Afrika for børn

Fagre nye verden

Louisiana Børnehus, børneorkestret Kamelkaravanen og Folkekirkens Nødhjælp er gået sammen i projektet "Afrika for børn".

Sammen har vi udviklet en palet af tilbud, som giver 5- til 10-årige lyst til at lære mere om Afrika. 

Afrika for børn

Vil du give børn mellem 5-10 år oplevelser, der skaber nysgerrighed og forundring over afrikansk børneliv?

Arbejder du med børn i hverdagen enten som lærer, pædagog, præst eller leder i en børneklub? Måske ønsker du bare at lære dine børn noget mere om, hvordan børn i andre lande lever? Så er der inspiration og materialer at hente fra projektet Afrika for Børn.

Tværkulturelt samarbejde

Fold dig ud

Alle elementer i Afrika for børn er kendetegnet ved humør, glæde og undren. Danske børn får lov at møde en anderledes verden fuld af overraskelser.

Louisiana Børnehus, børneorkestret Kamelkaravanen og Folkekirkens Nødhjælp er gået sammen og har udviklet en palet af tilbud, som giver 5- til 10-årige lyst til at lære mere om Afrika.

Sanser aktiveres gennem musik, kunst, fortællinger, film og undervisningsmateriale. Danske børn får på den måde mulighed for at kunne spejle sig i jævnaldrende afrikanske børns liv. Ligheder og forskelle udforskes i et rum med plads til leg og læring.

Projektet Afrika for børn tilbyder:

Læs mere om Folkekirkens Nødhjælps arbejde med bekæmpelse af sult.


