Det kan du også gøre

Bekæmp sult med din kagerulle

I ’Bag Så Det Batter!’ får du mulighed for at bage spændende og lækre kager.

Samtidig gør du en forskel for verdens fattigste på nem, sjov og inspirerende måde.

Start din egen indsamling

Har du lyst til at arrangere en indsamling på din arbejdsplads, din skole eller i din vennekreds?

Så er der mange måder at gøre det på.

Afrika for børn

Afrika for Børn er et helt univers af tilbud til dig, der gerne vil fortælle børn om Afrika.

Afrika for Børn består af en musikalsk forestilling for børn i alderen 5-10 år, undervisningsmaterialer, CD med sange og meget mere.

Book et foredrag

Folkekirkens Nødhjælp tilbyder foredrag til fx højskoleaftener, temadage eller andre arrangementer.

Et foredrag koster min. 1500 kr. plus transport.

Start en mobilindsamling

Saml gamle mobiltelefoner og vær med til at skaffe penge til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Liv i kludene

Gummisko, hylder, sengelinned, bøger, jakker, lysestager ...

Bugner dit hjem af overflødige ting? Så ryd op i gemmerne og donér dem til en af Folkekirkens Nødhjælps 124 genbrugsbutikker i Danmark.

Genbrug gavner på flere måder. Ikke mindst verdens fattigste, som får gavn af overskuddet fra butikkerne.

Gør en indsats - mulighederne er mange

Du kan være med til at gøre en forskel for verdens fattigste ved at bakke op om Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Der er mange forskellige måder at engagere sig på. Du kan f.eks. vælge at give et bidrag, du kan arrangere en støttekoncert, blive indsamler til vores landsindsamling, blive frivillig i en af vores mange genbrugsbutikker eller lave din egen online indsamling. 

Du bestemmer selv, hvor meget tid og hvor mange ressourcer, du kan afsætte.

Folkekirkens Nødhjælp sætter pris på enhver indsats. 

På denne side - og via linksne i højre side - kan du få inspiration til forskellige støttemuligheder.

Har du en brandgod idé, som du gerne vil præsentere for os, så kontakt os her

Lokale indsamlingsaktiviteter

Du kan tage initiativ til en indsamling i dit lokalområde. Det kan være en støttekoncert, et loppemarked, en debataften, en idrætsturnering eller hvad der nu passer til dig og dit lokale netværk.

Folkekirkens Nødhjælp hjælper gerne med idéudvikling og kan sende dig materialer, som kan bruges til at skabe opmærksomhed om din aktivitet. 

Få inspiration til lokale aktiviteter her

SMS Netværk

Du kan tilmelde dig vores SMS netværk, hvis du gerne vil modtage løbende information om aktuelle sager, og gerne vil kontaktes, når vi har brug for en særlig indsats i Danmark, f.eks. under katastrofer

Læs mere og tilmeld dig SMS netværket her 

Online indsamling

Du kan oprette en indsamling på nettet, som du kan opfordre dit netværk til at støtte via f.eks. Facebook og Twitter.

Det er en god ide at have en aktivitet eller en konkret historie at bygge indsamlingen op omkring.  

