Det kan du også gøre

Start din egen indsamling

Har du lyst til at arrangere en indsamling på din arbejdsplads, din skole eller i din vennekreds?

Så er der mange måder at gøre det på.

Afrika for børn

Afrika for Børn er et helt univers af tilbud til dig, der gerne vil fortælle børn om Afrika.

Afrika for Børn består af en musikalsk forestilling for børn i alderen 5-10 år, undervisningsmaterialer, CD med sange og meget mere.

Book et foredrag

Folkekirkens Nødhjælp tilbyder foredrag til fx højskoleaftener, temadage eller andre arrangementer.

Et foredrag koster min. 1500 kr. plus transport.

Start en mobilindsamling

Saml gamle mobiltelefoner og vær med til at skaffe penge til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Liv i kludene

Gummisko, hylder, sengelinned, bøger, jakker, lysestager ...

Bugner dit hjem af overflødige ting? Så ryd op i gemmerne og donér dem til en af Folkekirkens Nødhjælps 124 genbrugsbutikker i Danmark.

Genbrug gavner på flere måder. Ikke mindst verdens fattigste, som får gavn af overskuddet fra butikkerne.

Gør en indsats - mulighederne er mange

Du kan være med til at gøre en forskel for verdens fattigste ved at bakke op om Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Der er mange forskellige måder at engagere sig på. Du kan f.eks. vælge at give et bidrag, du kan arrangere en støttekoncert, blive indsamler til vores landsindsamling d. 9. marts, blive frivillig i en af vores mange genbrugsbutikker eller lave din egen online indsamling. 

Du bestemmer selv, hvor meget tid og hvor mange ressourcer, du kan afsætte.

Folkekirkens Nødhjælp sætter pris på enhver indsats. 

På denne side - og via linksne i højre side - kan du få inspiration til forskellige støttemuligheder.

Har du en brandgod idé, som du gerne vil præsentere for os, så kontakt os her

Bliv indsamler d. 9. marts

Du kan støtte kampen mod sult ved at melde dig som indsamler til vores landsindsamling søndag d. 9. marts. 

Indsamlingen varer typisk 2-3 timer og du kan typisk indsamle mellem 800-1000 kr.

Bliv indsamler d. 9. marts

Lokale indsamlingsaktiviteter

Du kan tage initiativ til en indsamling i dit lokalområde. Det kan være en støttekoncert, et loppemarked, en debataften, en idrætsturnering eller hvad der nu passer til dig og dit lokale netværk.

Folkekirkens Nødhjælp hjælper gerne med idéudvikling og kan sende dig materialer, som kan bruges til at skabe opmærksomhed om din aktivitet. 

Få inspiration til lokale aktiviteter her

SMS Netværk

Du kan tilmelde dig vores SMS netværk, hvis du gerne vil modtage løbende information om aktuelle sager, og gerne vil kontaktes, når vi har brug for en særlig indsats i Danmark, f.eks. under katastrofer

Læs mere og tilmeld dig SMS netværket her 

Online indsamling

Du kan oprette en indsamling på nettet, som du kan opfordre dit netværk til at støtte via f.eks. Facebook og Twitter.

Det er en god ide at have en aktivitet eller en konkret historie at bygge indsamlingen op omkring.  