LÆS OGSÅ

I mere end 25 år var området Alto Campo i Angola fuld af landminer og komplet utilgængeligt, men nu har Folkekirkens Nødhjælp fjernet minerne, og liv skyder op overalt
En ny undersøgelse viser, at danske pensionskasser vil investere mere end 760 mio. kr. i afrikansk landbrug. Men i kapløbet om Afrikas jord risikerer investorer at frarøve fattige deres livsgrundlag. Der er brug for langt større gennemsigtighed og efterlevelse af FNs standarder, siger tre danske udviklingsorganisationer.
Afrikansk landbrug lover tårnhøje afkast. Det har tre danske pensionskasser indset, og de investerer tilsammen 762 millioner kroner på området. En ny rapport viser, at det er umuligt at gennemskue, om de danske pensionspenge skader menneskerettighederne
Midtjyderne smider langt flere penge i indsamlingsbøssen end københavnerne, viser tal fra Folkekirkens Nødhjælp.
Den 5. marts 2015 præsenteres GAIN Nordic - et nytænkende samarbejde mellem Arla Foods Ingredients, Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Industri og GAIN (Global Alliance for Improved Nutrition).
”Jeg har med egne øjne set, at hjælpen nytter, og hvis vi alle giver en smule, kan vi komme rigtig langt,” siger sangerinden Barbara Moleko, der netop har været i Uganda med Folkekirkens Nødhjælp.
De overlevende fra oversvømmelserne i Malawi bærer på store traumer, når de har set familiemedlemmer drukne for øjnene af dem.
Den kendte duo sætter fokus på uretfærdigheden i verden, når der til efteråret udkommer en række film om fattige børns levevilkår i Afrika. Y’s Men Region Danmark, Danmarks Kirkelige Mediecenter og Folkekirkens Nødhjælp står bag.
Når Sogneindsamlingen løber af stablen d. 8. marts 2015, bliver det under det nye motto: 'Giv os i dag...'
At føle sig utryg er en følelse, som Fatoumata Maiga selv kender alt for godt. I dag arbejder den 25-årige mor på at øge sikkerheden for befolkningen i det centrale Mali
Han startede sin karriere som vagtmand i Congo, men i dag er han en af de bærende kræfter i Folkekirkens Nødhjælps indsats i Mali. Masudi Kalosaleh er en solstrålehistorie i den humanitære verden og i Folkekirkens Nødhjælp
Medarbejder fra Folkekirkens Nødhjælp i Malawi viser, hvor voldsomme oversvømmelserne i landet er, ved at optage en video af sig selv midt i vandmasserne
Tobias har netop været volontør i Malawi. Læs om hans oplevelser med verdens rigeste land på generøsitet, gæstfrihed og højt humør
For første gang i Malawis historie igangsættes en stor indsamling lokalt til fordel for katastroferamte
Mere end en tredjedel af det lille afrikanske land er oversvømmet, og præsident Peter Muthurika har erklæret landet i katastrofetilstand. Folkekirkens Nødhjælp har sendt hjælp
FN's Flygtningehøjkommissariat gør status over krigen i Sydsudan i en video, hvor Folkekirkens Nødhjælps engagement i hjælpeindsatsen også fremgår
En familie boede i årevis oven på et gammelt ammunitionsdepot i Congo. Et fingerpeg om det store problem med farlig, efterladt ammunition i det konfliktramte land
Ikke siden anden verdenskrig har så mange mennesker været på flugt. Hvis fremtiden skal blive bedre for verdens mange flygtninge og udsatte, skal vi genopdage fællesskabet og stå fast på ethvert menneskes umistelige ret til livet, skrev generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen i sin nytårskronik i Kristeligt Dagblad.
Finn Petersen er med sine 27 års erfaring fra udviklingsbranchen i bagagen, valgt som Folkekirkens Nødhjælps nye regionale repræsentant i Malawi.
Christine er lige nu volontør i Malawi for Folkekirkens Nødhjælp. I Malawi nærmer julen sig, lige som den gør i Danmark, men julen er noget anderledes hos Christines familie end den er herhjemme.
Rebecca fra Sydudan måtte flygte med sin familie en tidlig morgen for snart et år siden, og hun venter som så mange andre stadig på fred, så hun kan vende hjem
Sikkerheden er i højsædet, når Folkekirkens Nødhjælps mineryddere er på arbejde i Sydsudan. Kom tæt på livet som minerydder her.
Sydsudan har været ramt af flere væbnede konflikter, og krigsrester fra både den igangværende og tidligere krige udgør en fare for lokalbefolkningen
Det nys overståede klimatopmøde i Lima leverede kun små fremskridt i den globale klimakamp.
Et år med krig i Sydsudan: I en krise fokuseres ofte på den akutte nødhjælp, men det er vigtigt ikke at glemme den langsigtede udviklingshjælp
Når alt, hvad man ejer, forsvinder for øjnene af en, og man ikke længere har mulighed for at fortsætte sit liv på samme sted som hidtil, er tabet himmelråbende tungt, blogger Mattias Söderberg, Folkekirkens Nødhjælps klimaekspert, fra forhandlingerne i Lima.