Se mere og opret din egen indsamling her


LÆS OGSÅ

Det er en omvæltning at rejse fra Danmark til Malawi for at bo hos en lokal familie. Anna Sofie Bang har været volontør for Folkekirkens Nødhjælp og har oplevet, hvor stor kontrasten er mellem Danmark og Malawi. Her skriver hun om forholdet mellem mænd og kvinder.
Påsken er lige om hjørnet og i vores genbrugsbutikker kan du finde alt til påskebordet.
Traditionen tro, løber kurset for genbrugsfrivillige på Silkeborg Højskole af stablen i denne uge.
Folk har færre kontanter mellem hænderne. Til gengæld steg mobil-bidragene med 440 procent ved Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling søndag d. 8. marts.
De lokale beboere i Sydhavnen har taget imod Folkekirkens Nødhjælps nye store genbrugsbutik med åbne arme.
På årets varmeste dag viste danskerne sig fra deres gavmilde side. 14 grader blev der målt flere steder i landet, og 14 millioner kroner blev der samlet ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling.
Midtjyderne smider langt flere penge i indsamlingsbøssen end københavnerne, viser tal fra Folkekirkens Nødhjælp.
Sunita valgte til sine forældres fortrydelse at gifte sig med en mand fra en fattigere familie end hendes egen. Nu kæmper hun for at skaffe mad på bordet til sin lille familie
I Viborg kan genbrugsbutikken byde på meget mere end genbrug. Der afholdes særlige arrangementer og det seneste var et besøg af IT-folk.
I vores genbrugsbutik i Odense midtby har foråret allerede sat sit præg på vinduerne. Kig forbi og se de flotte puder, som du bl.a. selv kan sy af genbrugsskjorter.
23-årige Roba al-Sharkawi tager imod indsamlerne og sender dem ud på ruterne i Tagensbo sogn i København NV, når Sogneindsamlingen løber af stablen i ca. 1350 sogne den 8. marts.
Rigtig mange kunder og kolleger mødte op, da genbrugsbutikken i Skælskør genåbnede i nye lokaler d. 13. februar kl. 13.00.
Nepal er kendt for sine mægtige tinder og høje bjerge, men på landjorden er mange af kvindernes rettigheder i en helt anden størrelsesorden. Dette har Kasper Sørensen set med sine egne øjne, mens han var volontør i Nepal for Folkekirkens Nødhjælp.
Et 35 års jubilæum skal fejres med maner - og det må man sige, at det blev, i genbrugsbutikken i Odense C
Fokus på kerneopgaver frigør 15 millioner til nødhjælp og bekæmpelse af sult.
Årets Danmarks Indsamling blev den næstbedste nogensinde, kun overgået af året med jordskælvet på Haiti
KRONIK: Uretfærdighed kan have mange ansigter. Med årets Danmarks Indsamling ønsker vi at sætte fokus på de miljømæssige, økonomiske, sociale og kulturelle uretfærdigheder, som nogle af verdens mest udsatte befolkningsgrupper må leve under.
Folkekirkens Nødhjælp fortalte om fremtidens udviklingshjælp ved stor høring på Christiansborg.
I 60'erne og 70'erne var spinlonkjolen ultrapopulær. Du kan stadig være heldig at finde dem i genbrugsbutikkerne.
Kom til butiksjubilæum den 28. januar og byd samtidig på skøn kunst doneret af Galleri Rasmus og Jens Galschiøt
Lige nu arbejdes der på højtryk på Vesterbro 1 i Odense. Butikken friskes op til genåbning den 28. januar 2015
Tobias har netop været volontør i Malawi. Læs om hans oplevelser med verdens rigeste land på generøsitet, gæstfrihed og højt humør
Den anerkendte og provokerende forsker Stephen Hopgood får det sidste ord, inden FORDI (Forum for Rettigheder og Diversitet) lukker ved udgangen af januar 2015.
Året i glimt
2014 var et år med vedholdende opbakning og støtte fra givere, frivillige, sogne og samarbejdspartnere til Folkekirkens Nødhjælps langsigtede udviklings- og katastrofearbejde blandt verdens fattigste. Her er et glimt af året der gik.
Danskerne er vilde med at give gaver, der gør en forskel. Sidste år solgte Folkekirkens Nødhjælp mere end 9000 velgørenhedsgaver som geder, høns, ris, fodbolde og køkkenhaver. Det svarer til en omsætning på godt 2 mio. kroner, hvilket er en stigning på 34 % i forhold til året før.
Selv om butikken er en af landets mindste og ikke ligger midt på et travlt handelsstrøg, har den alligevel formået at give et pænt bidrag til at afhjælpe sult og nød i verden.