Se mere og opret din egen indsamling her


LÆS OGSÅ

Børn og unge fra alle samfundslag byggede sammen en hel by af LEGO klodser på Friends’ center for udstødte børn i Cambodja.
Som den første hjælpeorganisation i Danmark er Folkekirkens Nødhjælp begyndt at tage imod donationer af den digitale valuta bitcoin
International chef i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, tager posten som bestyrelsesformand i Dansk Initiativ for Etisk Handel.
Kun fem lande i verden opfylder FN’s målsætning om udviklingsbistand. Danmark er et af dem, og det vækker stor glæde hos generalsekretær Henrik Stubkjær i Folkekirkens Nødhjælp.
Med et overskud på 21,6 mio. i 2013 har de frivillige genbrugsmedarbejdere i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker på 41 år genereret et samlet overskud på over ½ milliard kroner.
Det blev noget af en festdag i Brovst da genbrugsbutikken åbnede for den nye større butik.
Foreningen Roskilde Festival har doneret en halv million kroner til Folkekirkens Nødhjælps projekter i Myanmar.
Yderligere 60 millioner kroner er tildelt nødhjælpsarbejdet for ofrene for borgerkrigen i Syrien. Folkekirkens Nødhjælp får 8,25 millioner kroner til at hjælpe særligt udsatte flygtninge i det sydlige Libanon.
Der var stor stolthed og glæde blandt de frivillige, da de fredag kunne åbne i nye lokaler i Gråsten.
Det er svært at spå om fremtiden, men Folkekirkens Nødhjælp har gjort forsøget. Onsdag d. 30. april inviterer Folkekirkens Nødhjælp og DIIS til nytænkning om bistanden på baggrund af Folkekirkens Nødhjælps fremtidsscenarie ’Scenario 2025 – Rivalry in a Multi-Power World’.
I den forgangne uge har Silkeborg Højskole haft besøg af 80 glade genbrugsfrivillige fra hele landet.
Danske virksomheders investeringer i udviklingslande kan sikre vækst både ude og hjemme. Det skriver generalsekretær Henrik Stubkjær i Berlingske Tidende i dag.
Danmark har skilt sig af med sit arsenal af klyngebomber næsten fem år før tidsfristen, og det er et stærkt signal i den globale kamp mod de ulovlige våben
Det blev en festlig genåbning af den nye genbrugsbutik i Glumsø. Der var både spillemand og hjemmebagte kager til de mange fremmødte.
Erhvervslivet har igen i år været gode til at støtte op om den årlige landsindsamling. Kammeradvokaten støttede med 25.000 kroner for at bekæmpe sult.
De syriske flygtninge lever under kaotiske forhold. Hver kvadratmeter i flygtningelejrene er beboet, og arbejdsmarkedet i Libanon er under hårdt pres.
Der arbejdes på højtryk i Gråsten. De frivillige er i gang med at gøre de nye lokaler i Slotsgade 16 klar til flytningen.
Med et ønske om at forny et ellers godt koncept for Sogneindsamling og med hjertet på det helt rette sted, har en ildsjæl fundet vej til Trinitatis Kirkes Sogneindsamling.
Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, IBIS og Red Barnet opfordrer regeringen til at droppe støtten til klimaorganisationen Global Green Growth Institute.
Sognepræst ved Vor Frue Kirke Eva-Maria Schwartz gør sit for udvikle konfirmandernes forståelse for at hjælpe andre.
Folkekirkens Nødhjælp fik et rigtigt flot resultat, da 20.000 frivillige gik søndag fra dør til dør for Folkekirkens Nødhjælp for at bede om bidrag til at bekæmpe sult og fattigdom. Det blev til 13 millioner kroner. Hermed kommer indsamlingen i år på niveau med sogneindsamlingen sidste år.
26-årige Ane Todbjerg Andersen er elev på højskolen Suhrs Madakademiet. Hun slog til med det samme, da hun fik muligheden for at brødføde sultne indsamlere til Sogneindsamlingen.
Vejret viste sig fra sin bedste side og humøret var højt, da indsamlerne gik ud på ruterne ved Sogneindsamling 2014.
Adskillige er mødt op på Café Assistenten på Nørrebro for at samle ind til verdens fattigste. Alle er klar til at give en hånd, nyde vejret og hyggen imens.
På kun tre timer har Edie Choleva sammen med sin veninde, Hannah, lavet flyers, delt dem ud og på den måde fået otte indsamlere mere med til Sogneindsamlingen på søndag.
Den årlige landsindsamling hos Folkekirkens Nødhjælp løber først af stablen søndag, men allerede nu skyder en bedemand indsamlingen i gang med en flot donation.
Tre af landets ministre er på gaden for at samle ind til verdens fattigste på søndag.
Når fem løbere søndag på skift tilbagelægger 135 kilometer mellem Holstebro og Terndrup, så er der en raslebøsse fra Folkekirkens Nødhjælp med.
Når omkring 20.000 frivillige indsamlere på søndag går på gaden for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp, har de en ny støttemulighed med til folk uden kontanter.
I København mangler Folkekirkens Nødhjælp stadig at få dækket mere end halvdelen af ruterne til den årlige landsindsamling. Derfor skal gratis grød og Rytteriet nu få københavnerne til at melde sig i kampen for verdens fattigste.
Sultkaravaneshowet havde godt gang i dilemmadansen mandag aften. En flok volontørerne var på besøg for at fortælle Husums konfirmander om verdens fattigste.
Bob Geldorf gjorde noget helt uhørt i 1985. Han sagde fuck i fjernsynet og samlede i omegnen af 1,3 milliarder kroner ind til sultkatastrofen i Etiopien
I Apostelkirken på Vesterbro bliver der søndag delt 30 indsamlingsbøsser fra Folkekirkens Nødhjælp ud ved fastelavnsgudstjenesten
I uge 9 var Katrine Bang Hansen fra 10. klasse på Midtsjællands Efterskole i praktik hos Folkekirkens Nødhjælp. Her fortæller hun om sine oplevelser.
H.K.H. prinsesse Marie tog fusen på alle, da hun viste sin nye bluse frem i Etiopien. Den havde stærke budskaber.
Sådan lød meldingen fra flygtningelejren i Korem i det nordlige Etiopien en oktoberdag i 1984. Verdens øjne hvilede med ét på en af de største sultkatastrofer nogensinde
23-årige David Bækgaard har været i Uganda som volontør i et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp og Sillkeborg Højskole. Han fortæller her, hvordan Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner TEDDO arbejder med kreative metoder, når de informerer lokalbefolkningen om hiv og aids
Folkekirkens Nødhjælp og Silkeborg Højskole samarbejder om at udsende volontører til Afrika. Her fortæller 20-årige Julie Lindgaard Toftbjerg om sine oplevelser.
På trods af et år med negativt fokus på en del af den danske udviklingsbistand, støtter danskerne stadig overvejende op om hjælpen til verdens fattigste.
Dåbsattesten fylder snart 90 år, men indehaveren, Kristian Kaptain, er ikke gået i stå. Igen i år er han indsamlingsleder ved den store Sogneindsamling, og det er helt naturligt – den aktive aalborgenser har altid gjort sit bedste for at hjælpe andre.
Etiopien er hårdt ramt af klimaforandringerne. I det nordlige Etiopiens højland er bønderne så pressede, at Folkekirkens Nødhjælp går helt nye veje for at støtte dem. I mange landsbyer afprøver bønderne nu de sydamerikanske afgrøder quinoa og amarant.
Genbrugsbutikkens 10-års jubilæum skal fejres med masser af løjer
I de kommende uger besøger Folkekirkens Nødhjælps Sultkaravane, 21 tidligere volontører i Malawi, 9000 konfirmander, FDF’er, spejdere og efterskoler, for at give de unge en personlig oplevelse af verdens sult og fattigdom.
Januar har været en fantastisk måned for de frivillige i genbrugsbutikken i Årup
De nye lokaler for genbrugsbutikken blev indviet med fest og musik.
Folkekirkens Nødhjælp har i Paul Mollerup fået en ny formand, der både har stor viden om arbejdet for verdens fattigste og det private erhvervsliv
Asger Friis Pedersen er 21 år og er lige vendt hjem efter 4 måneder i Malawi som volontør. Her har han boet hos en lokal værtsfamilie og oplevet hvordan et lokalt træ-projekt gør en kæmpe forskel for mennesker i en landsby i Malawi.
Folkekirkens Nødhjælps formand gennem næsten ni år, Kirsten Lund Larsen, trækker sig fra formandsposten for at hellige sig nyt job som National Chef i Red Barnet. Næstformand Poul Mollerup overtaget formandshvervet i Folkekirkens Nødhjælp.
Folkekirkens Nødhjælp ser frem til samarbejdet med Mogens Jensen som minister for det nye handels- og udviklingsministerium.
Det store indsamlingsshow på DR opnåede et flot resultat på over 87 millioner. Pengene bliver brugt til at hjælpe de mest udsatte børn og familier i 12 forskellige lande.
I aften kl. 19 blænder DR1 op for det årlige indsamlingsshow til fordel for verdens fattigste. Det er vigtigt, at danskerne støtter op om initiativet og Zambias en million forældreløse børn, mener Uffe Gjerding fra Folkekirkens Nødhjælp.
I bidende kulde åbnede vi vores 125. genbrugsbutik - i Holbæk. Og den kom flot fra start
Der bliver arbejdet på højtryk med at gøre de nye lokaler klar til indflytning
Fredag åbnede genbrugsbutikken i nye flotte lokaler og det blev en fest
Mayabas far er død, og hans mor er stukket af med en ny mand. Derfor er den 9-årige dreng overladt til sig selv. Et nyt projekt fra Folkekirkens Nødhjælp vil give Mayaba og tusindvis af andre børn en lysere fremtid.
Helene fortæller om regnens betydning for landmænd i Malawi: Hver morgen går jeg til vandpumpen, fylder min spand, betaler et lille beløb for vandet og går hjem med det på hovedet. Jeg vander min lille køkkenhave hver morgen inden morgenmad og dagens mange gøremål. Og hvorfor gør jeg så det?
Den næste måned afholdes 25 møder for indsamlingsledere som forberedelse til den store årlige sogneindsamling d. 9. marts.
Jonas Vejsager Nøddekær er blevet ansat som ny chef for Folkekirkens Nødhjælps udviklingsarbejde.
Varme hilsner fra 1.339 danskere til det sydafrikanske folk efter tabet af Nelson Mandela blev i dag overrakt til den Sydafrikanske Ambassade i København
Med 29 år på bagen har de frivillige i genbrugsbutikken i Silkeborg mange års erfaringer at trække på. Inga Hansen, Ritta Johansen og Margrethe Johansen har nemlig været med fra starten, og efterhånden er det frivillige arbejde gået dem i blodet.
Årets julegaver fra Folkekirkens Nødhjælp redder liv. Det mener jordemoder Agnete Nørrelund, som her fortæller om, hvor meget det betyder for gravide kvinder, at de kan få kvalificeret hjælp.
Torsdag d. 12. december 2013 blev Nelson Mandela mindet af Dronningen, Statsministeren og flere prominente gæster ved en mindegudstjeneste i Københavns Domkirke. Vi har samlet mindetalerne, video fra mindegudstjenesten og en række artikler om Mandela og kampen mod apartheid her.
Generalsekretær Henrik Stubkjærs velkomst ved mindegudstjenesten for Nelson Mandela
Folketinget formand, Mogens Lykketoft var en af talerne til mindehøjtideligheden for Nelson Mandela. Vi bringer hans tale her.
Gospel-koncert i Jerusalemskirken, mandag den 16. december kl. 19:00 i Jerusalemskirken, Rigensgade 19, København K
Danmark skal forbyde investeringer i klyngebomber. Det var der bred enighed om ved lancering af ny international rapport om ”eksplosive investeringer” i København.
Ved mindegudstjenesten i Københavns Domkirke blev Nelson Mandela mindet af Dronningen, Statsministeren og flere andre prominente gæster. Interessen for begivenheden var stor, og køen til kirken strakte sig langt ned ad Nørregade.
Sydafrika og kampen mod Apartheid har en lang historie hos Folkekirkens Nødhjælp. Og dette arbejde har sat sig spor i Nødhjælpens selvforståelse, som rækker udover Sydafrika
Koret Papaya fik lov at synge for Mandela i 1996 og skal på torsdag være med til at sige farvel til ekspræsidenten ved mindegudstjenesten i Vor Frue Kirke.
Dronningen, statsministeren og Sydafrikas ambassadør er blandt deltagerne i mindegudstjeneste arrangeret af Københavns Domkirke, Folkekirkens Nødhjælp og Den Sydafrikanske Ambassade
