Støt

Et historisk nødråb til politikerne: Stop katastrofen

05.11.2014

©Jan Grarup

Folkekirkens Nødhjælp sender nu sammen med over 30 danske nødhjælps-, udviklings- og miljøorganisationer et historisk nødråb til Folketingets politikere og regeringen: I kommer til at ramme verdens fattigste.

Organisationerne har taget det usædvanlige skridt fælles at indrykke annoncer i flere dagblade torsdag og fredag. Her gør de opmærksom på konsekvenserne for verdens fattigste, hvis Folketingets politikere under de aktuelle finanslovsforhandlinger vedtager at tage 2,5 mia. kr. fra udviklingshjælpen - og dermed fra verdens fattigste.

Stop nedskæringerne

Hjælp os med at få regeringen til at stoppe de massive nedskæringer!

Send UNDERSKRIV til 1277 (0 kr. + alm. sms-takst).

En politikerskabt katastrofe

"Folketinget er på vej til at godkende en politikerskabt katastrofe – oven i alle de andre katastrofer, som verden ser lige nu. Verden har ikke brug for endnu en katastrofe – og slet ikke en, der er skabt af politikerne. Regeringens forslag om at tage 2,5 milliard kroner fra verdens fattigste, vil ramme de fattigste hårdt, hedder det bl.a. i annoncen.

Organisationerne peger på, at dansk udviklingsbistand er vigtig i kampen mod fattigdom og sikring af uddannelse, demokrati og menneskerettigheder.

Mødre, børn og andre svage grupper rammes  

"Svigter vi den langsigtede hjælp, vil det få alvorlige konsekvenser, " hedder det også i annoncen. F.eks. vil akut underernæring ikke kunne behandles som i dag, og børn risikerer at dø. Sundhedssystemer vil være dårligere til at bekæmpe epidemier som ebola og andre livstruende sygdomme.

Regeringen har bebudet den milliardstore besparelse på udviklingshjælpen med den begrundelse, at man vil finansiere flygtningeområdet med disse penge.

"Det her er en politikerskabt katastrofe, som vi ganske enkelt ikke behøvede. En så stor besparelse på udviklingshjælpen er aldrig nogensinde før set i Danmark. Det vil få drastiske konsekvenser for vores arbejde blandt verdens fattigste,” siger fungerende generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.