De frivillige i genbrugsbutikken i Vejle mærker virkelig hjertevarme her op til jul. Et indbrud i lageret har givet en storm af henvendelser og donationer.
For første gang bliver en kvinde generalsekretær i Danmarks store nødhjælps- og udviklingsorganisation.
Slum, smukke landskaber og to gutter på cykel med en megafon. DR's vejrvært Mikkel Fønsskov oplevede klimaforandringer på tæt hold gennem sin rejse gennem Bangladesh.
Takket være Giv en ged-projektet kan Filimina og hendes familie gå mætte i seng hver aften. Men gederne giver ikke kun mælk, kød og gødning. De giver også kid, der kan sælges på det lokale marked. Pengene skal bruges til at sende alle fire børn i skole.
Linda Soelberg er rejst ud som volontør i Malawi. Her lever hun et liv, langt fra det hun er vant til hjemme i Viborg. I Malawi er hun bosat hos en høvdingefamilie, i landsbyen Kamkong’ontho Village, der ligger i det nordlige Malawi.
Fem elever fra Vallekilde Højskole vil drage til fods fra Vestsjælland til København for at mærke, hvordan det er at være flygtning i Myanmar
Den 12. december åbner Folkekirkens Nødhjælp en ny genbrugsbutik i Store Heddinge
Folkekirkens Nødhjælp får brug for din hjælp som frivillig, hvis det lykkes at få ny butik med det der i dag ender som madspild.
Som volontør hos Folkekirkens Nødhjælp kommer man helt tæt på kulturen. Lasse er volontør for Folkekirkens Nødhjælp, og er lige nu i en landsbyen Mpenda 1 i Malawi, hvor han oplever landsbylivet og menneskerne på tætteste hold. Her beretter han om et tæt venskab på tværs af kontinenter, og om de mange u'er der er i et u-land som Malawi.
DR afslørede i et tv-program mandag aften, at en nu tidligere ansat hos Folkekirkens Nødhjælp har skrevet stærkt nedsættende bemærkninger om en kvindelig dansk folketingspolitiker på Facebook.
Julen er hjerternes - og kagernes - tid, og netop nu kan alle bageglade danskere både bage og købe lækre kager, som samtidig hjælper verdens fattigste i kampen mod sult.
Selvom de risikerer at blive slået ihjel, så kæmper mange mennesker i både Guatemala og Honduras for at fremme demokratiet, retsstaten og menneskerettighederne.
Det er glædeligt, at to af de helt store spillere på klimaområdet sammen har forpligtet sig på at begrænse deres CO2-udslip. Men CO2-reduktion og omstilling i de udviklede lande er ikke nok, sagde Folkekirkens Nødhjælps klimaekspert, Mattias Söderberg i en kommentar på TV2 News.
Butikken fyldte 25 år d. 23. Oktober 2014 – og det skulle fejres med manér.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Tørring er flyttet til ny flot butik på Jernbanegade 6.
I disse dage er alle vores mange ildsjæle i genbrugsbutikkerne samlet for at få fyldt lidt gas på, så de får energi til deres arbejde for verdens fattigste.
Tak til alle de mennesker, som bakker op om, at Danmark fortsat skal hjælpe verdens fattigste.
20 år og stadig i fuld gang. Det skal fejres - især når man er en genbrugsbutik med succes.
I går samlede Dansk Flygtningehjælp et rekordstort beløb ind. Et tegn på, at danskerne stadig gerne vil hjælpe verdens mest udsatte.
Flere hundrede mennesker sagde fredag farvel til Folkekirkens Nødhjælps - nu tidligere - generalsekretær Henrik Stubkjær, der er tiltrådt som biskop i Viborg Stift.
Onsdag eftermiddag foran Finansministeriet markerede en gruppe unge deres modstand mod regeringens planlagte nedskæringer på udviklingsbistanden.
Over 30 store og små nødhjælps-, udviklings- og miljøorganisationer går sammen for at sige stop til regeringens planlagte milliardbesparelse på udviklingshjælpen.
Med de bebudede nedskæringer, ser det ud til at en æra, hvor Danmark tog ansvar for verden er forbi. Det bliver dyrt for Danmark, fastslår Folkekirkens Nødhjælp og en række andre organisationer i dagens kronik i Politiken.
Tre timer lang koncert vidnede om en stor lyst blandt danske musikere til at yde en indsats for Gazas plagede civilbefolkning.
Flere artikler

Det gør andre

Send gerne dine frimærker til:

Preben Albrechtsen
Lodsvej 49
5270 Odense N

Så bliver de solgt på auktion til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde.