Polkaprikker med omtanke
To dage i juni blev Vor Frue Plads i København forvandlet til en bugnende markedsplads af økologi, genbrug og fair trade, da 'fisk' afholdt bæredygtig festival
24.07.2007

fisks festival bød på et flot modeshow, hvor frivillige designere præsenterede deres bud på en festlig og farverig sommerkollektion.
Foto: Jacob Ljørring

For anden gang inviterede Folkekirkens Nødhjælps bæredygtige butik og kaffebar fisk en række forretningsdrivende, som er specialiseret inden for fair trade, økologi og genbrug, til at opstille en stand ved årets bæredygtige festival. fisk tog sidste år initiativ til festivalen for at sætte fokus på forbrug med omtanke, og festivalen forener forretningernes særlige fokusområder under det fælles tema: bæredygtighed. Festivaldagene bød på alt lige fra økologiske hudplejeprodukter, flettede fair trade-kurve til blød loungemusik.

Båret frem af frivillige

Genbrug der batter

• I fisk kombineres genbrug med smart redesign, café-miljø, u-landsgræsrodsarbejde og fair trade i ét og samme koncept.

• fisk drives af en bred kreds af frivillige, og overskuddet går til verdens fattigste gennem Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

• Folkekirkens Nødhjælp har i alt 118 genbrugsbutikker over hele landet. I 2006 skabte de 3.700 frivillige medarbejdere i genbrugsbutikkerne landet over et overskud på 15,6 millioner kroner.

Frivillige fra fisk-butikkerne havde i ugerne op til festivalen arbejdet på højtryk med at indhente genbrugstøj og skønne sager hos Folkekirkens Nødhjælps andre genbrugsbutikker. Tøjet var specielt udvalgt til at blive en del af fisks redesign tøjkollektion, hvor gammelt tøj får nyt liv ved at blive gjort i stand og syet om. Kollektionen blev fremvist på festivalens flotte modeshow, hvor engagerede frivillige demonstrerede, hvordan genbrugstøj kan forvandles til kjoler og bluser med fine detaljer.
Den bæredygtige festival fik det indre København til at summe af bevidste forbrugere, nysgerrige forbipasserende og folk på jagt efter et godt tilbud. Festivalen satte fokus på forbrugerens valg og opfordrede forbrugeren til at skænke producentens arbejdsforhold en tanke. Boderne fremviste et sortiment, som viste klare holdninger til at skåne miljøet og give forbrugeren en god oplevelse ved at købe bæredygtige varer af højeste kvalitet.

Flotte farmorkjoler, skønne dimser til hjemmet og genial genbrugskunst i herlig forening på dette års bæredygtige festival.
Foto: Jacob Ljørring

Tilbagevendende begivenhed

fisk viste med festivalen, hvordan forbrug med omtanke sagtens kan forenes med polkaprikker og chokoladekager.
"Festivalen var med til at synliggøre fisks egne kerneområder og gøre dem til en del af bybilledet. Festivalen signalerede samtidigt, at bæredygtighed er for alle og slet ikke behøver at være kedelig", siger Mette Kepp Nielsen, som er daglig leder af fisk i København. Arrangørerne kan med tilfredshed se tilbage på en kæmpe succes, som uden tvivl bliver gentaget til næste år.


Giv et bidrag
Artikler ud fra emne