Støt

Unge mod nedskæringer

05.11.2014

©UngiVerden

Foran Finansministeriet - iført masker med danske politikeres ansigter - samledes en gruppe unge omkring ’finansministerens bord’ for at beslutte, hvor besparelserne på udviklingsbistanden skal ramme.

Her skrottede de emner som ’kvinders rettigheder’, ’gratis skolegang’ og andre mærkesager, som den danske udviklingsbistand er med til at finansiere.

Hvis vi skærer, må andre opgive kampen

UngiVerden

UngiVerden er et netværk af 7 ungdomsorganisationer, der arbejder med udvikling og flygtninge.

I onsdagens aktion deltog

  • Nødhjælpens Ungdom
  • Mellemfolkeligt Samvirke
  • DFUNK

“Det er vores fremtid, de smider ud af vinduet med de besparelser. Hvis man skærer 2,5 mia. kr. af udviklingsbistanden, må man opgive at bekæmpe for eksempel mødredødelighed og analfabetisme i andre dele af verden. Vi er en del af denne verden, og derfor bør vi tage ansvar og vise solidaritet”, siger Kasper Elsgaard, talsmand for ungdomsnetværket ’UngiVerden’, som stod bag eventen.

Udviklingsarbejde forhindrer nye flygtninge

“Det giver ikke mening, at fordi der lige nu er mange forfærdelige krige rundt om i verden, så skal vi holde op med at bygge skoler og hospitaler. Det er jo netop det langsigtede udviklingsarbejde, som skal sørge for, at befolkninger ikke tvinges til at flygte fra deres hjemland. Derfor er der ingen mening i at tage fra verdens fattigste for at lukke hullet i den danske asyl-kasse”, siger Kasper Elsgaard.