om Louisiana Børnehus på deres hjemmeside

Kamelkaravanen spiller:

Søndag den 21. april kl. 13.00.

Afrika for børn kan for børn og deres forældre ligesom i 2012 opleves den 21. april i Louisiana Børnehus.

Oplev børnekoncerter med Kamelkaravanen, der synger om børn fra Uganda. I det åbne værksted kan du arbejde med Giacomettifigurer i forskellige materialer.

For institutioner og skoler

Ønsker du som pædagog eller lærer at gøre brug af det kreative materiale, der er udviklet i forbindelse med Afrika for Børn, kan du her gratis downloade inspirationsmaterialet til at lave din egen workshop.

Inspirationsmateriale om Giacometti (390,02 kB)

Inspirationsmateriale om Heerup (375,37 kB)

Desuden kan du som institution eller skole booke en to timers undervisningssession på Louisiana Børnehus.

Book her

Børn fortæller om kunstværkerne
No flash image
1
No flash image
1
Støt Afrika for børn

Sms GIV30 til 1220 og giv 30 kr.

(Alm. sms-takst)

Eller