Støt

©Yilmaz Polat
Sms STØT til 1911 Så støtter du verdens fattigste med 150 kr.

Hver 10. sekund dør et barn af sult

3.100.000 millioner børn dør hvert år af sult - dermed bliver sult den hyppigste dødsårsag blandt børn på verdensplan. Når børn er underernærede, er de mere udsatte i forhold til sygdom.  

Sult er den største hindring for, at mennesker og samfund udvikler sig. Det skyldes, at sult står i vejen for vækst, velstand og fred i verden.

Og at mangel på mad og kronisk underernæring nedsætter børn og voksnes fysiske, mentale og åndelige udvikling. Voksne, der sulter, har vanskeligt ved at deltage i et aktivt samfundsliv.

Børn, der sulter, har sværere ved at lære og følge med i skolen. Og for pigers vedkommende gælder det, at er de underernærede de første to leveår, har de større risiko for problematiske fødsler og at død i barselsseng.

På sigt betyder det derfor, at et samfund mister mange menneskelige ressourcer.

Forskning tyder på, at langtidsproblemerne begynder tidligt, og at fostertilstanden og de første leveår er utrolig vigtige for, hvad der på længere sigt sker med et barn.

Hvis moderen er svært underernæret, føder hun ofte børn med lav fødselsvægt, og de små børn har 20 % større risiko for at dø, før de fylder fem år. De, der overlever, har en større risiko for at forblive fejlernærede og få indlæringsvanskeligheder.