Det kan du også gøre

Bekæmp sult med din kagerulle

I ’Bag Så Det Batter!’ får du mulighed for at bage spændende og lækre kager.

Samtidig gør du en forskel for verdens fattigste på nem, sjov og inspirerende måde.

Start din egen indsamling

Har du lyst til at arrangere en indsamling på din arbejdsplads, din skole eller i din vennekreds?

Så er der mange måder at gøre det på.

Afrika for børn

Afrika for Børn er et helt univers af tilbud til dig, der gerne vil fortælle børn om Afrika.

Afrika for Børn består af en musikalsk forestilling for børn i alderen 5-10 år, undervisningsmaterialer, CD med sange og meget mere.

Book et foredrag

Folkekirkens Nødhjælp tilbyder foredrag til fx højskoleaftener, temadage eller andre arrangementer.

Et foredrag koster min. 1500 kr. plus transport.

Start en mobilindsamling

Saml gamle mobiltelefoner og vær med til at skaffe penge til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Liv i kludene

Gummisko, hylder, sengelinned, bøger, jakker, lysestager ...

Bugner dit hjem af overflødige ting? Så ryd op i gemmerne og donér dem til en af Folkekirkens Nødhjælps 124 genbrugsbutikker i Danmark.

Genbrug gavner på flere måder. Ikke mindst verdens fattigste, som får gavn af overskuddet fra butikkerne.

Gør en indsats - mulighederne er mange

Du kan være med til at gøre en forskel for verdens fattigste ved at bakke op om Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Der er mange forskellige måder at engagere sig på. Du kan f.eks. vælge at give et bidrag, du kan arrangere en støttekoncert, blive indsamler til vores landsindsamling, blive frivillig i en af vores mange genbrugsbutikker eller lave din egen online indsamling. 

Du bestemmer selv, hvor meget tid og hvor mange ressourcer, du kan afsætte.

Folkekirkens Nødhjælp sætter pris på enhver indsats. 

På denne side - og via linksne i højre side - kan du få inspiration til forskellige støttemuligheder.

Har du en brandgod idé, som du gerne vil præsentere for os, så kontakt os her

Lokale indsamlingsaktiviteter

Du kan tage initiativ til en indsamling i dit lokalområde. Det kan være en støttekoncert, et loppemarked, en debataften, en idrætsturnering eller hvad der nu passer til dig og dit lokale netværk.

Folkekirkens Nødhjælp hjælper gerne med idéudvikling og kan sende dig materialer, som kan bruges til at skabe opmærksomhed om din aktivitet. 

Få inspiration til lokale aktiviteter her

SMS Netværk

Du kan tilmelde dig vores SMS netværk, hvis du gerne vil modtage løbende information om aktuelle sager, og gerne vil kontaktes, når vi har brug for en særlig indsats i Danmark, f.eks. under katastrofer

Læs mere og tilmeld dig SMS netværket her 

Online indsamling

Du kan oprette en indsamling på nettet, som du kan opfordre dit netværk til at støtte via f.eks. Facebook og Twitter.

Det er en god ide at have en aktivitet eller en konkret historie at bygge indsamlingen op omkring.  

