Støt

Aleppo bløder

Hjælp NU!

©Scanpix/Stringer
Støt via SMS Send 'AKUT150' til 1911 og støt med 150 kroner

Hospitaler. Skoler. Boliger. Bomberne er igennem lang tid faldet ubønhørligt over Aleppo i det nordlige Syrien, og civilbefolkningen har lidt - og lider stadig.

Aleppo, der inden borgerkrigen var Syriens største by, har været centrum for nogle af krigens hårdeste kampe. Titusindvis af mennesker har været fanget, inden oprørerne tabte kampen. Der blev meldt om mange, civile drab i december, inden evakueringerne rigtig begyndte. Men her stopper hjælpen ikke, selvom evakueringsbusser nu har fået lov til at transportere de lidende civile væk.

De civile er nemlig ofrene i en brutal borgerkrig, og mange er flygtet og har akut brug for hjælp. FN anslår, at 13,5 million syrere har brug for akut, humanitær hjælp.

Se også: Indsamling 2017, vær med!

Beskyt verdens skolebørn

I verdens brændpunkter udnytter krigens parter skoler til deres krigeriske formål. Det skal stoppe!

Verdens børn skal kunne gå i en skole uden bomber, patroner og soldater. 

56 lande har tilsluttet sig en deklaration, der skal sætte en stopper for brugen af skoler til militære formål, men Danmark har ikke. Skriv under og forlang, at Danmark går med her eller sms UNDERSKRIFT til 1911.

Artiklen fortsætter under billedet

Dronebilleder viser ødelæggelserne i Aleppo. Store dele af byen ligger i ruiner, men 300.000 mennesker bor der fortsat.

Se også: Longread om det borgerkrigshægede land. 

Samtidig er flere hundredtusind mennesker fordrevet fra deres hjem og lever spredt over det nordlige Syrien. I alt har 2 mio. mennesker brug for nødhjælp alene i området omkring Aleppo, og alene i fem nabolande anslår UNHCR, at der befinder sig 4,8 millioner syriske flygtninge.

Artiklen fortsætter under billedet

Mange forskellige parter kæmper om området omkring storbyen Aleppo. De gule områder kontrolleres af kurdiske oprørere, de grønne områder kontrolleres af oprørere med tilknytning til Al-Queda, de røde områder er under syriske regeringsstyrkers kontrol, mens de sorte områder kontrolleres af IS.     

Folkekirkens Nødhjælp har været til stede i regionen i flere år. Vi står klar til at tage imod flygtninge nord for Aleppo. Her uddeler vi blandt andet varmt tøj og kontanter, så de mange familier kan købe mad, vand og andre fornødenheder. Vi har desuden oprettet legestuer, hvor kreative aktiviteter hjælper de mange traumatiserede børn.

©Ali Battal, Bihar Relief Organisation

Uddeling af b rød i lejren Roubar ved byen Afrin nordvest for Aleppo.

Yderligere læsning: Syvårige Salam er på flugt fra krigen i Syrien.

Yderligere læsning: Syrien er i opløsning

Yderligere læsning: Aleppo offensive (October–December 2015) (Wikipedia)