I det nye år, flytter genbrugsbutikken i Hedensted. Men allerede nu er de frivillige i gang med at gøre klar til flytning.
Kunderne i føtex, Bilka, Netto og Salling har tilsammen givet 1,5 mio. kroner til Folkekirkens Nødhjælp. Pengene skal gå til nødhjælp til de mange, som er på flugt fra borgerkrigen i Syrien
Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Henrik Stubkjær, var fredag eftermiddag i Randers for at modtage en donation på 350.000 kr. fra Y’s Men Region Danmark til hjælpearbejdet i Filippinerne.
10.000 danskere har reageret på katastrofen i Filippinerne ved at donere penge til Folkekirkens Nødhjælps hjælpearbejde i østaten.
Året rinder ud, og derfor takkede Folkekirkens Nødhjælp forleden sine donorer for støtten i 2013. Det skete i ganske fornemt selskab.
Anne Katrine Haase er volontør i Malawi og bor hos en værtsfamilie i en lille landsby. Hun har i hendes første uge i Malawi besøgt en gammel dame i området, som ikke kunne lægge nyt stråtag på hendes hjem. Anne Katrine og de andre unge danskere hjalp til i selskab med Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartnere i Malawi.
Både den afgående udviklingsminister og den nye har en fortid hos Folkekirkens Nødhjælp.
Rummelighed, venlighed og at ting kan gøres på flere måder er nøgleordene for de 35 frivillige medarbejdere i butikken i Risskov.
Camilla Bøgelund er volontør i Malawi, hvor hun bor i landsbyen Nyamula. Her er et lokalt valg netop er afsluttet og vinderen blev hendes nye gode ven Duncain. I mens valgkampen i Danmark kører på sit højeste, så samler et lille lokalvalg i Malawi landsbyens børn og voksne. Her kan du læse en bid af hendes dagbog.
Det er både butikken og nogle af de frivillige der kan fejre jubilæum i morgen i Assens. Kig forbi og ønsk tillykke og gør samtidig en god handel.
Efteråret er tiden hvor Folkekirkens Nødhjælps mange genbrugfrivillige har mulighed for at mødes på de årlige regionale møder.
DanWatch får nu offentlig støtte til sit arbejde med med at afsløre om virksomheder lever op til deres samfundsansvar
Selvom butikkens skilt ikke var kommet helt på plads, var der ingen tvivl om at det var en ny butik der var dukket op på Lyngbyvej.
Humanitær minerydning i både nye og gamle brændpunkter fik stort fokus ved Folkekirkens Nødhjælps stand på Kirkernes Verdensråds generalforsamling i Busan i Syd-Korea. Standen fik besøg af bl.a. DR Congos anglikanske ærkebiskop, som var begejstret for, hvad han så.
Selvom butiksdørene er lukkede i øjeblikket i Brande, så ligger de frivillige ikke på den lade side. Der arbejdes for fuld skrue i butikken.
Folkekirkens Nødhjælps butik i Nykøbing Mors blev åbnet med tale af viceborgmester Michael Dahlgaard, og snoren blev klippet af den tidligere MGP-vinder Kristian. Folk fra lokalområdet mødte talstærkt op, og eftermiddagen stod på både kaffe og kage, genbrugsfund og musik med Kristian og trioen Dahlgaard-Dahlgaard.
Mens mediernes interesse for GGGI og dyre rejser og hoteller er ved at lægge sig og Lars Løkke kan ånde lettet op, står verdens fattigste mere alene tilbage end nogensinde før, mener Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Henrik Stubkjær.
På klimakonferencen 3GF taler regeringsledere og direktører om grøn vækst og investeringer, men magthaverne får ikke lov til at glemme verdens fattigste.
Et nyt initiativ skal styrke danske interesser i Afrika og skabe grøn vækst for milliarder.
Torsdag den 17. oktober fra klokken 13.00 til 17.00 hejser vi flaget, ruller den røde løber ud, og fester med musikalsk underholdning og serverer kaffe og kage!
Den 4. oktober 2013 fejrede genbrugsbutikken i Gråsten 30 år. I butikken på Slotsgade er der fokus på bl.a. frimærker, håndarbejde og ikke mindst at bevare intimiteten og forskelligheden.
En rapport fra Timbuktufonden, som blev offentliggjort tirsdag, viser, at regeringen stik imod sit eget regeringsgrundlag giver mindre i u-landsbistand end den forrige regering. Skuffende, mener Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp har sammen med MS og Ibis indrykket en annonce i Jyllands-Posten, der er rettet mod deltagerne til Venstres landsmøde og handler om Venstres forslag om at beskære ulandsbistanden markant.
Miljøminister Ida Auken åbnede fredag Folkekirkens Nødhjælps nye genbrugsbutik LOOP i Fiolstræde. Og hun er ikke i tvivl – genbrug er super hot.
Sognepræst i Nexø tager initiativ til indsamling til fordel for de civile ofre i Syrien
De frivillige fra butikken i Hedensted tog sig en fridag, for at tage på den årlige udflugt.
I løbet af bare 14 dage har Kristeligt Dagblads læsere samlet næsten 2 mio. kroner ind til de syriske flygtninge.
Folkekirkens Nødhjælps butikker kan, udover at hjælpe verdens fattige, udgøre en base, hvor både sorg og glæde danner rammen om et fællesskab. På Norges Allé i udkanten af Århus fortæller Inger Stæhr Madsen, Hanne Jensen og Inga Christensen om deres frirum, hvor hverdagens udfordringer vendes og de forskellige oplevelser deles.
Frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp delte fredag den 13. september Verdens Bedste Nyheder ud på Valby Station
Torsdag den 12. september kunne de frivillige medarbejdere i Vildbjerg fejre, at de har været i gang i 10 år. Og der er noget at fejre for butikken har i de 10 år sendt millioner videre til det gode formål
Folkekirkens Nødhjælp og Bilka får fundraisingpris for sundhedsprojekt i Malawi.
Lørdag den 14. september inviterer Cafe Nutid til fødselsdagsfest.
Folkekirkens Nødhjælps omdiskuterede genbrugsbutik i Sorø åbnede torsdag i nye, indbydende lokaler på byens hovedgade. Interessen overraskede de vildeste forventninger
Bilka har i samarbejde med kunder og leverandører samlet imponerende mange penge ind til den ekstremt fattige befolkning i Malawi. Nu tager otte engagerede Bilka-ansatte til Afrika for at se, hvordan pengene hjælper til et bedre helbred og en tryggere hverdag.
Der var høj sol og sommer i weekenden, da butikken i Tommerup kunne fejre 10-års jubilæum.
På fredag fejrer genbrugsbutikken i Årup 1-års fødselsdag. Det skal gøres med maner. Kig forbi til kaffe og en god handel.
Det er positivt, at det nye finanslovsforslag lægger op til at bevare udviklingsbistanden på sit nuværende niveau. Men regeringen mangler mod til at hæve bistanden, mener generalsekretæren i Folkekirkens Nødhjælp.
Folkekirkens Nødhjælp styrker indsatsen for at hjælpe de civile ofre i Syrien.
Alle unge mellem 18-25 år kan rejse med Folkekirkens Nødhjælp til Malawi. I Malawi flytter man ind hos en lokal værtsfamilie i en landsby ude på landet. Man vender hjem med meget i bagagen - et uforglemmeligt kulturmøde, stærke oplevelser med udviklingsarbejde og en flok nye venner til samlingen. Se mere på www.nødhjælp.dk/volontør
På fredag d. 16. august spiller Tina Dickow og Søren Huss til Skovrock i Aalborg. Du kan komme med som frivillig pantsamler og støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Uganda.
Det er en trist historie, når forskernes viden om klimaet i ulandene lægges sammen, men vi har stadig i vesten et ansvar for at gøre noget ved klimabelastningen. Sådan siger Folkekirkens Nødhjælp forud for regeringens nye klimaudspil.
Johnny Rasmussen ser frem til at bruge sine kompetencer og erfaringer i sit nye job som økonomichef i Folkekirkens Nødhjælp.
Der er stor jubel i genbrugsbutikken i Sorø i disse dage. Det er endelig lykkes at finde større og bedre lokaler, så der kan udvides og moderniseres.
Du kan hjælpe verdens fattigste som chauffør for vores møbel-genbrugsbutik i Helsinge. Vi søger lige nu et hold af chauffører og afhentere.
14 frivillige FDF-ledere er netop vendt hjem efter en tur til Uganda, hvor de blandt andet har oplevet Folkekirkens Nødhjælps projekter.
170 frivillige fra Nødhjælpens Ungdom havde travlt med at sortere pant på årets Roskilde Festival. Det store arbejde i pantboden giver 100.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
For at få et indblik i Folkekirkens Nødhjælps frivillige i genbrugsbutikkerne portrætterer vi nogle af de mange. Den første vi møder er Lene fra Løgstør der er butikkens kontaktperson.
Samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp og BILKA er netop nomineret til Fundraisingprisen 2013.
Mikael Andersen, manden bag Tour de Kerteminde, er nomineret til Fundraisingprisen 2013. Folkekirkens Nødhjælp er både glade og stolte over nomineringen.
Den ny film "Gulabi Gang" er et lyserødt opgør med voldtægter, mishandlinger og afbrændinger af kvinder. Se filmen, mød co-producer Signe Byrge Sørensen og vær med i debatten.
Formand for Timbuktu Fonden, Thomas Ravn-Pedersen overrakte Timbuktu Prisen for kritisk u-landsjournalistik på 100.000 kroner til to journalister og en fotograf fra Berlingske.
Lommefilosofi
Klumme af Sandie Lund Christiansen, Malawi-ambassadør i Bilka i Hillerød
Udviklingsminister Christian Friis Bach har ofte haft lyst til at sende Søren Pind til Afrika. ”Det havde Anders Fogh også”, replicerede den forhenværende udviklingsminister Søren Pind. Det blev åbningen på en livlig og munter debat om udviklingsbistand år 2013.
Folkekirkens Nødhjælp satte i paneldebat på Folkemødet på Bornholm fokus på det overforbrug og den smid væk kultur, der præger den danske hverdag samtidig med, at 870 mio. mennesker dagligt oplever sult.
Folkemødet er i fuld gang, og Folkekirkens Nødhjælps medarbejdere og frivillige går i dialog med folkemødedeltagerne om sult og ulighed på havnen i Allinge.
To journalister og en fotograf fra Berlingske bliver årets modtagere af den store Timbuktu-pris for kritisk u-landsjournalistik. Prisen er på 100.000 kr. og uddeles i dag på folkemødet på Bornholm.
Folkekirkens Nødhjælp tager på Folkemøde på Bornholm for at sætte fokus på, at op mod 870 mio. mennesker er påvirket af sult, selvom vi har mad nok i verden til at brødføde alle.
4 genbrugsfrivillige har været på studietur til Kirgistan for at se Folkekirkens Nødhjælps arbejde i landet.
For 4. gang offentliggør Folkekirkens Nødhjælp indholdet af de klager, som er tilgået organisationen i det forløbne år.
Når Folkemødet starter i Allinge torsdag d. 13. juni vil Folkekirkens Nødhjælp være til stede for at sætte fokus på den globale sult med kampagnen 'Mad nok? Dit og mit ansvar?'
Kunderne har taget rigtig godt imod Cafe Nutid, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælps Ungdom og åbnede i september sidste år. På trods af medfarten, er der dog stadig brug for flere frivillige hænder til at fortsætte succesen.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Marstal fylder 35 år lørdag den 1. juni.
Vi søger pantbodsfrivillige, ledere til pantboden og servicefrivillige til årets Roskilde Festival.
Genbrugsbutikken i Hals er flyttet over gaden til nye og bedre lokaler. Åbningsfesten blev et brag af en fest.
Siden åbningen i Rudkøbing er det gået stærkt.
"Den dag en fra kirken bliver medlem af parlamentet, kan vi ændre Myanmar." Så kontant lød budskabet fra Allan Saw U, baptist fra Myanmar, da han holdt workshop på Danske Kirkedage om kirkernes rolle i Myanmar.
Fra 4.000 til flere end 70.000 Facebook-venner på et halvt år. Folkekirkens Nødhjælp har investeret massivt i nye medier, og organisationen har ansat cand.scient.adm. Christian Ehlers for yderligere at styrke indsatsen.
Ved fredagens workshop i Bethelkirken i Aalborg i forbindelse med Danske Kirkedage 2013 fortalte journalist og forfatter Mette Holm levende og engageret om de seneste års udvikling i Burma/Myanmar.