Se mere og opret din egen indsamling her


LÆS OGSÅ

Tidligere rådsformand for Folkekirkens Nødhjælp, Biskop Niels Henrik Arendt er død efter kort tids sygdom. Han blev 64 år.
Samarbejdet mellem Bilka og Folkekirkens Nødhjælp om at fremme sundhed og ernæring i Malawi er indstillet til CSR Partnership Prize 2015.
Invitation: Meld dig til vores frivilligdag den 11. september på hovedkontoret i Nørregade, København – og lær mere om vores arbejde i både Danmark og udlandet.
Facebook har fuldstændig ændret måden, som Folkekirkens Nødhjælp kommunikerer med danskerne på, og likes, delinger og kommentarer kan gøre en forskel for verdens fattigste
Nye og innovative partnerskaber mellem virksomheder og ngo-'er kan skabe flere resultater for bistandsmidlerne, skriver Birgitte Qvist-Sørensen, Vagn Bertelsen og Thomas Bustrup, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, generalsekretær i IBIS og direktør i Dansk Industri i et debatoplæg i Politiken d. 15. juli 2015.
Butikken i Århus N har fået en totalrenovering.
Genbrugsbutikken i Faxe er genåbnet efter en udvidelse og modernisering
Vores butik i Thorshavn, Iktys gennemgik i juni en modernisering, så den fremstår mere lys og moderne.
Den 29. juni kunne genbrugsbutikken i Esbjerg fejre 35-års jubilæet med en udvidelse af butikken. Det gav masser af fest og kunder i butikken.
Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, Peter Skov-Jakobsen, biskop for Folkekirken i Københavns stift og Naveed Baig, imam, bakker sammen op om Det er dansk at dele’-kampagnen.
Sommeren over vil genbrugsbutikken holde aftenåbent om onsdagen
Efter renovering er genbrugsbutikken i Brede åbent igen. Det blev fejret.
Efter to intense uger med hårdt arbejde har butikken nu igen åbent for alle de trofaste kunder
Det larmer, det lugter og det er hårdt for fødderne og knæene at stå op og sortere dåser, flasker og krus i otte timer ad gangen. Men for 13. år i træk er et hold seje frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp i gang i pantindsamlingen på Roskilde Festival.
Folkekirkens Nødhjælp og ROCKWOOL koncernen forener kræfterne i nyt samarbejde i håbet om at skabe bedre forhold for det stigende antal flygtninge i verdens brændpunkter.
Folkekirkens Nødhjælp går forrest i kampen mod madspild med etableringen af Danmarks første butik med overskudsmad - WeFood.
En t-shirt med budskabet ’Det er dansk at dele – også med verdens fattigste’ er næsten udsolgt dagen efter, at den blev sat til salg, og et nyt oplag er sat i produktion for at holde trit med online-bestillingerne.
Danskerne støttede op om Folkekirkens Nødhjælps budskab "Det er dansk at dele" på året Folkemøde.
Arla, Folkekirkens Nødhjælp, Landbrug og Fødevarer, DI og GAIN Nordic benyttede årets Folkemøde til at præsentere en banebrydende nyskabelse
Den populære sanger og sangskriver Mads Langer overraskede alle, da han fredag aften udlovede en gratis koncert i den gode sags tjeneste.
Butikken er helt tømt, for den skal have den helt store overhaling.
Det er en stor glæde for Folkekirkens Nødhjælp, at Shaka Loveless har sagt ja til at være organisationens nye ambassadør. Den populære musiker ser frem til at være en del af arbejdet for verdens fattigste og har allerede oplevet en række udviklingsprojekter i Østafrika.
Folkekirkens Nødhjælp tager til Folkemødet på Bornholm med budskabet 'Det er dansk at dele'
Folkekirkens Nødhjælp blander sig i valgkampen for at minde vælgerne om, at det er dansk at dele – også med verdens fattigste.
De jordskælvsramte i Nepal har fået hjælp fra Struer. Den lokale Y's Men's Club har besluttet ekstraordinært at give en del af klubbens penge til Folkekirkens Nødhjælps indsats i Nepal.
Der var kæmpe ryk-ind, da der blev holdt åbningsfest i genbrugsbutikkens nye lokaler i Gråbrødegade 7.
Poul Due Jensens Fond donerer 1 million kroner til Folkekirkens Nødhjælps katastrofearbejde i Nepal.
Ofrene for jordskælvet i Nepal har akut brug for hjælp. Derfor sætter Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Supermarked en fælles indsamling i gang i Bilka, føtex, Netto og Salling.
Folkekirkens Nødhjælps råd har søndag valgt ny formand. Det bliver Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, som tilfører posten stor international erfaring og ballast.
Den danske befolkning har ikke glemt verdens fattigste. Det viser et regnskabsår med endnu større givervilje til Folkekirkens Nødhjælps katastrofehjælp og langsigtede udviklingsarbejde.
Mere end tyve år efter at Axel Aller blev skudt i Tanzania, beslutter hustruen Edith Aller at vise sine børnebørn stedet hvor det skete. Men rejsen har et videre perspektiv, Hun vil også vise dem det arbejde, manden udførte og lade børnebørnene få indsigt i vore dages katastrofearbejde.
Desværre nåede de europæiske ledere ikke frem til en tilstrækkelig løsning på problemet med bådflygtningene på hverken kort eller lang sigt
Medarbejderne i Thorshavn har givet butikken et nyt look
I stedet for at skære i den langsigtede udviklingshjælp bør Danmark sætte alle kræfter ind på at hjælpe folk, hvor de bor. Når folk kan håbe på og drømme om en bedre fremtid, der hvor de bor, bliver de hjemme.
Hverdagen byder på lidt af hvert, når man som Kasper er frivillig i et af verdens højeste lande. Kasper var frivillig i Nepal i efteråret, og her er hans beskrivelse af den nepalesiske hverdag.
I februar havde butikken i Kjellerup jubilæum
Vores genbrugsbutik i Kolding skal flytte til nye større lokaler lidt nede af gaden. Butikken bliver nu dobbelt så stor.
I december sidste år åbnede vi en genbrugsbutik i St. Heddinge - her 3 måneder efter er tempoet stadig hæsblæsende
I Folkekirkens Nødhjælp er vi stolte og taknemmelige for det arbejde, som vores mange frivillige hvert år udfører. Deres indsats og engagement betyder, at vi kan hjælpe endnu flere mennesker i verdens fattigste lande.
61 procent, et stort flertal af danskerne, bakker op om udviklingsbistanden, viser en ny undersøgelse. Men tallet falder, og gruppen af folk, der hverken er for eller imod, vokser.
Driller din mobiltelefon, din tablet eller din bærbare PC? Så kig forbi butikken i Viborg
Skal du have ryddet op i skabene i påsken og gjort klar til sommeren? Så kan du tømme skabet og gøre en forskel.
Det er en omvæltning at rejse fra Danmark til Malawi for at bo hos en lokal familie. Anna Sofie Bang har været volontør for Folkekirkens Nødhjælp og har oplevet, hvor stor kontrasten er mellem Danmark og Malawi. Her skriver hun om forholdet mellem mænd og kvinder.
Påsken er lige om hjørnet og i vores genbrugsbutikker kan du finde alt til påskebordet.
Traditionen tro, løber kurset for genbrugsfrivillige på Silkeborg Højskole af stablen i denne uge.
Folk har færre kontanter mellem hænderne. Til gengæld steg mobil-bidragene med 440 procent ved Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling søndag d. 8. marts.
De lokale beboere i Sydhavnen har taget imod Folkekirkens Nødhjælps nye store genbrugsbutik med åbne arme.
På årets varmeste dag viste danskerne sig fra deres gavmilde side. 14 grader blev der målt flere steder i landet, og 14 millioner kroner blev der samlet ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling.
Midtjyderne smider langt flere penge i indsamlingsbøssen end københavnerne, viser tal fra Folkekirkens Nødhjælp.
Sunita valgte til sine forældres fortrydelse at gifte sig med en mand fra en fattigere familie end hendes egen. Nu kæmper hun for at skaffe mad på bordet til sin lille familie
Flere artikler

Det gør andre

Send gerne dine frimærker til:

Preben Albrechtsen
Lodsvej 49
5270 Odense N

Så bliver de solgt på auktion til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde.