Det kan du også gøre

Start din egen indsamling

Har du lyst til at arrangere en indsamling på din arbejdsplads, din skole eller i din vennekreds?

Så er der mange måder at gøre det på.

Afrika for børn

Afrika for Børn er et helt univers af tilbud til dig, der gerne vil fortælle børn om Afrika.

Afrika for Børn består af en musikalsk forestilling for børn i alderen 5-10 år, undervisningsmaterialer, CD med sange og meget mere.

Book et foredrag

Folkekirkens Nødhjælp tilbyder foredrag til fx højskoleaftener, temadage eller andre arrangementer.

Et foredrag koster min. 1500 kr. plus transport.

Start en mobilindsamling

Saml gamle mobiltelefoner og vær med til at skaffe penge til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Liv i kludene

Gummisko, hylder, sengelinned, bøger, jakker, lysestager ...

Bugner dit hjem af overflødige ting? Så ryd op i gemmerne og donér dem til en af Folkekirkens Nødhjælps 124 genbrugsbutikker i Danmark.

Genbrug gavner på flere måder. Ikke mindst verdens fattigste, som får gavn af overskuddet fra butikkerne.

Gør en indsats - mulighederne er mange

Du kan være med til at gøre en forskel for verdens fattigste ved at bakke op om Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Der er mange forskellige måder at engagere sig på. Du kan f.eks. vælge at give et bidrag, du kan arrangere en støttekoncert, blive indsamler til vores landsindsamling, blive frivillig i en af vores mange genbrugsbutikker eller lave din egen online indsamling. 

Du bestemmer selv, hvor meget tid og hvor mange ressourcer, du kan afsætte.

Folkekirkens Nødhjælp sætter pris på enhver indsats. 

På denne side - og via linksne i højre side - kan du få inspiration til forskellige støttemuligheder.

Har du en brandgod idé, som du gerne vil præsentere for os, så kontakt os her

Lokale indsamlingsaktiviteter

Du kan tage initiativ til en indsamling i dit lokalområde. Det kan være en støttekoncert, et loppemarked, en debataften, en idrætsturnering eller hvad der nu passer til dig og dit lokale netværk.

Folkekirkens Nødhjælp hjælper gerne med idéudvikling og kan sende dig materialer, som kan bruges til at skabe opmærksomhed om din aktivitet. 

Få inspiration til lokale aktiviteter her

SMS Netværk

Du kan tilmelde dig vores SMS netværk, hvis du gerne vil modtage løbende information om aktuelle sager, og gerne vil kontaktes, når vi har brug for en særlig indsats i Danmark, f.eks. under katastrofer

Læs mere og tilmeld dig SMS netværket her 

Online indsamling

Du kan oprette en indsamling på nettet, som du kan opfordre dit netværk til at støtte via f.eks. Facebook og Twitter.

Det er en god ide at have en aktivitet eller en konkret historie at bygge indsamlingen op omkring.  

Se mere og opret din egen indsamling her


LÆS OGSÅ

10.000 flasker er allerede pantet, og flere er på vej i automaten. Folketingspolitiker Nadeem Farooq er halvvejs igennem sin private indsamling for Folkekirkens Nødhjælps arbejde for ofrene i Gaza.
Folkekirkens Nødhjælp har netop modtaget 2,3 millioner kroner til de internt fordrevne i Gaza. Næsten 90.000 kroner går til særlige hygiejnepakker til familier med en voksen handikappet person.
Folkekirkens Nødhjælp har modtaget store donationer på flere millioner kroner, og det er med til at sikre uddelinger af mad og hygiejnepakker til 30.700 fordrevne i Gaza.
DR Nyheders Puk Damsgård har besøgt Shifa hospitalet i Gaza, hvor mange af sengene er optaget af børn. Folkekirkens Nødhjælp yder psykologisk krisehjælp til så mange traumatiserede børn som muligt. Se videoen fra Puk Damsgårds besøg her.
Folketingspolitikeren Nadeem Farooq har lånt 30 indsamlingsbøsser af Folkekirkens Nødhjælp. Under overskriften ’Vestegenen for Gaza’ vil han samle ind til fordel for ofrene i Gaza.
De dyrebare timer under våbenhvilen i går, brugte Folkekirkens Nødhjælps projektkoordinator i Gaza, Reem Alsharif, på at arbejde. Hun mødte blandt andre 30-årige Rahma på en af de FN-skoler, hvor den palæstinensiske befolkning kan søge tilflugt.
Når unge mennesker stikker af hjemmefra eller forsvinder herhjemme, går storstilede eftersøgninger i gang, som kan vare flere uger. I Gaza sidder Um Kanan og mangler søn, Osama. Han har været væk i tre dage, og nu har myndighederne erklæret ham død. Folkekirkens Nødhjælps projektkoordinator, Reem Alsharif, har talt med den ulykkelige mor.
Når folk i disse dage ikke længere kan opholde sig deres hjem i Gaza, får mange af dem tag over hovedet på FN-skolerne i området. Folkekirkens Nødhjælp sørger nu for, at mange af dem kan få et måltid varm mad.
Maria Ligisis er 65 år gammel. En passioneret dame, der midt i flodbølgen efter Haiyan reddede livet med hjælp fra en bambusbænk. Der var masser af tak og tårer, da Folkekirkens Nødhjælp var på besøg hos hende på Filippinerne.
Tusindvis af frivillige meldte sig på banen umiddelbart efter supertyfonen, Haiyans hærgen i november sidste år. Zenaida A. Calzada på 27 år er en af dem.
Vrede og undren møder Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, efter han har poseret med et skilt for Folkekirkens Nødhjælps nye kampagne ”Det er dansk at dele”, på trods at, at hans parti vil skære i ulandsbistanden.
Hvad stiller vi op med den stigende globale ulighed? Det debatterede formand for SF Pia Olsen Dyhr og chefjurist i CEPOS Jacob Mchangama på Folkemødet fredag.
Ny kampagne fra Folkekirkens Nødhjælp får stor opbakning på årets Folkemøde på Bornholm, hvor både politikere og deltagere tager positivt imod kampagnens budskab.
På torsdag begynder det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Folkekirkens Nødhjælp deltager med fuldt program, hvor blandt andet rødgrød med fløde, Clement Kjersgaard og en spritny kampagne indgår.
Det er nu et halvt år siden, at landet blev ramt af tyfonen Haiyan og dens altødelæggende hærgen. Siden da har hverdagen ikke været den samme for tusindvis af familier. Folkekirkens Nødhjælp opfordrer til at årets pinsekollekt går til Filippinerne.
Over halvdelen af danskerne vil ikke skære i udviklingsbistanden. Udviklingsministeren glæder sig, men bistanden kan blive endnu bedre, siger generalsekretær Henrik Stubkjær.
Har Folkekirkens Nødhjælp noget at skulle have sagt i politik? Hvorfor blander organisationen sig overhovedet i Europaparlamentsvalget på søndag? Generalsekretær Henrik Stubkjær svarer.
I Randers blev en helt almindelig dag i genbrugsbutikken vendt til en helt særlig dag, da en venlig og gavmild dame kiggede forbi.
Vandmasserne har fordrevet knapt en million fra hus og hjem i Bosnien og Serbien. Behovet for mad og nødhjælp er presserende. Folkekirkens Nødhjælp støtter samarbejdspartnerne i landene med katastrofemidler.
EU og nødhjælpsarbejde har ikke umiddelbart meget med hinanden at gøre. Men EU er verdens største donor til udviklingsarbejdet, og Folkekirkens Nødhjælp har realiseret mange projekter med EU-midler.
Danskerne donerer mindre til organisationer, der arbejder i lande som Syrien og Sydsudan, men mere til organisationer, der bekæmper sygdomme. Folkekirkens Nødhjælp undgår tendensen – her stiger bidragene år for år.
I disse dage er alle butikkernes kontaktpersoner og butiksudvalg på kursus. De lærer nyt om kommunikation og konflikthåndtering
Ny rapport viser, at GGGI ikke lever op til dansk standard for udviklingsbistand. GGGI skal huske den sociale dimension i grøn vækst, lyder det fra fire generalsekretærer i danske udviklingsorganisationer.
Udviklingsbistand er sat til verden for at hjælpe verdens fattige. Når GGGI støttes med fattigdomsorienterede bistandsmidler, er det derfor vigtigt, at organisationens arbejde også inkluderer og forholder sig til fattigdom.
Senere på måneden kan de frivillige medarbejdere i møbel-genbrugsbutikken i Næstved byde velkommen i nye lokaler nede ved havnen.
På rekordtid flyttede de frivillige medarbejdere ind i den nye butik i Hammel.
Mange helt små virksomheder støtter Folkekirkens Nødhjælp, og en af dem er tomandsvirksomheden Carlsen&E
Hvordan stabler man som gospel-musiker 125.000 kr. på benene til ofrene for tyfonen i Filippinerne? Hør svaret fra dirigenten Hans Christian Jochimsen
I Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Trige har vi et par ægte europæere. Betty fra Skotland og Susanne fra Tyskland. Vi tegner et portræt.
Folkekirkens Nødhjælp har modtaget 5000 gamle mobiltelefoner fra danskerne. De er nu omsat til 170.000 kroner, der går direkte til at hjælpe verdens fattigste.
En speciealdesignet lampe fra Eurovision Song Contest til en værdi på 80-100.000 kr. bliver bortauktioneret til fordel for Folkekirkens Nødhjælp og verdens fattigste
Den 2. maj 2014 skifter tidl. direktør og virksomhedsleder Mulle Juul Korsholm spor og bliver kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp.
Erhvervslivet kan være med til at skabe vækst i udviklingslandene, men projekter finansieret af danske udviklingsmidler skal primært måles på, om de bekæmper fattigdom, mener Henrik Stubkjær
180 fejlsendte reality-stemmer kommer til at redde liv.
Mor skal ikke snydes. Sådan lyder det fra folkene bag Big Brother, der i dag, med fuldt overlæg, donerer 27.000 kroner til arbejdet for verdens fattigste.
Stavekontrol ændrede sms-stemmer til Big Brother-finale til 27.000 kroner i donationer til Folkekirkens Nødhjælp.
Med håb for fremtiden indtog Folkekirkens Nødhjælps nye bestyrelsesformand, Paul Mollerup, talerstolen på Landsmødet 2014 i Nyborg.
Cambodjas kvinder skal klædes på til at løfte sig fri af fattigdommen i et nyt samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp og stormagasinerne Salling
Børn og unge fra alle samfundslag byggede sammen en hel by af LEGO klodser på Friends’ center for udstødte børn i Cambodja.
Som den første hjælpeorganisation i Danmark er Folkekirkens Nødhjælp begyndt at tage imod donationer af den digitale valuta bitcoin
International chef i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, tager posten som bestyrelsesformand i Dansk Initiativ for Etisk Handel.
Kun fem lande i verden opfylder FN’s målsætning om udviklingsbistand. Danmark er et af dem, og det vækker stor glæde hos generalsekretær Henrik Stubkjær i Folkekirkens Nødhjælp.
Med et overskud på 21,6 mio. i 2013 har de frivillige genbrugsmedarbejdere i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker på 41 år genereret et samlet overskud på over ½ milliard kroner.
Det blev noget af en festdag i Brovst da genbrugsbutikken åbnede for den nye større butik.
Foreningen Roskilde Festival har doneret en halv million kroner til Folkekirkens Nødhjælps projekter i Myanmar.
Yderligere 60 millioner kroner er tildelt nødhjælpsarbejdet for ofrene for borgerkrigen i Syrien. Folkekirkens Nødhjælp får 8,25 millioner kroner til at hjælpe særligt udsatte flygtninge i det sydlige Libanon.
Der var stor stolthed og glæde blandt de frivillige, da de fredag kunne åbne i nye lokaler i Gråsten.
Det er svært at spå om fremtiden, men Folkekirkens Nødhjælp har gjort forsøget. Onsdag d. 30. april inviterer Folkekirkens Nødhjælp og DIIS til nytænkning om bistanden på baggrund af Folkekirkens Nødhjælps fremtidsscenarie ’Scenario 2025 – Rivalry in a Multi-Power World’.
I den forgangne uge har Silkeborg Højskole haft besøg af 80 glade genbrugsfrivillige fra hele landet.
Danske virksomheders investeringer i udviklingslande kan sikre vækst både ude og hjemme. Det skriver generalsekretær Henrik Stubkjær i Berlingske Tidende i dag.
Flere artikler

Det gør andre

Send gerne dine frimærker til:

Preben Albrechtsen
Lodsvej 49
5270 Odense N

Så bliver de solgt på auktion til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde.