Vores mål i verdens fattigste lande er at opbygge robuste lokalsamfund
Vi mener, at en verden uden fattigdom, undertrykkelse og sult kræver robuste lokalsamfund, hvor bæredygtig udvikling og inkluderende vækst kan gro
117.071 mennesker blev undervist i bedre landbrugsmetoder og kunne derefter høste mere og øge deres indkomst
I verdens fattigste egne sulter man måske ikke, men lever fra dag til dag – og fundamentet for tilværelsen er skrøbeligt. Det er svært at se muligheder, og det kan virke håbløst at turde drømme om en bedre fremtid for sig selv – og sine børn.
I Folkekirkens Nødhjælp arbejder vi for at nære håbet og dermed virkelysten hos lokalbefolkningen. Vi engagerer og samarbejder med lokalbefolkningen og indgår partnerskaber med lokale kræfter for at skabe bæredygtige løsninger, der understøtter mere robuste samfund
Flere millioner mennesker lever i samfund, hvor fundamentale rettigheder ikke respekteres. Hjælper vi verdens fattigste med at kæmpe for deres rettigheder, bekæmper vi også de væsentligste grunde til sult, fattigdom og undertrykkelse og opbygger robuste lokalsamfund.
Ved at støtte og oplyse mennesker om deres basale rettigheder gør vi det muligt for dem at gøre krav på dem. Det er et vigtigt første skridt på vejen ud af fattigdom.
Bæredygtige løsninger er også nødvendige for at skabe grobund for robuste lokalsamfund. Det gælder i forhold til at håndtering af klimaforandringerne, så skaderne både menneskelige og fysiske bliver begrænset. Produktion af fødevarer kræver også bæredygtige løsninger, så mennesker er sikret adgangen til mad f.eks. når regnen ikke falder.
Det hele handler om rettigheder - hvis vi vil opbygge robuste lokalsamfund, skal vi sørge for, at verdens fattigste er med til at tage de beslutninger, der påvirker deres liv.
Hvordan bygger man et liv og et land på ny?
I fire år har vi arbejdet på at indføre den tørkeresistente og næringsrige quinoa.
Winfred modtog 2 geder og støtte til at etablere en køkkenhave og er nu med i den lokale låne- og sparegruppe