Afrika for børn

Fagre nye verden

Louisiana Børnehus, børneorkestret Kamelkaravanen og Folkekirkens Nødhjælp er gået sammen i projektet "Afrika for børn".

Sammen har vi udviklet en palet af tilbud, som giver 5- til 10-årige lyst til at lære mere om Afrika. 

Afrika for børn

Vil du give børn mellem 5-10 år oplevelser, der skaber nysgerrighed og forundring over afrikansk børneliv?

Arbejder du med børn i hverdagen enten som lærer, pædagog, præst eller leder i en børneklub? Måske ønsker du bare at lære dine børn noget mere om, hvordan børn i andre lande lever? Så er der inspiration og materialer at hente fra projektet Afrika for Børn.

Tværkulturelt samarbejde

Fold dig ud

Alle elementer i Afrika for børn er kendetegnet ved humør, glæde og undren. Danske børn får lov at møde en anderledes verden fuld af overraskelser.

Louisiana Børnehus, børneorkestret Kamelkaravanen og Folkekirkens Nødhjælp er gået sammen og har udviklet en palet af tilbud, som giver 5- til 10-årige lyst til at lære mere om Afrika.

Sanser aktiveres gennem musik, kunst, fortællinger, film og undervisningsmateriale. Danske børn får på den måde mulighed for at kunne spejle sig i jævnaldrende afrikanske børns liv. Ligheder og forskelle udforskes i et rum med plads til leg og læring.

Projektet Afrika for børn tilbyder:

Læs mere om Folkekirkens Nødhjælps arbejde med bekæmpelse af sult.


LÆS OGSÅ

Fredag d. 25. september vedtog verdens ledere på FNs Generalforsamling i New York FN's 17 nye verdensmål for bæredygtig udvikling.
I et brev til udenrigsminister Kristian Jensen advarer 43 danske organisationer, heriblandt Folkekirkens Nødhjælp, mod at skære dybt i udviklingsbistanden, når regeringen fremlægger sit finanslovsudspil. Det er afgørende at fastholde den langsigtede indsats, som er med til at forebygge fremtidige flygtningesituationer, siger NGO'erne.
I dag i Ekstrabladet, norske VG og svenske Aftonbladet sender seks nordiske nødhjælpsorganisationer, heriblandt Folkekirkens Nødhjælp, en kraftig opfordring til deres politikere om at skride til handling.
Samarbejdet mellem Bilka og Folkekirkens Nødhjælp om at fremme sundhed og ernæring i Malawi er indstillet til CSR Partnership Prize 2015.
Vi hylder Cosmas fra Sydsudan og de andre fantastiske nødhjælpsarbejdere ved frontlinjen på World Humanitarian Day
Tre bevæbnede mænd brød ind hos to af Folkekirkens Nødhjælps ansatte i Sydsudan, hvor de truede sig til både kontanter og IT-udstyr
Med musik kan Folkekirkens Nødhjælp nå ind til unge mennesker med vigtige budskaber, der ellers er svære at skabe opmærksomhed om. Derfor samarbejder Folkekirkens Nødhjælp med en sydsudanesisk popgruppe for at skabe mere sikkerhed
Gennem de seneste seks år har Folkekirkens Nødhjælp i Etiopien gennemført et større fødevaresikkerhedsprogram i det bjergrige Bale-distrikt
Nye og innovative partnerskaber mellem virksomheder og ngo-'er kan skabe flere resultater for bistandsmidlerne, skriver Birgitte Qvist-Sørensen, Vagn Bertelsen og Thomas Bustrup, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, generalsekretær i IBIS og direktør i Dansk Industri i et debatoplæg i Politiken d. 15. juli 2015.
Da Yuwan Pitias storebror ville gifte sig, manglede han ganske mange køer for at have den brudepris, en mand traditionelt skal betale. Han besluttede at tage Yuwans køer med magt, og det kunne have udløst en dødelig konflikt mellem de to brødre.
Jublen ville ingen ende tage, da befolkningen i Sydsudan d. 9. juli 2011 med overvældende flertal stemte for uafhængighed fra det ’gamle’ Sudan. Nu truer indre splittelse verdens yngste land på eksistensen.
Folkekirkens Nødhjælp og ROCKWOOL koncernen forener kræfterne i nyt samarbejde i håbet om at skabe bedre forhold for det stigende antal flygtninge i verdens brændpunkter.
Det er et spørgsmål, som er normalt i Malawi. Klara har oplevet spørgsmålet, men hun har også oplevet, hvordan det går fremad i Malawi. I den landsby hvor hun har boet i seks uger, er de lokale begyndt at tale mere åbent om HIV/aids.
Arla, Folkekirkens Nødhjælp, Landbrug og Fødevarer, DI og GAIN Nordic benyttede årets Folkemøde til at præsentere en banebrydende nyskabelse
Det er en stor glæde for Folkekirkens Nødhjælp, at Shaka Loveless har sagt ja til at være organisationens nye ambassadør. Den populære musiker ser frem til at være en del af arbejdet for verdens fattigste og har allerede oplevet en række udviklingsprojekter i Østafrika.
I Sydsudan er kampe mellem regeringsstyrker og oprørere blevet spoleret af bier, der angreb soldaterne. ”De blev spist,” udtaler vidne
Mere end tyve år efter at Axel Aller blev skudt i Tanzania, beslutter hustruen Edith Aller at vise sine børnebørn stedet hvor det skete. Men rejsen har et videre perspektiv, Hun vil også vise dem det arbejde, manden udførte og lade børnebørnene få indsigt i vore dages katastrofearbejde.
Desværre nåede de europæiske ledere ikke frem til en tilstrækkelig løsning på problemet med bådflygtningene på hverken kort eller lang sigt
I stedet for at skære i den langsigtede udviklingshjælp bør Danmark sætte alle kræfter ind på at hjælpe folk, hvor de bor. Når folk kan håbe på og drømme om en bedre fremtid, der hvor de bor, bliver de hjemme.
Der er mere end nogensinde brug for den langsigtede udviklingshjælp for at standse flygtningestrømmene, indskærper IBIS, Folkekirkens Nødhjælp og Mellemfolkeligt Samvirke de danske politikere.
Unge i Mali har nem adgang til skydevåben, men Folkekirkens Nødhjælp inspirerer dem med rapmusik til at bruge stemmen i stedet for våben
Elever fra Ugandas Internationale Skole har givet 1.781.600 ugandiske shillings (ca. 4.171 kroner) til Folkekirkens Nødhjælps Giv en Ged-kampagne.
Hvad skal der til for at skabe forandring for verdens fattigste i fremtiden? Fra 14. til 20. juni 2015 inviterer Silkeborg Højskole og Folkekirkens Nødhjælp til en spændende højskoleuge om morgendagens krav til nødhjælp og udvikling.
Det er en omvæltning at rejse fra Danmark til Malawi for at bo hos en lokal familie. Anna Sofie Bang har været volontør for Folkekirkens Nødhjælp og har oplevet, hvor stor kontrasten er mellem Danmark og Malawi. Her skriver hun om forholdet mellem mænd og kvinder.