Et år efter volden brød ud i hovedstaden, Juba, og bredte sig til det meste af Sydsudan, er næsten 2 millioner mennesker stadig fordrevne og frygter at vende hjem. De fleste lever i bushen under presenninger, mens andre lever i forladte, kollapsede huse – ofte flere familier i én stråtækt mudderhytte
Linda Soelberg er rejst ud som volontør i Malawi. Her lever hun et liv, langt fra det hun er vant til hjemme i Viborg. I Malawi er hun bosat hos en høvdingefamilie, i landsbyen Kamkong’ontho Village, der ligger i det nordlige Malawi.
Fra 1. til 12. december samles verdens lande til klimaforhandlinger i Lima, Peru. Det årlige klimatopmøde fokuserer på at skabe rammer for den globale aftale, som skal vedtages ved næste års topmøde. Selv om Danmark formelt ikke har nogle opgaver ved mødet, kan regeringens delegation komme til at spille en vigtig rolle.
Som volontør hos Folkekirkens Nødhjælp kommer man helt tæt på kulturen. Lasse er volontør for Folkekirkens Nødhjælp, og er lige nu i en landsbyen Mpenda 1 i Malawi, hvor han oplever landsbylivet og menneskerne på tætteste hold. Her beretter han om et tæt venskab på tværs af kontinenter, og om de mange u'er der er i et u-land som Malawi.
I Sydsudan lærer børn om farerne ved miner gennem sanglege, rim og remser.
Børn er blevet sendt alene i forvejen på flugt, og ingen tør forlade lejren nær Juba i Sydsudan, hvor Folkekirkens Nødhjælps medarbejder Nikolaj Søndergaard har været på besøg.
Det er glædeligt, at to af de helt store spillere på klimaområdet sammen har forpligtet sig på at begrænse deres CO2-udslip. Men CO2-reduktion og omstilling i de udviklede lande er ikke nok, sagde Folkekirkens Nødhjælps klimaekspert, Mattias Söderberg i en kommentar på TV2 News.
Lasse Mors er volontør for Folkekirkens Nødhjælp i Malawi. Han fortæller om, hvordan hans landsby Mpenda 1 er fuldstændig afskåret fra resten af verden, og om hvordan han ved en fejl har fået en hel landsby til at tro, at Messi kommer fra Aarhus.
Onsdag eftermiddag foran Finansministeriet markerede en gruppe unge deres modstand mod regeringens planlagte nedskæringer på udviklingsbistanden.
Verdens førende klimaforskere er ved at pakke sammen efter en uges intense møder i København. Deres forudsigelser er dystre, men de værste scenarier kan stadig undgås, hvis vi handler nu.
En kunstig dam har hjulpet hyrden Fate Hassen, så hun kan blive hjemme i stedet for at begynde at vandre med sine dyr. Dammen betyder også, at hendes børn kan fortsætte i skolen.
Regnen udebliver og falder stadig mere sporadisk i bjergene i Bale-distriktet i det sydøstlige Etiopien. Men folk er begyndt at dyrke afgrøder, der kan klare tørken. Mønster-bonden Hassan Yesuf Abdi's amarant-høst fordeles nu blandt de lokale småbønder.
Folkekirkens Nødhjælp har sammen med Bilka vundet en international pris for verdens mest nytænkende fundraising-kampagne ved Global Awards 2014.
Hver dag produceres der på verdensplan meget mere mad end vi mennesker kan spise. Alligevel må 805 mio. mennesker hver dag gå sultne i seng.
Massiv udenlandske fødevarehjælp og en relativt god høst har midlertidig udsat hungersnøden i det borgerkrigshærgede Sydsudan
I krigshærgede Sydsudan er interne stridigheder i lejrene for internt fordrevne desværre ikke et særsyn. Nu lærer de fordrevne om basale menneskerettigheder for at sikre fredelig sameksistens
Ban Ki-Moons venlige, men bestemte opfordring til verdens stats- og regeringschefer om at komme til New York og præsentere ambitiøse klimaplaner trækker et hav af klima-arrangementer i sit kølvand.
Op mod 190.000 sydsudanesere er flygtet ind i Etiopien for at undslippe konflikt og sult, men i Etiopien gør regntiden livet svært
Folkekirkens Nødhjælp er overrasket over et direktiv, som tilsyneladende udviser udenlandske nødhjælpsarbejdere fra det sult- og uroplagede land
Folkekirkens Nødhjælp er vært for et debatarrangement, hvor interessenter fra både investeringsverdenen og udviklingsverdenen skal debatere, hvordan investeringer i udviklingslandene kan være med til at sikre alle retten til mad. Du kan følge debatten live
Tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp vender tilbage til Zimbabwe, hvor han i 1980’erne havde base og arbejdede som udsendt i det sydlige Afrika.
41-årige James Roland Carew fra Folkekirkens Nødhjælps minerydningsarbejde i Mali er nomineret som ’Nødhjælps-helt’ på Verdens Humanitærdag d. 19. august.
37-årige Marysia Zapasnik fra Folkekirkens Nødhjælps minerydningsarbejde i Sydsudan er nomineret som ’Nødhjælps-helt’ på Verdens Humanitærdag d. 19. august.
Selvom dagene kan være lange, elsker de fleste børn i Kampangi at komme i skole. Her har de nemlig mulighed for at lære og lege sammen med de andre børn.
Flere artikler

Film om mad & børn i Uganda
No flash image
1
Støt Afrika for børn

Sms GIV30 til 1220 og giv 30 kr.

(Alm. sms-takst)

Eller