Mange tusinde kirkefolk er samlede i Aalborg 9.-12. maj 2013. Folkekirkens Nødhjælp er selvfølgelig også med og er meget synlige.
Det går ufattelig godt i genbrugsbutikken på strøget i Frederikssund. Vil du være med?
Vi fik en mail på kontoret. Og vi blev så glade for den, at vi synes vi måtte dele den med Jer!
Vejret var i lige så strålende humør som de frivillige medarbejdere i genbrugsbutikken i Randers. Fredag den 3. maj åbnede butikken i nye lokaler.
Nu skifter 20 Bilka-medarbejdere for en stund indkøbshylderne ud med den afrikanske muld. De er på vej til Malawi for at besøge de sundhedscentre, som varehuskæden i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp støtter i landet.
Udviklingsminister Christian Friis-Bach lover flere penge til katastrofeforebyggende arbejde. For Folkekirkens Nødhjælp har forebyggelse altid været en vital del af både udviklings- og katastrofearbejdet.
Når Danske Kirkedage 2013 afholdes den 9.-12. maj i Aalborg, kan du møde Folkekirkens Nødhjælp flere forskellige steder.
Det var med højt solskinsvejr at genbrugsbutikken åbnede i nye lokaler i Rudkøbing. Det blev en festlig dag.
Med forårets komme er det tid til lette, farvestrålende tørklæder, der kan tage den værste vind, og samtidig give lidt farve til forårets outfits. Du kan købe forårets vigtigste tøjdel og samtidig støtte cambodjanske kvinder med at komme væk fra deres værste mareridt.
Det koster altså penge at samle ind. Sådan lød en af de læresætninger, som deltagerne til landsmødet i Folkekirkens Nødhjælp, diskuterede i Nyborg
Ud af Danmarks samlede udviklingsbistand på 15 milliarder kroner årligt går omkring 2,9 milliarder kroner til ligestillingsaktiviteter. Udviklingsminister Christian Friis Bach giver svar på, hvorfor de penge er godt givet ud.
2012 blev et rekordår for Folkekirkens Nødhjælp, der opnåede sin hidtil største omsætning på over 560 mio. kr. Det blev afsløret på Folkekirkens Nødhjælps landsmøde i dag, hvor formanden i sin tale takkede for det flotte resultat, men også påpegede de nye udfordringer, organisationen står overfor.
Han er kendt som ’flygtningepræsten’, der fik en dom for at skjule 29 afviste asylsøgere. Han gjorde det, fordi tingene må hænge sammen. Derfor står Leif Bork Hansen hver søndag uden for Sandholmlejren for at protestere over asylsøgernes forhold – og derfor er han stor fan af Folkekirkens Nødhjælp.
Der var fest i butikken torsdag. De frivillige kunne nemlig fejre at det er 30 år siden at butikken åbnede i byen.
Der bliver arbejdet igennem i Rudkøbing i disse dage. De frivillige fra genbrugsbutikken har smidt prismærkepistolerne og taget andre værktøjer i brug. De gør nemlig den nye butik klar til indflytning.
52-årige Per Bjerre kommer fra Danmarks Radio med stor erfaring inden for både nyhedsmedier og ledelse
Rønde Efterskole har været i Kirgistan, hvor de besøgte en selvhjælpsgruppe for ældre - og lærte at tale hjertets sprog.
124 genbrugsbutikker, 3.400 frivillige medarbejdere og et overskud på næsten 20 mio. kroner. Og der er fortsat vækst og potentiale i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsarbejde.
I marts måned er eleverne fra Nørre Nissum Efterskoles ’Global Teenager’ linje på den årlige studietur til Vestbredden.
Den visionære ildsjæl og de danske genbrugsbutikkers far, pastor emeritus Herluf Andersen, er død, 80 år.
Det var en kold omgang for de 17 frivillige, der søndag samlede ind i Engesvang og Pårup til fordel for Folkekirkens Nødhjælp. Selv 82−årige Jørgen Jørgensen, der trofast travede Kastanie Allé igennem med sin indsamlingsbøsse, måtte erkende, at den kolde vind var en udfordring.
Tusindvis af børn og voksne travede i dag landets gader og stræder tynde i isnende kulde og strid blæst for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling. Nogle landsdele havde fået sne, andre nærmest kuling, og alle havde garanteret brug for noget varmt at drikke efter ruten.
Når du åbner døren for Folkekirkens Nødhjælps indsamlere på søndag, så spørg til navnet. Kirsten og Søren topper listen over, hvad vores indsamlere hedder.
Ærlig talt ... er der stadig brug for sådan en?
Kom med! Flere og flere melder sig som indsamlere til Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling på søndag, og du kan stadig nå at være med til at gøre en kæmpe forskel.
Om ganske få dage sender flere end 1.300 danske sogne tusindvis af indsamlere på gaden for at bekæmpe sult ved Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling 2013. Generalsekretær Henrik Stubkjær sender en hilsen til de frivillige, der knokler for at få de sidste forberedelser på plads.
Et skoleprojekt om Afrika har givet fire 15-årige skolepiger så meget lyst til at hjælpe, at de nu har startet deres egen indsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælp.
Vil du med på studierejse til Kirgistan i juni?
Når denne uge er gået, ved Midtsjællands Efterskoles 102 elever en masse om sult blandt verdens fattigste, og om hvordan man kan bekæmpe sult. Ugens tema ved skolens morgensamlinger er Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling.
Hvornår har du sidst fået en god fodvask med tilhørende fodmassage leveret af en præst? Det kan du prøve på søndag, når du har samlet ind i Sct. Jørgensbjerg Sogn i Roskilde.
Vi vil gerne ønske dig og dine indsamlere en rigtig god indsamling søndag 10. marts. Tak for jeres store engagement. Mere end 1.300 sogne er med igen i år og vi håber på et flot resultat.
Vil du gerne hjælpe verdens fattigste? Men helst ikke gå fra dør til dør? Så kan du støtte Dorthe Thersholts online-indsamling. Eller oprette din egen.
Kom til åbningsfest imorgen fredag den 1. marts i Nakskov. Vi har flyttet butikken til nye og flotte lokaler.
50 Twitterbrugere har til sammen samlet næsten 14.000 ind gennem Folkekirkens Nødhjælps egenindsamling. Målet er 20.000 kroner, og initiativtageren Allan Lindemark er sikker på, de når målet.
Socialminister Karen Hækkerup (S) og miljøminister Ida Auken (SF) er blandt de mange politikere, der nu kaster sig ind i kampen for at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at bekæmpe sult. De har startet deres egen indsamling på nettet, og du kan følge med i, hvordan det går dem.
På fredag er det et år siden, at butikken i Assens blev flyttet. Det har været et godt år, så det skal fejres.
Indsamlerne på Nørrebro skal ikke starte på tom mave ved Sogneindsamling den 10. marts. Hos restauranten Grød kan de få et gratis morgenmåltid, og restaurantens indehaver forestiller sig, det bliver starten på en tradition.
Kendte ambassadører slås mod hinanden om at samle flest penge ind til Folkekirkens Nødhjælp. Fra i dag samler de ind på nettet. Du kan også være med.
Fredag den 1. februar 2013 var en festdag i Svenstrup. Byens eneste genbrugsbutik genåbnede i nye og større lokaler. Der var indbudt til åbningsfest og mange mennesker kiggede forbi for at fejre den nye butik.
I Bella Center er der LEGO allevegne. Et bassin er fyldt op med blå klodser, som var det en svømmepøl. Ved siden af er børn og forældre koncentreret om at bygge fisk af LEGO klodser. Vi er til LEGO World, hvor Folkekirkens Nødhjælp har en stand, der lærer børnene om minerydning.
I snart 10 år har skuespillerne Martin Buch og Rasmus Botoft udgjort en stærk satirisk duo, der får danskerne til at le højt, selv når de bliver udstillet. Men Rasmus og Martin kan også være alvorlige. Læs her, hvorfor de har valgt at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde ved at blive ambassadører.
Når LEGO® World i Bella Center slår dørene op til Verdens sjoveste byggeplads torsdag den 14. februar, bliver leg kombineret med alvor.
Sult i ulande handler om andet og mere end tarme, der skriger på mad. For ofte er kostens kvalitet så ringe og ensformig, at mennesker - især børn og kvinder – bliver syge af underernæring. Folkekirkens Nødhjælp arbejder med at introducere mere næringsrige afgrøder, der kan sikre mennesker bedre ernæring.
Det kan godt give lidt ondt i maven at stå helt alene med en indsamling i sit sogn. Har jeg indsamlere nok? Hvordan får jeg pressen i tale? Hvem skal stå for kaffen? I Næstved er fire indsamlingsledere gået sammen om forberedelserne for at dele ideer, bekymringer og gejst.
76 millioner kroner blev der samlet ind ved Danmarks Indsamlings-showet. Pengene går til at hjælpe mennesker i 11 afrikanske lande til bedre levevilkår.
Det vakte stort postyr, da Folkekirkens Nødhjælps TV-spot KLONK rullede over fjernsynsskærmene i 1990. Lige siden har Folkekirkens Nødhjælp søgt nye veje for at fastholde verdens fattige i mediebilledet og i vores kollektive bevidsthed.
Indsamlingsleder Pi Christoph Svenstrup fortæller her, hvordan hun formår at samle indsamlere.
Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Henrik Stubkjær er netop kommet hjem fra Malawi, hvor han sammen med to Bilka-repræsentanter har indviet to af de sundhedsklinikker, som Bilka støtter. Der var stolthed og glæde over projektet, som blandt andet skal hjælpe gravide og forebygge hiv og aids.
Med 5 uger til d. 10. marts er der godt gang i forberedelserne til årets Sogneindsamling i hele landet. I dette nyhedsbrev findes informationer om bl.a. åbne banker og indsamling ved butikker.
I Roskilde giver børns penge-slange stort beløb til Danmarks Indsamling
Betty Thøgersen er udsendt for Folkekirkens Nødhjælp som regional repræsentant i Cambodja, hvor hun vil have base i Phnom Penh.
Tv-seerne kan tirsdag møde en skolefrisk og rask Esther i Uganda og se, hvordan Danmarks Indsamling nytter
Fredag rundede Folkekirkens Nødhjælp et skarpt hjørne på facebook. 50.000 mennesker læser, debatterer og deler historier på den sociale medieplatform. Det er med til at skabe enorm opmærksomhed om verdens fattigste.
Butikken på Algade 18 i Vordingborg fylder 30 år og det skal fejres. Kig forbi til gode tilbud og en kop varm kaffe.
Men når historier om for eksempel korruption fylder medierne, næres tvivlen om bistandshjælpen nu også når de rigtige mennesker. Det er Folkekirkens Nødhjælps fornemmeste opgave at blive ved med – igen og igen – at fortælle om kampen mod fattigdom, bekæmpelse af sult og korruption.
Danskernes bidrag til humanitært arbejde er de seneste år steget støt. Det samme er danskernes tro på, at det nytter at sende penge til udviklingslandene. Udfordringen for Folkekirkens Nødhjælp og andre humanitære organisationer er at blive ved med at dokumentere, at pengene når frem og gør en forskel.
Hans vokal rammer danskerne lige i sjælen. Nu har Mads Langer sagt ja til at blive ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp.
Her kan du finde inspiration til en sidste artikel om Sogneindsamling 2013 til det lokale pressearbejde
Solfanger, høns og rækkehus i Kastrup. Journalistik, samfundsengagement og udviklingsbistand; Knud Vilby, medlem af Folkekirkens Nødhjælps styrelse, har sin egen indre motor, der driver ham.
Ny kampagne skal få danskerne til at dele håbet.
Lana er volontør hos Folkekirkens Nødhjælp. Hun bor i Malawi og oplever på egen krop, hvor meget regntiden betyder for mennesker omkring hende.
Den 13. januar 2013 fylder pastor emeritus Herluf Andersen, Aarhus, 80 år.
Så er vi klar til at trække i arbejdstøjet efter et veloverstået nytår. Du kan tilmelde dig og dine assistenter til inspirationsmøder i slutningen af januar, så motivationen kan få et boost. Desuden kan du bestille hverve- og indsamlingsmaterialer på SIA-web, og samtidigt rette dine adresseoplysninger, så materialerne når sikkert frem.
Danskerne vil gerne give et ben i julegave. Første år med muligheden for at lægge et gavekort på et ben under juletræet er der givet 535 Giv et ben-gavekort til at hjælpe mineofre i Myanmar.
Arnoldo Cardona og Elsa Yolanda er én af de 15 familier, der har fået biogas i bjerglandsbyen Plan del Limon i det vestlige Honduras. De er glade og vil gerne udvide både anlæg og hønsegård.
Folkekirkens Nødhjælp har modtaget LEGO klodser til 120.000 børn i fattige lande fra LEGO Charity.
Kaninavl er blevet den nye levevej for grupper af kvinder i Myanmars fattige landsbyer.
En stor del af medarbejdere i teknologivirksomheden FOSS dropper deres firmajulegave og donerer i stedet et beløb til Folkekirkens Nødhjælp
Der bliver knoklet i Marstal. Genbrugsbutikken udvider - og derfor er medarbejderne i fuld gang med at gøre det hele klart til åbning.
Onsdag den 28. november genåbnede genbrugsbutikken i Frederikssund i helt nye lokaler. Mange glade kunder kiggede forbi for at ønske tillykke.
Julen er gavernes tid. Det mærkes også på salget af varer fra hele verden i Folkekirkens Nødhjælps butik, som lige har modtaget den hidtil største enkeltordre.
Som volontør er Maria Brandstrup tilknyttet et projekt på det lokale hospital "Mwami" i Zambia, hvor der tilbydes vejledning og tilsyn af forskellige grupper mennesker ugen igennem. Hospitalet støttes af Folkekirkens Nødhjælp.
I Malawi genopbygger Folkekirkens Nødhjælp i samarbejde med varehuskæden Bilka fire sundhedscentre, der skaber bedre forhold for fødende kvinder.
Gæsterne strømmede til Nørregade i dag for at fejre Folkekirkens Nødhjælps 90 års fødselsdag. Dagen bød blandt andet på jazz, lagkage og en historisk rundtur.
Lana Sydow bor i Zambia og arbejder frivilligt på en af Folkekirkens Nødhjælps sundhedsklinikker.
Bilka fejrede hele uge 44 åbningen af tre sundhedscentre i Malawi, som blandt andet giver bedre vilkår for fødende kvinder. Glæden og stoltheden over projektets realisering var ikke til at tage fejl af i Bilka.
Roskilde Domkirke dannede ramme om en solokoncert med sangstjernen Michael Falch, hvor al overskuddet gik ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp. Det indbragte 90.000 kroner.
Kvinderne i landsbyen Chiringa i Malawi er i festhumør. Det er dagen, hvor en helt ny fødeafdeling er bygget færdig og overdraget til personalet.
EU-landenes udviklingsministre har vedtaget en ny strategi, som bl. a. kan komme civilsamfundet i Honduras til gode
Danmark skal arbejde mere målrettet for at sikre retten til mad i verden, siger nyt notat fra Folkekirkens Nødhjælp, som udkommer op til World Food Day.
Genbrugsbutikken i Hedensted fejrede jubilæum i sidste uge. Fredag den 5. oktober var det 30 år siden en gruppe frivillige åbnede dørene til den lokale genbrugsbutik for første gang.
Der var fest da genbrugsbutikken i Mariager slog dørene op i nye lokaler på Havnegade. Der var taler, musik, kaffe og kage til alle gæster og kunder.
De er hinandens rollemodeller og kan ikke leve uden hinanden. Søskendeparret og skuespillerne Laura og Nicolas Bro var ikke i tvivl, da de blev spurgt, om de sammen ville være ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp. Det føltes vigtigt.
Handl lokalt – hjælp globalt: Antallet af danskere, der giver tid, penge og opmærksomhed til gavn for verdens fattigste, stiger. Det samme gør mængden af muligheder, som danskerne har for at gøre en indsats. Udfordringen for Folkekirkens Nødhjælp og andre ngo’er er derfor at have de rigtige tilbud, som giver mening og værdi.
Christine Amtoft Jensen, tidligere volontør og nu frivillig i Nødhjælpens Ungdom, skriver om sine oplevelser som volontør i Zambia og sit frivillige engagement i Danmark.
Den populære sanger Michael Falch spiller næste søndag en støttekoncert i Roskilde Domkirke til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Koncerten er allerede udsolgt, og publikum kan se frem til en nostalgisk eftermiddag med Michael Falchs sange.
Ligesom sidste gav eleverne fra Haslev Idrætsefterskole den fuld skrue på deres årlige aktivitetsdag, og på tre timer havde de indsamlet 46.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælp.
Folkekirkens Nødhjælps gadehververe fik alene sidste år hvervet 13.020 nye medlemmer. Det gav over fire millioner kroner i indsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt verdens fattigste.
Der blev rullet penge ind over målstregen, da cykelløbet Tour de Kerteminde søndag sendte 700 cykelryttere på de fynske landveje for at samle penge til Folkekirkens Nødhjælp.
Sammen har de idéudviklet, knoklet i døgndrift og overkommet alle udfordringer på vejen uden at give op. Nu har anstrengelserne båret frugt. Nødhjælpens Ungdom står bag den nyligt åbnede café Nutid, hvor overskuddet går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp.
Små skridt kan gøre en stor forskel i det lange løb, og det har fire skoledrenge fra Amager netop bevist. Ved at sælge hjemmebagte cookies og selvlysende sten kan de nu donere 150 kroner til en køkkenhave i Afrika.
De frivillige i den nye genbrugsbutik i Årup vil gerne takke alle i Årup og omegn for en fantastisk modtagelse. De er helt overvældede og taknemlige over den varme modtagelse de fik på åbningsdagen.
Fantastisk at kunne fortælle gode nyheder fra Afrika, siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, der delte Verdens Bedste Nyheder med Vejle-borgerne
En gruppe unge, engagerede frivillige bragte smilene frem i det hektiske mylder af travle danskere, da de her til morgen delte ”Verdens Bedste Nyheder” ud på Valby Station.
Træd i pedalerne og indsaml penge til verdens fattigste ved cykelløbet Tour de Kerteminde den 30. september, hvor alle kan få sig en god cykeltur i det fynske landskab og samtidig støtte Folkekirkens Nødhjælp.
Den 30. august overrakte Nødhjælpens Ungdom en appel til udenrigsminister Villy Søvndal fra publikum på Roskilde Festival. Ønsket er at få udenrigsministeren til at arbejde aktivt for at forbedre de humanitære forhold for de palæstinensere, der lever i skyggen af den israelsk-opførte mur mellem Israel og de besatte områder på Vestbredden.
Torsdag den 30. august kl. 14.00 åbner vi ny genbrugsbutik i Årup. Lasse Helner klipper den røde snor og indvier butikken.
"Regeringen har ikke glemt sine løfter til verdens fattigste," fastslår Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Henrik Stubkjær. "Desværre går det lidt langsomt med at nå frem til målet om at give 1 procent af Bruttonationalindkomsten. Men vi har noteret os, at målet stadig udtrykkelig er nævnt i Forslaget til Finanslov."
Til oktober rejser Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie til Cambodja for at besøge flere af de udviklingsprojekter, som Folkekirkens Nødhjælp støtter i Cambodja.
Gør brug af muligheden for at udvikle dig som menneske, øge dine kompetencer og have det sjovt imens
Gør brug af muligheden for at udvikle dig som menneske, øge dine kompetencer og have det sjovt imens
Gør brug af muligheden for at udvikle dig som menneske, øge dine kompetencer og have det sjovt imens du sammen med andre frivillige spreder budskabet til resten af Danmark om cafeens arbejde
Gør brug af muligheden for at udvikle dig som menneske, øge dine kompetencer og have det sjovt imens du laver kreative events, som bl.a - men ikke kun - omhandler humanitære udfordringer.
Frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Tommerup er i fuld sving med at gøre de nye lokaler klar til indflytning.
Det er et stort privilegium at være med til at fejre Folkekirkens Nødhjælps 90 årsdag søndag den 12. august.
Landsbyens sundhedscenter i Thembe i Malawi er som forvandlet. De gamle bygninger bliver renoveret og nye bygninger skyder op.
Har du været volontør? Har du lyst til at diskutere globalt engagement, formidling af udviklingsproblematikker og medborgerskab med 50 andre europæiske unge? Så skal du med til ungdomskonferencen ”Young Volunteers for Global Change”
35.000 spejdere er samlet i Holstebro på Spejdernes Lejr. Her laves mad over bål, findes nye venskaber og læres om verden. Når spejderne besøger Spejderhjælpens telt, møder de projektet 'Burma i skole', der er et samarbejdsprojekt med Folkekirkens Nødhjælp.
En Roskilde festival uden regn er en sjældenhed. Og i år er ingen undtagelse. Men pantsamlerne er ved godt mod, når dåser, kurs og flasker skal i hus. Mød et par af dem her.
Forberedelserne til åbningen af en ny genbrugsbutik i Aarup er allerede i gang. I sidste uge var der møde med interesserede og kommende frivillige.
Nødhjælpens Ungdom og Roskilde Festival opfører en kopi af den israelske separationsbarriere. Målet er at sætte fokus på de alvorlige humanitære konsekvenser, muren på Vestbredden har for palæstinenserne.
Karen Sofie Mikkelsen er 16 år og sammen 19 andre elever fra Rønde Efterskole er hun på studierejse i Ladakh i det nordlige Indien. Hun er på vej til det første møde med den indiske venskabs-skole og en helt anderledes kultur.
Fem unge er vendt hjem til Danmark efter to måneder som volontører i Malawi for Folkekirkens Nødhjælp. Her fortæller tre af de unge om, hvad de bringer med sig tilbage i den mentale rygsæk fra opholdet hos deres værtsfamilier i et af verdens fattigste lande.
Rikke er volontør i Malawi og bor med en dejlig familie i et lille hjemmelavet hus. Rikke må vænne sig til meget i de nye omgivelser - men om 5 uger vender hun snuden hjem. Men alle omkring hende lever her, resten af deres liv.
Børn i Afrika (BiA) arrangerer i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp en studietur til Uganda fra 13. til 28. oktober 2012.
300 deltagere i Folkemødet på Bornholm 2012 skrev under på, at de vil lægge pres på regeringen for at øge udviklingsbistanden til 1%
Ældre Sagen og Folkekirkens Nødhjælp arrangerer debat den 1. oktober 2012, kl. 13-17, hvor ældres rettigheder er i fokus. Debatten finder sted på KOSMOPOL, Fiolstræde 44, 1171 København K.
Der bliver pudset, vasket, hamret og i det hele taget arbejdet igennem i Tønder i disse dage. Her skal lokalerne til den nye genbrugsbutik nemlig stå klar inden HKH Prinsesse Marie indvier butikken senere på måneden.
Først flyttede damerne den almindelige genbrugsbutik i Hjørring til nye lokaler og i fredags var det så herrernes tur da møbelgenbrugsbutikken flyttede til nye lokaler.
Folkekirkens Nødhjælp deltager i år for første gang på Folkemødet på Bornholm, der finder sted den 14.-17. juni.
Folkekirkens Nødhjælp er meget positiv over for regeringens ny strategi for udviklingssamarbejde, som netop er vedtaget i Folketinget. Men de lovede ekstra klimapenge og en plan for at få udviklingsbistand op på en procent efterlyses.
Mia Tjørnum er rejst til Malawi som frivillig volontør. Her er uddannelse og oplysning om aids ikke en selvfølge. Godfrey Mgula er blandt de få mennesker, som frivilligt kæmper imod ved hjælp af teaterets tryllebindende egenskaber.
International chef i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, er blevet optaget i Den Blå Bog, der er udkommet torsdag den 24. maj.
Fredag den 11. maj åbnede Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i nye og større lokaler på Østergade 38. Mange kiggede forbi for at se de nye lokaler og gratulere. Medlem af byrådet, Peter Duetoft holdt åbningstalen.
Nye bygninger forvandler et nedslidt sundhedscenter i Thembe i Malawi til et moderne sundhedscenter