I mere end 25 år var området Alto Campo i Angola fuld af landminer og komplet utilgængeligt, men nu har Folkekirkens Nødhjælp fjernet minerne, og liv skyder op overalt
En ny undersøgelse viser, at danske pensionskasser vil investere mere end 760 mio. kr. i afrikansk landbrug. Men i kapløbet om Afrikas jord risikerer investorer at frarøve fattige deres livsgrundlag. Der er brug for langt større gennemsigtighed og efterlevelse af FNs standarder, siger tre danske udviklingsorganisationer.
Afrikansk landbrug lover tårnhøje afkast. Det har tre danske pensionskasser indset, og de investerer tilsammen 762 millioner kroner på området. En ny rapport viser, at det er umuligt at gennemskue, om de danske pensionspenge skader menneskerettighederne
Midtjyderne smider langt flere penge i indsamlingsbøssen end københavnerne, viser tal fra Folkekirkens Nødhjælp.
Den 5. marts 2015 præsenteres GAIN Nordic - et nytænkende samarbejde mellem Arla Foods Ingredients, Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Industri og GAIN (Global Alliance for Improved Nutrition).
”Jeg har med egne øjne set, at hjælpen nytter, og hvis vi alle giver en smule, kan vi komme rigtig langt,” siger sangerinden Barbara Moleko, der netop har været i Uganda med Folkekirkens Nødhjælp.
De overlevende fra oversvømmelserne i Malawi bærer på store traumer, når de har set familiemedlemmer drukne for øjnene af dem.
Den kendte duo sætter fokus på uretfærdigheden i verden, når der til efteråret udkommer en række film om fattige børns levevilkår i Afrika. Y’s Men Region Danmark, Danmarks Kirkelige Mediecenter og Folkekirkens Nødhjælp står bag.
Når Sogneindsamlingen løber af stablen d. 8. marts 2015, bliver det under det nye motto: 'Giv os i dag...'
At føle sig utryg er en følelse, som Fatoumata Maiga selv kender alt for godt. I dag arbejder den 25-årige mor på at øge sikkerheden for befolkningen i det centrale Mali
Han startede sin karriere som vagtmand i Congo, men i dag er han en af de bærende kræfter i Folkekirkens Nødhjælps indsats i Mali. Masudi Kalosaleh er en solstrålehistorie i den humanitære verden og i Folkekirkens Nødhjælp
Medarbejder fra Folkekirkens Nødhjælp i Malawi viser, hvor voldsomme oversvømmelserne i landet er, ved at optage en video af sig selv midt i vandmasserne
Tobias har netop været volontør i Malawi. Læs om hans oplevelser med verdens rigeste land på generøsitet, gæstfrihed og højt humør
For første gang i Malawis historie igangsættes en stor indsamling lokalt til fordel for katastroferamte
Mere end en tredjedel af det lille afrikanske land er oversvømmet, og præsident Peter Muthurika har erklæret landet i katastrofetilstand. Folkekirkens Nødhjælp har sendt hjælp
FN's Flygtningehøjkommissariat gør status over krigen i Sydsudan i en video, hvor Folkekirkens Nødhjælps engagement i hjælpeindsatsen også fremgår
En familie boede i årevis oven på et gammelt ammunitionsdepot i Congo. Et fingerpeg om det store problem med farlig, efterladt ammunition i det konfliktramte land
Ikke siden anden verdenskrig har så mange mennesker været på flugt. Hvis fremtiden skal blive bedre for verdens mange flygtninge og udsatte, skal vi genopdage fællesskabet og stå fast på ethvert menneskes umistelige ret til livet, skrev generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen i sin nytårskronik i Kristeligt Dagblad.
Finn Petersen er med sine 27 års erfaring fra udviklingsbranchen i bagagen, valgt som Folkekirkens Nødhjælps nye regionale repræsentant i Malawi.
Christine er lige nu volontør i Malawi for Folkekirkens Nødhjælp. I Malawi nærmer julen sig, lige som den gør i Danmark, men julen er noget anderledes hos Christines familie end den er herhjemme.
Rebecca fra Sydudan måtte flygte med sin familie en tidlig morgen for snart et år siden, og hun venter som så mange andre stadig på fred, så hun kan vende hjem
Sikkerheden er i højsædet, når Folkekirkens Nødhjælps mineryddere er på arbejde i Sydsudan. Kom tæt på livet som minerydder her.
Sydsudan har været ramt af flere væbnede konflikter, og krigsrester fra både den igangværende og tidligere krige udgør en fare for lokalbefolkningen
Det nys overståede klimatopmøde i Lima leverede kun små fremskridt i den globale klimakamp.
Et år med krig i Sydsudan: I en krise fokuseres ofte på den akutte nødhjælp, men det er vigtigt ikke at glemme den langsigtede udviklingshjælp
Når alt, hvad man ejer, forsvinder for øjnene af en, og man ikke længere har mulighed for at fortsætte sit liv på samme sted som hidtil, er tabet himmelråbende tungt, blogger Mattias Söderberg, Folkekirkens Nødhjælps klimaekspert, fra forhandlingerne i Lima.
Flere artikler

Film om mad & børn i Uganda
No flash image
1
Støt Afrika for børn

Sms GIV30 til 1220 og giv 30 kr.

(Alm. sms-takst)

Eller