Støt

Prinsesse Marie besøger Etiopien med Folkekirkens Nødhjælp

11.12.2013

©Erika Pineros

Prinsesse Marie skal besøge udviklingsprojekter i de fattige landsbyer i Bale-distriktet i Etiopien og opleve, hvordan de lokale arbejder med dyrkning af jord under svære forhold, husdyropdræt, sundhed og ernæring.

Rejsen kommer til at foregå fra den 27. – 31. januar 2014.

Mange husker den store sultkatastrofe som ramte Etiopien i 1984, hvor omkring 1 million mennesker døde af sult. Folkekirkens Nødhjælp har i de forløbne 30 år været til stede og støttet udviklingsprojekter i Etiopien.

Landet har udviklet sig markant i disse år, men der er stadig brug for hjælp.

”Vi ser frem til at vise Prinsesse Marie, hvordan vi arbejder i Afrika. Hun vil blandt andet møde etiopiere, som fortæller, hvordan de med hjælp fra Danmark kan dyrke jorden og holde husdyr, så de kan sikre deres familie en bedre fremtid, siger generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær, der vil ledsage Prinsessen på rejsen.

Millioner reddet fra sult

Etiopien har en særlig plads i mange danskeres bevidsthed, fordi vi erindrer den store indsamling, verden gik sammen om ved den store sultkatastrofe i 1984.

Det var efter de forfærdelige billeder fra Etiopien, at indsamlingssangene ”Do They Know It Is Christmas” og ”We Are The World” blev til, og Live Aid-koncerter blev transmitteret overalt på tv.

Dengang blev anslået 2 millioner mennesker reddet fra sult med akut nødhjælp, der blev fløjet ind.I dag er det langsigtede indsats, Folkekirkens Nødhjælp yder.

Der er stadig ekstrem fattigdom i store dele af Etiopien, og her giver Folkekirkens Nødhjælp praktisk bistand og rådgivning, som gør det muligt for beboerne i de fattige landsbyer selv at sørge for mad og sund ernæring.

Rejsen til Etiopien er Prinsesse Maries anden rejse som protektor for Folkekirkens Nødhjælp. Sidste år besøgte Prinsesse Marie Cambodja sammen med Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Henrik Stubkjær. 

Se også: Quinoa trodser tørken i Etiopien.