På Landsstævnet overrakte Prinsesse Marie en pris til det arbejde, Ruth og Herluf Andersen startede for 40 år siden.
Præcis kl. 10.30 rullede prinsesse Maries limousine op foran indgangen til Nyborg Strand.
Torsdag d. 25. maj kl. 20.00 slår Natkirken i Roskilde Domkirke dørene op til en aften med fokus på musik, æstetik og velgørenhed.
Det er i denne uge 40 år siden at Ruth og Herluf Andersen åbnede Danmarks første genbrugsbutik. I den anledning har butikken i Jyderup et særligt festligt tilbud.
Det er i denne uge 40 år siden at Ruth og Herluf Andersen åbnede Danmarks første genbrugsbutik. I den anledning har butikken i Silkeborg nogle ekstra gode tilbud.
Det er i denne uge 40 år siden at Ruth og Herluf Andersen åbnede Danmarks første genbrugsbutik og det fejrer vores 123 butikker landet over.
Det er i denne uge 40 år siden at Ruth og Herluf Andersen åbnede Danmarks første genbrugsbutik og det fejrer vores 123 butikker landet over.
Genbrug giver penge, og penge giver liv. Så enkelt er det, hvis man spørger Herluf Andersen, hvad der fik ham til at åbne Danmarks første genbrugsbutik for 40 år siden.
Frivillige ekspedienter, gode lokaler, masser af kunder og gavmilde givere har sammen sikret Folkekirkens Nødhjælps genbrugsoverskud år efter år gennem fire dekader. Alt tyder på, at fremgangen fortsætter.
– og send cambodjanske børn i skole.
Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Henrik Stubkjær gør det. Udviklingsminister Christian Friis Bach gør det. Journalist Anders Lund Madsen gør det. Sognepræst Anna Mejlhede gør det. OL-løber Anders Bube gør det. Og 6 C på Hasle Skole gør det. De viser sympati med verdens lemlæstede mineofre.
Bilkas medarbejdere får nu chancen for at starte deres helt egen indsamling blandt venner og bekendte. Pengene går til de fire sundhedscentre, som Bilka genopbygger i Malawi.
I 40-året for Folkekirkens Nødhjælps første genbrugsbutik leverer de frivillige genbrugsmedarbejdere et rekordoverskud på 19.5 mio. kroner.
Folkekirkens Nødhjælp ønsker tillykke med 50 års indsats for at skabe en bedre og mere retfærdig verden - og for Danmarks bidrag til det!
Den 1. marts genåbnede genbrugsbutikken i Assens i nye lokaler. Og de fik en forrygende start i de nye lokaler. På selve åbningsdagen var der fest og farver og masser af gratulanter kiggede ind for at sige tillykke.
Foråret ER på vej og det er det perfekte tidspunkt til at få ryddet lidt op i skabe og skuffer. Har du nogle ting, du ikke længere har brug for, så tage dem med hen i din lokale Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik. Vi omsætter tingene til penge til arbejdet for verdens fattigste.
Rettigheder og ligestilling mellem kønnene står centralt i Folkekirkens Nødhjælps arbejde. I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag sætter vi fokus på tre måder at arbejde med ligestilling på.
Den 8. marts er det kvindernes internationale kampdag. Et levn fra fortiden synes nogen måske, men der er stadig masser at kæmpe for, ikke mindst i verdens fattigste lande.
Danskerne har trodset deres frygt for at gå ud med indsamlingsbøsserne. Det er 1000 flere end sidste år. Dermed har danskerne trodset den frygt for at samle ind, som blev dokumenteret i en undersøgelse lavet af analysebureauet Cint for Folkekirkens Nødhjælp.
Forældre tager deres børn med ud at samle ind for at lære dem om ansvar for andre mennesker.
På kvindernes internationale kampdag inviterer Danske Kirkers Råds arbejdsgruppe Krop, kirke og menneskelige relationer til en debat om kirkens muligheder og forpligtelser i forhold til kvinders kamp ud af fattigdom.
Stadig færre borgere griber indsamlingsbøssen til landsindsamlinger. De bryder sig ikke om at gå fra dør til dør og bede folk om penge, viser ny undersøgelse fra Folkekirkens Nødhjælp. Organisationen mangler knap 5000 indsamlere til landsindsamlingen på søndag.
30 procent af de hvervede gymnasieelever i København og Odense er unge med anden etnisk baggrund. Positiv gruppedynamik og genkendelse kan være nogle af grundene.
Præster, provster og biskopper har sagt ja til at forære et foredragshonorar til Folkekirkens Nødhjælps kamp mod sult blandt verdens fattigste.
Arbejder du allerede frivilligt for Folkekirkens Nødhjælp, eller påtænker du at melde dig til en frivillig indsats - så er her muligheden for at indhente yderligere oplysninger og motivation.
Børge Munk Povlsen, sognepræst og provst i Fredericia, er 1 af de 100 præster, der har doneret et foredragshonorar til Folkekirkens Nødhjælps SLUT SULT-kampagne. Læs her hans refleksioner over verdens katastrofer.
I mange år var hun Margrete Aukens datter og Svend Aukens niece. I dag er hun et hundrede procent sin egen. Forkæmper for vores klima og miljø, fan af Folkekirkens Nødhjælp, og så vil hun gerne minde os om livets sande værdier.
Martin Buch og Rasmus Botoft fra Rytteriet har sagt ja tak til at være Folkekirkens Nødhjælps ambassadører og gå i front i kampen mod sult i verdens fattige lande.
Lige nu er det nogle helt andre opgaver de frivillige i genbrugsbutikken i Assens arbejder med end sædvanlig. De er nemlig igang med at sætte deres nye butik i stand til åbningen den 1. marts.
Kendte danskere går på scenen for ligestilling, retfærdighed og socialt iværksætteri. Oplev udviklingsminister Christian Friis Bach, Margrethe Vestager, Pernille Højmark, Ulla Henningsen, Stine Bosse og en række andre fremtrædende danskere, når de giver syv kvinders stærke fortællinger liv.
Den arktiske vinter afholdt ikke de mange trofaste kunder og venner af butikken på Læsø at møde op til indvielsen af den nye butik.
Tak Danmark
Fredag den 3. februar beviste danskerne igen, hvor gode de er til at samle ind. Nogle minutter over midnat satte Danmarks Indsamling to streger under et imponerende slutresultat.
Gitte Winther er netop hjemvendt fra Malawi med et rejsebrev. Her har hun været volontør i 3 måneder og bl.a. boet sammen med nogle nonner på et kloster.
"Alle kan være med til gøre en forskel." Sådan siger Folkekirkens Nødhjælps protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. Redaktør af Folkekirkens Nødhjælps Magasin, Marianne Lemvig, har mødt prinsessen på Schackenborg Slot i Sønderjylland til en samtale om hendes protektion.
Julie Søndergaard er i Malawi som volontør med Folkekirkens Nødhjælp og har tilbragt de sidste 6 uger i Malawi. Indkvarteret hos en lokal familie har hun lært kulturen at kende og oplevet, hvor pengene ender, når danskerne giver et bidrag til bekæmpelse af fattigdom.
Hvad forærer man generalsekretæren for Folkekirkens Nødhjælp i 50 års fødselsdagsgave? Geder, mente en donor, der troppede op til receptionen med et gavekort på 500 Giv en ged-gaver.
På under tre år har 12.000 danske elforbrugere ved hjælp af NØDSTRØM sikret flere end to millioner kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimatilpasning i verdens fattige lande.
Skal kontantbaseret nødhjælp fortsætte sin udbredelse og udvikling, må de involverede parter være parate til at tage større risici. Det var en af konklusionerne efter decembers konference om kontantbaseret nødhjælp, som Folkekirkens Nødhjælp afholdt sammen med blandt andre Røde Kors.
Vores generalsekretær, Henrik Stubkjær, fylder 50 år den 31.12.. Læs et portræt af ham.
Et hold på 20 unge frivillige danskere er nu i Zambia, hvor de skal bo og opleve livet på landet i seks uger og derefter hjem og være med i Sultkaravanen 2012
Efter mange år med vækst mærker Folkekirkens Nødhjælp nu en stagnation, og organisationen må tilpasse sig de nye udfordringer.
De fire overordnede strategier, som Danmarks skal satse på i udviklingsbistanden fremover, passer rigtig godt til Folkekirkens Nødhjælps prioriteringer. Hastværk med strategi-arbejdet og penge til flygtninge fra udviklingsbistanden skæmmer dog billedet lidt.
Den nye butik på Algade 50C blev behørigt indviet med fint besøg fra Århus, tale og masser af gæster og gaver.
Penge i skrot
Genbrugsbutikken i Ikast har fundet guld i skrottet.
Genbrugsbutikken har på de 15 år sendt mere end 1 million kr. til Folkekirkens Nødhjælp.
Butikken på Fåborgvej er en bæredygtig succes.
Ny undersøgelse har kigget gadehververnes arbejdsmetoder efter i kortene. Resultatet er overbevisende: Folkekirkens Nødhjælps gadehververne efterlever til fulde de fastsatte etiske principper.
Generalsekretær Henrik Stubkjær glæder sig over erhvervs- og vækstminister Ole Sohns udmelding om, at Danmark vil arbejde for at sætte en stopper for ukontrolleret spekulation i bl.a. korn på børserne i Europa.Det vil være til gavn for de fattigste i verden og for udviklingsarbejdet.
Af hjertet tak
Folkekirkens Nødhjælp inviterede tirsdag til et julearrangement for de major donors, der støtter FKN. Formålet var at sige tak for deres loyale og ekstraordinære støtte til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
Folkekirkens Nødhjælp inviterede den 29. november til et julearrangement for at takke de donorer, der i 2011 har ydet en særlig indsats. Bilkas direktør Henrik Libak deltog og fik H.K.H. Prinsesse Marie til bords.
Danmark har meldt sig i gruppen af lande, der har afvist et forslag, der skulle tillade brug af klyngebomber. Det glæder Folkekirkens Nødhjælps chef for minerydnings-programmet.
Tirsdag den 29. november kl. 13.00 kommer Folkekirkens Nødhjælp genbrugs "grand old man" Herluf Andersen til Korsør for at indvie den nye genbrugsbutik. Kig forbi og vær med til festen og gør et godt køb.
Erik Dam er udsendt til Malawi som seniorsupporter for Folkekirkens Nødhjælp. Han underviser universitetsstuderende i brugen af IT og det er et job fyldt med udfordringer - og glæder.
Som Grøn Kirke-organisation forpligter Folkekirkens Nødhjælp sig til at tænke klima- og miljøvenligt i dagligdagen.
Udviklingsminister Christians Friis Bachs udtalelse om, at Danmark skal fastholde sit engagement i Latinamerika og satse på demokrati og menneskerettigheder, vækker glæde hos Folkekirkens Nødhjælp.
På fredag lukker Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Korsør på Tårnborgvej. Butikken flyttes op i gågademiljøet på Algade.
Medlemmer af Folkekirkens Nødhjælps seniornetværk har skrevet et debatindlæg til Kristeligt Dagblad om den usynlige sult.
Musikere fra Aarhus Symfoniorkester har taget initiativ til at spille en støttekoncert for Afrikas Horn. Onsdag d. 2. november 2011 kl.19.30 inviterer 25 musikere fra Aarhus Symfoniorkester, inklusiv orkesterets to koncertmestre og mange andre solospillere er solister til kammermusik i Vor Frue Kirke.
Et ustabilt klima med tørkeperioder har fået lokale landsbyboere til at satse på dambrug som supplement til deres traditionelle landbrug.
Den 1. december overtager den 34-årige Kenneth Kamp Butzbach posten som national chef i Folkekirkens Nødhjælp.
De færreste er parate til at sælge alt, hvad de ejer for at hjælpe de fattige. Men alle kan gøre en indsats, som gavner andre. Det skal vi huske, når vi går ud af kirken om søndagen – eller ud af havelågen mandag morgen. Det mener Lars Mandrup, der har været præst i et af Danmarks rigeste sogne og indsamlingsleder ved Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling.
Smukke silketørklæder fra Cambodja, ikon-armbånd fra Sankt Petersborg og strandtasker fra Indien. Det bugner med nye muligheder til årets julegaver i Folkekirkens Nødhjælps netbutik.
Under Aarhus Kulturnat 2011 fortalte Nødhjælpens Ungdom og Café Smagløs sammen om kampagnen Billig Bistand og Verdens Bedste Nyheder - og samtidig fik de solgt nogle genbrugsmøbler.
Nørre Nissum Efterskole har haft to unge palæstinensere på besøg i forbindelse med vores projekt Global Teenager.
Udviklingsminister Christian Friis Bachs udmelding om budgetstøtte til u-lande kan give danskerne en forkert opfattelse af, hvad udviklingsbistanden bruges til, mener generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær.
100 steder rundt i landet afvikler foreninger, kirker og ældregrupper i oktober måned Operation Bedstehjælp-arrangementer til fordel for nødstedte ældre i Kirgistan og Malawi.
Folkekirkens Nødhjælp håber, at den nye regering vil gribe chancen for at samle hele Danmark, også virksomheder og folkelige organisationer, til en fælles og koordineret indsats for bekæmpelse af sult og fattigdom i verdens fattigste lande. Læs debatindlæg af Folkekirkens Nødhjælps generalseketær Henrik Stubkjær.
Tour de Kerteminde blev afviklet med rekord antal deltagere.
Netop nu er årets Spejderhjælpsuge i fuld gang. Mellem den 17. og 25. september går spejdere over hele landet ud og arbejder. Pengene går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt karenere i Burma.
Genbrugsmøbler fra Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Næstved blev under Copenhagen Design Week forvandlet til en installation ved navn Noahs Ark.
”Et æble pakket ind i Verdens Bedste Nyheder.” Sådan lød budskabet tidligt i morges fra frivillige og ansatte i Folkekirkens Nødhjælp, som midt i en valgkamp delte friske æbler ud og gode nyheder fra udviklingsarbejdet i verdens fattige lande.
Eleverne i 5. A på Ådalens Skole i Frederikssund har samlet ind til Afrikas Horn.
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har sagt ja til at være protektor for Folkekirkens Nødhjælp.
Op mod 2.000 frivillige fra kampagnen Verdens Bedste Nyheder går fredag den 9. september på gaden for at fortælle danskerne, at det går meget bedre, end vi tror, med at bekæmpe global fattigdom.
Folkelige organisationer er under pres, viser ny rapport som Folkekirkens Nødhjælp udgiver sammen med ACT Alliance.
Hvem kan samle flest penge ind til humanitært arbejde? Et menneske eller en robot? Opfinderne bag donationsrobotten DON-8R (Donator) udfordrede Folkekirkens Nødhjælps landskonsulent, Søren Christensen, på gågaden i Århus.
Aldrig før har så mange givet så meget på så kort tid for at hjælpe på Afrikas Horn - stor taknemmelighed i Folkekirkens Nødhjælp.
Folkekirkens Nødhjælp liveblogger fra det store indsamlingsshow Afrika Nu!, der sendes på Danmarks Radio og TV2 i dag lørdag d. 27. august kl. 20.00-23.00.
Ny regering skal huske at have fokus på bekæmpelse af fattigdom og sult i dansk u-landsbistand.
Torsdag den 25. august åbnede genbrugsbutikken i Fåborg i nye lokaler på Østergade. Der var stort fremmøde og den nye butik blev godt modtaget af kunderne.
Flere og flere tænker kreativt, når de samler penge ind til sultkatastrofen på Afrikas Horn. Opfindsomheden strækker sig fra bagværk og basarer, linsesupper og loppemarkeder til nødfodbold og klovnerier i Nordens største Cirkus.
Mens modeugens store flagskib af modeller, designere og journalister satte sejl til endnu en dikterende tur på modeverdenens rørte vande, befandt jeg mig i en helt anden sprælsk og mindre andedam – fontænen på Axeltorv lagde grund til sommerens bæredygtige modeshow fra Fisk i anledning af frivillighedsåret.
Når det store TV-indsamlingsshow Afrika NU! løber af stablen på lørdag er det mindst 15. gang, at danske humanitære organisationer laver en fælles indsamling. Folkekirkens Nødhjælp har været med til næsten alle de fælles indsamlinger, som har været i Danmark efter Anden Verdenskrig.
Genbrugsbutikken i Kjellerup var med til at gøre det lidt festligere for cykelrytterne at komme i mål til Designa Grand Prix. De havde pyntet godt op og holdt åben for de mange tilskuere.
Den 25. august åbner Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i nye lokaler i Fåborg. De frivillige i butikken er lige nu i fuld sving med at flytte butikken til Østergade 15 og glæder sig til at vise den nye butik frem for kunderne.
De bager kager. De sulter. Og de neddrosler impulskøbene. Aktiviteterne er forskellige, men formålet er det samme. Pengene går til Afrika.
Ida Auken er en af de over 50 danskere, som har lavet sin egen indsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælps kamp mod sult på Afrikas Horn. På ni dage har hun samlet 30.000 kroner ind.
Bilkas kunder, ansatte og samarbejdspartnere har på rekordtid indsamlet et millionbeløb til at hjælpe bl.a. gravide og barslende kvinder i Malawi. Målet for indsamlingen til sundhedscentre fordobles nu.
Når 11.000 børn og unge fra FDF i næste uge samles på Landslejr 2011 for foden af Himmelbjerget, står den på lejrbål, raftebygning og fællessang. Men tirsdag den 12. juli udfordres deltagerne til med leg og opfinderi at løse verdens problemer på en stor 'innovationsdag'.
Ifølge en ny FN statusrapport om 2015-målene, som generalsekretær Ban Ki-moon fremlagde torsdag d. 7. juli, når verdens lande ambitionen om at halvere den ekstreme fattigdom inden 2015.
Fra en mælkekasse i pantlejren fortæller Lærke Mejlgaard om sit første år som pantsamler. Inden hun drager ud på sin sidste vagt.
Nok blev København oversvømmet i weekenden, men det er ikke det eneste sted i verden, hvor vandmasserne raserer lige i øjeblikket.
En gruppe afrikanere fra det omrejsende African Youth Panel trak fredag i pantsamlervesten sammen med Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Henrik Stubkjær.
En gruppe pensionister smører hver dag madpakker til pantsamlerne på Roskilde Festival. I dag besøgte tre af dem festivalen.
Genbrugsbutikken på Langelinie i Vejle fik i pinsen en make-over. De frivillige er glade for den nye lyse og overskuelige butik.
De frivillige i Vildbjerg udvidede i maj deres i forvejen kæmpe store genbrugsbutik. I den anledning blev der givet 50% på alle varer. Folk fra nær og fjern strømmede til og butikken summede af mennesker.
Pengene gør det muligt at fortsætte det livsvigtige arbejde med at rydde farlig ammunition fra krigen – et arbejde der ellers var truet på grund af manglende finansiering.
Genbrugsbutikkerne bugner af unikke møbler og ting og sager. Der er rift om dem! Moden inden for bolig og indretning pejer nemlig i høj grad på at finde det unikke til at give indretningen det ekstra personlige præg.
Folkekirkens Nødhjælp er tilfreds med samarbejdet med Buy Aid trods kritik i Ekstra Bladet
En studierejse til Malawi var øjenåbner for dekoratør-chef Tina Hansen fra Bilka i Vejle.
Forårets komme inspirerede de frivillige i genbrugsbutikken i Åbenrå til at give butikken en lille opfriskning. Der er blevet malet, flyttet rundt - og som noget nyt er alle varer nu prissat. Og det har givet pote.
Danmarks eneste kvindelige ekstremløber inviterer Folkekirkens Nødhjælps venner til fortælling om sin løbetur gennem Brasiliens jungle.
Morten, Thomas, Martin og Mads arbejder alle for firmaet Rainmaking, som har besluttet, at 10 % af medarbejdernes tid skal bruges til godgørende formål. Derfor har de hjulpet med at planlægge tre Charity Dinners til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Bangladesh og Guatemala. Udkomme: 1,4 mio. kroner. Nu er de på projektbesøg i Mellemamerika for at se, hvad pengene er blevet brugt til – og om hjælpen virke...
Lige nu bugner genbrugsbutikkerne med det skønneste pynt og tilbehør til påske. Her er muligheden for at finde guldet inden for unik og håndlavet pynt, som kun vor mormor kan lave den.
Det er en tradition at uge 12 på Silkeborg Højskole står i genbrugens tegn - og at publikum er lidt ældre end de plejer at være på dette tidspunkt. Folkekirkens Nødhjælp inviterer nemlig alle frivillige fra genbrugsbutikkerne på en uge med indhold.
Anne-Marie, Lars og Kaj er jyder, veluddannede og offentligt ansatte og har det til fælles, at de hvert år sender en check på 10-15.000 kroner til danske u-landsorganisationer
Selvom nogle kan have været i tvivl om, hvorvidt nyheden om, at Jane Aamund ville klippe den røde snor og indvie genbrugsbutikken i Lemvig den 1. april, var en aprilsnar, så var der stort fremmøde til genåbningen.
Overvejer du at løbe Copenhagen Marathon 2011? Og har du lyst til samtidig at støtte en god sag? Flere løbere har allerede valgt at samle ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste.
Jane Aamund klipper den røde snor i Folkekirkens Nødhjælps nye genbrugsbutik på Weibelsgade 4 i Lemvig. Jane Aamunds mellemnavn er Weibel og bl.a. det sjove navne-sammenfald er en af grundene til at forfatteren takkede ja til at være med til åbningen.
Roskilde Stiftsråd har besluttet, at stiftets kirker skal gøres grønnere ved at reducere udslippet af CO2. Det skal ske gennem et samarbejde med Grøn Kirke, et initiativ fra Danske Kirkers Råd.
Folkekirkens Nødhjælps Ungdomsnetværk kickstartede kampagnen ”Billig: bistand” torsdag d. 17. marts. Det skete med en alternativ udgave af nationalsangen, fremført på Nørreport Station. Formålet med aktionen var at sætte spørgsmålstegn ved det korrekte i at bruge udviklingsbistand til aktiviteter i Danmark
En trist overskrift i avisen førte til, at Haslevs Sogneindsamling fik rekordresultat
Folkekirkens Nødhjælp har ansat den 43-årige Lars Thorup i en ny stilling som økonomichef
Dansk udviklingsbistand bør gå til udvikling i verdens fattigste lande, men en del af pengene bliver brugt til at modtage flygtninge i Danmark. Nu indkalder Ungdomsnetværket i Folkekirkens Nødhjælp til demonstration på torsdag.
20.000 samlede ind til Folkekirkens Nødhjælp ved søndagens sogneindsamling
Det vrimler med hverdagens helte overalt i Danmark. Mennesker der gør en ekstra indsats - på frivillig basis - for at andre kan få det bedre. Du kan også blive en af hverdagens helte.
Genbrugsbutikken i Præstø åbnede dørene til den nye butik med taler, gratulanter og en auktion på et spa-bad.
Hver eneste uge dukker 3500 frivillige op i deres lokale genbrugsbutik for at sælge brugt tøj, sko, nips og møbler. De er hverdagens helte.
Genbrugsbutikkerne landet over har i perioden op til Sogneindsamlingen sat særligt fokus på de mange frivillige der samler ind. De er hverdagens helte - og det kan du også blive!
To af hverdagens helte arbejder frivilligt for Folkekirkens Nødhjælp. Ikke alene arbejder de i deres lokale genbrugsbutikker - de tager også ind imellem ud og hjælper andre genbrugsbutikker med det praktiske.
De frivillige i genbrugsbutikken i Bogense støtter op omkring Sogneindsamlingen på søndag den 13. marts.
Der var stort engagement i de overraskende jazztoner, da Barefoot Records inviterede til stemningsfyldte koncerter arrangeret af KLUBfisk. Det blev til fem koncerter på tre dage i butikken Fisk under Vinterjazz februar 2011 i København. Her er en reportage fra koncerten med Pistol nr. 9.
Folkekirkens Nødhjælp har ansat den 43-årige Lars Thorup i en ny stilling som økonomichef.
Vita er en af hverdagens helte. Vita arbejder frivilligt for en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker. Og hendes indsats gør en forskel.
Op til årest Sogneindsamling, sætter Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker fokus på hverdagens helte. I Egtved er man også med.
De frivillige strålede om kap med solen i Skanderborg fredag. Der var blevet arbejdet igennem for at den nye butik kunne stå klar til den store åbningsfest.
Danmark har i dag fået en ny strategi for energibesparelse, der skal gøre Danmark fossilfrit i 2050 og mindske det danske CO2-udslip med 75 procent i 2050 målt i forhold til niveauet i 1990.
