Støt

7 millioner sulter lige nu

Zimbabwe er hårdt ramt af sultkatastrofe

STØT NU

7 mio. mennesker sulter lige nu i Zimbabwe.

Den nuværende situation i landet viser de konsekvenser, klimaforandringerne fører med sig i verdens fattigste områder.

For den massive og langvarige tørke, der hærger i Zimbabwe, har resulteret i flere års fejlslået høst. Afgrøder er dræbt, vandressourcer udtørret og det økonomiske system stærkt belastet.

På landet kan man ikke dyrke sine marker, i byerne er der ingen jobs og samtidig stiger priserne på fødevarer.

Millioner af familier kan derfor ikke skaffe mad. De har brug for hjælp nu.

STØT NU

Covid19 forværrer katastrofen

Som om sult ikke er nok, raser corona-pandemien også i Zimbabwe. Det har gjort situationen langt mere alvorlig, og landet befinder sig nu i en regulær og omfattende sultkatastrofe.

For selv om lockdown ville være det sikreste i forhold til smittespredning, har familierne intet valg: De er nødt til at skaffe mad for at overleve – også selv om de risikerer at blive smittet.

”Hvis covid19 er pest, så er sult kolera. Mennesker skal vælge imellem at sulte eller at bryde udgangsforbuddet for at skaffe et enkelt måltid mad,”

– Mads Schack Lindegård, landschef i Zimbabwe.

Familiens mindste i fare

Underernæring er et alvorligt og akut problem blandt børnene i Zimbabwe.

Selv hvis børnene ikke dør af sult, kan simple sygdomme som diarre og lungebetændelse være livstruende. Samtidig har underernæring store konsekvenser for børnenes mentale og fysiske udvikling.

Vi er til stede i landet for at sikre mad til de udsatte familier.

Men vi har brug for hjælp til at fortsætte det livsvigtige arbejde.

Sådan kan du hjælpe

For bare 300 kr. kan du sikre en familie på fem mad i en hel måned. For det beløb kan familien købe olie, majsmel, bønner og grøntsager, der sikrer dem den livsvigtige næring, de skal bruge for at overleve.

STØT NU

Ud over at sikre familierne mad, hjælper vi dem også med at tilpasse sig klimaforandringerne på længere sigt.

Vi introducerer bl.a. familierne for nye og mere tørkeresistente afgrøder og viser dem, hvordan de får mest mulig ud af den jord, de har til rådighed.

Da mange vandressourcer er udtørret som følge af den langvarige tørkeperiode, uddeler vi også rent vand og reparerer eller etablerer helt nye borehuller.

Vores arbejde i Zimbabwe er et eksempel på, hvor dit bidrag gør en forskel. Din støtte gør os i stand til at hjælpe de mennesker i verden, der har allerstørst behov. Læs mere om, hvordan vi arbejder.