Støt

5.000 er stadig savnet i Indonesien

Hjælp ofrene for tsunamien

©Scanpix/Aaron Favila

Senest meldes flere end 2000 mennesker døde, mens op mod 5000 stadig er savnet efter tsunamien, der ramte Indonesien den 28. september. Som en del af det globale netværk ACT Alliance er vi til stede på øen Sulawesi, hvor katastrofearbejdet er i fuld gang.

Akut nødhjælp

Efter den altødelæggende tsunami har vi fokuseret på akut nødhjælp til de overlevende - mad, medicin og adgang til rent drikkevand. Vi har sikret midlertidige hjem til de tusindvis af mennesker, der står uden tag over hovedet, og vi har uddelt hygiejneartikler, så sygdomme ikke spreder sig. Derudover har vi hjulpet efterladte med at begrave deres kære.

Genopbygning

Netop nu er vi i gang med det enorme genopbygningsarbejde. Vi rydder op i ruinerne og underviser i jordskælvssikkert byggeri, så både infrastrukturen og husene på Sulawesi vil være bedre rustet til jordskælv i fremtiden. Ikke mindst arbejder vi for at give håbet tilbage til de overlevende, blandt andet gennem psykosociale aktiviteter, der hjælper dem med at bearbejde traumatiske oplevelser.

Du kan være med til at give håb til ofrene. SMS AKUT til 1911 og støt med 100 kroner eller brug formularen længere oppe.

Læs også: Folkekirkens Nødhjælp - Vi har brug for dig!

Fakta om tsunamien i Indonesien

Flere end 2000 har mistet livet efter tsunamien i Indonesien, og over 5.000 er meldt savnet.

Tsunamien ramte 28. september efter et jordskælv, som målte 7,5 på Richter-skalaen – det kraftigste i Indonesien siden 2009.

Der bor 380.000 mennesker i Palu, som er hovedstad i Sulawesi-provinsen.