Byer under vand

Hjælp ofrene for monsunen i Nepal

©Skanda Gautam/Splash/Ritzau Scanpix

Voldsomme oversvømmelser

Kraftig monsunregn har ført til voldsomme oversvømmelser i flere dele af Nepal.

Indtil videre har 276 mennesker mistet livet, og tusindvis har set deres hjem forsvinde i vandmasserne.

Også marker ligger under vand, og det betyder, at mange familier har mistet deres levebrød og nu står uden mad det næste lange stykke tid. De har akut brug for hjælp!

Vi er til stede for at hjælpe dem, der har mistet deres hjem og levebrød til de voldsomme oversvømmelser. Dem, der nu står uden tag over hovedet, mad og rent vand.

Støt nu

Så langt rækker din støtte

Med din hjælp, kan vi rykke ud, når katastrofen rammer. Vi har bl.a. sat ind i Nepals mest berørte områder, hvor vi uddeler mad og støtter med renovering af ødelagte hjem.

For at mindske smitten af Covid-19 bedst muligt, uddeler vi også hygiejnematerialer som sæbe og desinfektionsmiddel.

For bare 278 kr. kan du fx sikre en familie mad i 15 dage. En hjælp, der redder liv nu og her.

Støt nu

Klimaforandringer fører til massive regnskyl

Monsunregn er ikke nyt fænomen. Men det er et fænomen, der kun bliver værre i takt med klimaforandringernes udvikling.

Dels fordi regnskyllene forventes at blive kraftigere, dels fordi tidspunktet for, hvornår de rammer bliver sværere og sværere at forudsige.

Lige nu er monsunregn skyld i, at nepalesiske landsbyer ligger under vand. Og det har livsfarlige konsekvenser for de tusindvis af berørte familier.

Spredning af COVID-19

Når man står i vand til halsen, er det svært at koncentrere sig om at vaske hænder og holde afstand.

Ikke nok med at i forvejen udsatte familier nu er hjemløse, så truer COVID-19 også med at sprede sig endnu hurtigere, fordi de sanitære forhold mange steder nærmest er ikke-eksisterende.

Det gælder særligt i de små landsbyer på landet, hvor vi derfor har sat ind for at oplyse om beskyttelse, for at skabe adgang til rent vand og for at uddele hygiejnematerialer såsom desinfektionsmiddel og sæbe.

Støt nu

Vores arbejde i Nepal er et eksempel på, hvor dit bidrag gør en forskel. Din støtte gør os i stand til at hjælpe de mennesker i verden, der har allerstørst behov. Læs mere om, hvordan vi arbejder.