Støt

Insekter er det nye superfood

i kampen mod sult

Bekæmp sult med insekter

For 150 kroner kan du give en flygtning de forskellige remedier, der hører med til at starte en produktion af fårekyllinger: Æggebakker, vat, en stak plastictallerkener, en vandforstøver og så selvfølgelig fårekyllingeæggene samt undervisning i at starte insektfarmen.

Fårekyllingerne er ekstremt næringsrige og meget nemme at avle. De kræver heller ikke særligt meget plads eller foder, og der er ikke noget spild ved produktionen, fordi man spiser hele dyret.

Fårekyllingerne kan males til mel og indgå i kiks eller grød og på den måde afhjælpe fejl- og underernæring.

Det giver god mad på den korte bane og en indtægtsmulighed på længere sigt. 

Insekt-startkit er et forsøg i kampen mod sult, fordi insekter er næringsrige og ikke kræver meget plads. Lige nu laver vi et pilot-projekt med insekter i Kakuma lejren, hvor pladsen er trang og næring er en mangelvare.

Insekter giver næring

Der bor over 180.000 mennesker i Kakumaflygtningelejren i Kenya, og der kommer hele tiden flere til, især på grund af krisen i Sydsudan. Der er mangel på jobs og fødevarer både i og udenfor flygtningelejren, og i lejren er mange beboere afhængige af nødhjælp.

Folkekirkens Nødhjælp har igangsat et pilot-projekt i Kakumalejren, der skal uddanne udvalgte flygtninge – først og fremmest kvinder - i at dyrke insekter.

Insekter er ekstremt næringsrige, nemme at avle og langt mindre ressourcekrævende end traditionelle former for kødproduktion.

Deltagerne i projektet bliver både uddannet i det helt praktiske arbejde med at avle fårekyllinger, men bliver også klædt på med viden om markedstilgang og basal finansforståelse.

Fårekyllingerne avles i større bokse og males derefter til insektmel, som kan bruges til blandt andet at producere næringsrige kiks. Men i forsøget tester man også, om fårekyllinger kan dyrkes i lille skala i den enkelte husstand.