På søndag d. 20. februar kører Folkekirkens Nødhjælps Sult-karavane af sted for at lære danske børn og unge om sult. I sidste uge kom de sidste forberedelser på plads.
De frivillige i genbrugsbutikken i Kordilgade i Kalundborg havde inviteret til reception da butikkens 25-års jubilæum skulle fejres.
Efter en aften i genbrugens tegn kunne damerne fra Ladies Circle Kjellerup overrække genbrugsbutikken indtægterne for aftenen.
Bliv frivillig i din lokale genbrugsbutik for verdens fattigste
Så har du nu muligheden for at udleve dine kreative idéer til møbel-workshop i fisk!
Flere danske supermarkeder har en politik om, at de ikke vil føre varer fra de ulovlige israelske bosættelser. Alligevel har organisationen DanWatch fundet frugt og grønt fra bosættelser på hylderne i mindst fem danske kæder.
I dag lød startskuddet på et samarbejde mellem Bilka og Folkekirkens Nødhjælp. Det startede med et brag af en donation.
Den sudanesiske musiker, Emmanuel Jal, satte fokus på kampen for fred i Sudan, da han gav en enestående optræden i Danmark. Se videoen fra hans besøg.
Varehuskæden Bilka sætter alle sejl til og engagerer kunder, medarbejdere og leverandører i en storstilet indsamling. Pengene skal bruges til at bygge to sundhedscentre i Malawi.
Initiativerne er mange under Danmarks Indsamlingen til fordel for Afrikas unge. På P3 sender fire værter live-radio fra Nytorv i København i fire døgn
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik inviterer til foredrag med Lennart Skov-Hansen. Lennart Skov-Hansen har arbejdet i 5 år i Malawi og vil fortælle om Folkekirkens Nødhjælps arbejde her.
Møbelgenbrugsbutikken på Nørregade 13 i Glamsbjerg må desværre lukke.
Genbrugsbutikken i Møllergade i Svendborg har 30-års jubilæum den 27. januar. Det skal fejres med ekstra gode tilbud, varm kaffe og lidt godt til ganen hele ugen.
102-årige Valborg Vorsøe har valgt at donere i alt en million kroner til Læger uden Grænser og Folkekirkens Nødhjælp. Da Valgerdur Hvidt Larsen fra Folkekirkens Nødhjælp kom for at takke for gaven, var Viborg Stifts Folkeblad med.
9. klasse på Hjalleseskolen på Fyn solgte i december til og fra kort. Indtjeningen på ca. 20.000 kr. går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt verdens fattigste.
Generalsekretær Henrik Stubkjær ser tilbage på, hvordan det gik med udviklingspolitikken i 2010. Året bød bl.a. på et brud med årtiers brede politiske konsensus om dansk udviklingspolitik.
Hvis du stadig mangler mandelgaven og de sidste julegaver og ikke orker at kæmpe dig gennem snedriverne, kan du give en ged og printe gavekortet derhjemme.
Folkekirkens Nødhjælp har ansat ny national chef, Lars René Petersen, 40 år, der kommer fra en stilling som direktør i Center for Socialøkonomi.
Vi har brug for din hjælp til at finde på, hvad netværket skal hedde!
Ane Niss har i flere år foræret geder til sine familiemedlemmer i julegave, så nu er ”Giv en ged” blevet en fast familietradition. I år vil hun overveje at forære kampagnens nye gave, nemlig ”Giv en katastofepakke.”
Julen er kommet til Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Nr. Bredgade i Kibæk. Butikken er blevet frisket op og er blevet smukt julepyntet.
Der blev samlet tøj ind til fordel for verdens fattigste på Laursens Realskole i en lille julekonkurrence. Det blev en stor succes og eleverne er enige om at den skal gentages næste år.
Genbrugsbutikken på Hvidovrevej 284 fejrer rund fødselsdag den 8. december. Kig forbi og gør et godt køb og få varmen med et glas gløgg.
Sidste weekend holdt FDF Landsmøde og samlede ind til missionsprojektet ZAMBIA.
Imens spredningen af hiv/aids er bremset i det meste af verden, kæmper Centralasien med en truende hiv-epidemi. I forbindelse med Den Internationale Aids Dag 1. december kan du høre nogle af de mennesker, der sammen med Folkekirkens Nødhjælp kæmper for at bremse hiv-spredningen i Centralasien.
Den nye genbrugsbutik i Esbjerg blev indviet med stor fest. Det vrimlede med mennesker og der var taler og musik.
Næste weekend er der fødselsdagsfest på Fåborgvej 102 i Odense SV. Det er 2 år siden at Folkekirkens Nødhjælp åbnede møbel-genbrugsbutikken og det skal fejres.
De frivillige i vores butik i Esbjerg har længe ønsket sig mere plads og det ønske vil nu gå i opfyldelse. Lige nu er en ny butik længere oppe ad gaden ved at blive gjort klar.
Møbelgenbrugsbutikken i Åbyhøj fylder den 26. november 1 år og det skal fejres. Lørdag den 27. november vil der være fest og sang.
Endnu engang skærer Danmark i den hjælp, som de allerfattigste mennesker på kloden har så hårdt brug for, viser tallene i finansloven.
Vores genbrugsbutik i Jyderup har imorgen torsdag den 11. november 25 års jubilæum. Kig forbi og vær med til at fejre dagen.
Genbrugsbutikken i Østergade i Løgumkloster fejrer idag og de næste dage 1-års fødselsdag. I disse dage er der særlig god mulighed for at gøre et kup.
Filmen ”Blod i mobilen”, der tager seerne med ned i minerne i DR Congo og afslører rystende arbejdsforhold, vises tirsdag den 2. november 2010 kl. 20.50 i Dokumania på DR 2.
Kreativiteten var i højsædet, da fisk og Textilskolen viste resultatet af deres samarbejde centreret omkring at give nyt liv til genbrugstøj.
Torsdag den 28. oktober afholdte fisk i samarbejde med Textilskolen modeshow i Helligåndshuset. Overskuddet fra arrangementet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens kriseområder.
Den 31. oktober har Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Skaskøbing 15-års jubilæum. Det skal fejres med gode tilbud og kaffe til kunderne.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Åbenrå kan lørdag den 30. oktober fejre sit 20 års jubilæum.
Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Henrik Stubkjær, er blevet medlem af bestyrelsen i ACT Alliance, én af verdens største hu¬manitære alliancer.
I genbrugsbutikkern i Hjørring kan der helt usædvanligt høres live musik den 28. oktober. Den lokale duo Jytte Jakobsen og Steen Poulsen kigger forbi.
Har du interessere for kirker og klima? Så er Grøn Kirkes kursusdag d. 30. oktober noget for dig. Det bliver en dag med spændende oplæg og mulighed for at bidrage med egne erfaringer.
Sanger og skuespiller Pernille Højmark har både brug for at slippe kontrollen og give den gas som fest-original, men også for at gøre en forskel for andre.
Der blev taget godt i mod både de frivillige og butikken på den nye adresse på Egeris Torv. Åbningsfesten blev et brag af en fest og det tegner til at den nye butik bliver en succes.
De frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Gråbrødregade i Kolding kan fejre 30 års jubilæum torsdag den 7. oktober. Det fejres med lidt godt til ganen og en hel butik fuld af gode tilbud.
Kendis-auktion på nettet, Ramadan-middag og gospelkoncert. Opfindsomheden er stor i kampen for at samle penge ind til ofrene for oversvømmelserne i Pakistan. Næste arrangement er et modeshow med efterfølgende tøjsalg.
Lærere og elever på Elsesminde Produktionsskole ved Odense havde besluttet at en del af overskuddet fra årets høstmarked skulle gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
Genbrugsbutikken i Skolegade i Hjørring fylder 30 år på fredag den 1. oktober. Det skal fejres. Der vil være kaffe og kage til alle. Så kig forbi og gør en god handel.
Vores genbrugsbutik i Skive flytter til nye lokaler. På fredag den 1. oktober åbner de frivillige dørene til den nye flotte butik på Egeris Torv. Kig forbi til en festlig dag med taler, gode tilbud og en god kop kaffe.
Søndag d.26. september 2010 var der for 3. år i træk arrangeret cykelløb mod sult i Munkebo. Flere end 250 motionister tog en tur for den gode sag - kampen mod sult - og fik selv en masse igen – et velorganiseret og hyggeligt arrangement, godt vejr og masser af motion.
16.000 kroner blev der givet til FDFs missionsprojekt ZAMBIA under gudstjenesten på FDFs landslejrkursus midt i september.
42 Tornbjerg-cyklister trodsede truende regnskyer og kørte med 688,5 kilometer på to timer 13.141 sponsorkroner ind til kampen mod sult.
På torsdag den 23. september fejrer Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik i Snedsted, Thyboden, sit 30 års jubilæum. Og det skal ske med manér, lover de frivillige
Årets Spejderhjælpsuge er i fuld gang. Over alt i Danmark finder man flittige spejdere, der arbejder for at tjene penge til børn og unge, der ikke har det lige så godt, som dem selv.
Katastrofen i Pakistan berører mange mennesker, og ødelæggelserne er enorme. Øjenvidner beretter om katastrofens omfang onsdag den 22. september kl. 16.30 i Folkekirkens Nødhjælps frokoststue.
Der er krudt i de frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker. Ud over det daglige arbejde i butikkerne er vores frivillige også aktive på andre områder. F.eks. er Rosa netop blevet Europamester.
Kom til vinsmagning i fisk på fredag den 17. september og får en god start på weekenden.
Hvilke muligheder og begrænsninger rummer det forestående valg den 7. november for at skabe udvikling i Burma/Myanmar? Kom til gå-hjem møde tirsdag den 21. september
Film, havevandring og bingo. Kreative midler tages i brug, når der i anledning af FN's ældredag den 1. oktober skal samles ind til fordel for de ældre i Kirgistan. Men der er stadig brug for flere frivillige kræfter.
Folkekirkens Nødhjælp runder 25 millioner kroner til blandt andet genetablering af sundhedsklinikker og landbrugsproduktion i Pakistan.
Folkekirkens Nødhjælps frivillige uddelte flere tusinde stykker morgenbrød til danskerne, som også fik budskabet om, at udviklingsbistand virker.
Støttekoncert for Pakistan fyldte københavnerkirke med engagement og håb. Billetsalg og indsamling i kirken gav 46.000 konerr til ofrene for oversvømmelserne.
Støttegruppen Support Pakistan inviterer til Ramadan-middag, hvor betalingen for deltagelse kan brødføde 6 personer i Pakistan i en uge
Folkekirkens Nødhjælp har ansat ny international chef, Birgitte Qvist-Sørensen. Hun kommer fra stillingen som social- og sundhedsdirektør i Helsingør Kommune, hvor hun de seneste fire år har været chef for en forvaltning med 1.600 ansatte.
Naturkatastrofen i Pakistan har nu mobiliseret pakistanere i Danmark i netværket Support Pakistan, der vil samle ind til Folkekirkens Nødhjælp og Red Barnet.
Mobilen ligger ikke stille i lommen på Balal Khiljee, der er kioskejer i København. Han er i gang med at organisere de københavnske kioskejere til at samle ind sammen med Folkekirkens Nødhjælp. Foreløbig har 30 kiosker og et par restauranter givet deres tilsagn til at stille indsamlingsbøsser op ved kasseapparatet og hænge plakater op.
Besøg butik fisks bod på Fair Fælled Festival - en musikalsk og politisk fairtradefestival, der henvender sig til livsglade københavnere med et globalt udsyn.
Der er god vilje i befolkningen til at give – og der er brug for endnu flere penge til hjælp i Pakistan
Kan det lykkedes én designer, et par designpraktikanter og et hav designinteresserede frivillige at forvandle en ustruktureret tøsekælder til et secondhand-kongerige, hvor mændene føler sig ligeså hjemme?
Skanderborg Festival er slut – og det samme er Folkekirkens Nødhjælps pantsamling i bøgeskoven.
På pantindsamlingens sidste dag på Skanderborg Festival mandag lød den foreløbige status for indsamlingen: 250.000 kroner. Det er rekord i forhold til resultatet for 2009.
Folkekirkens Nødhjælps pantsamlere får god hjælp fra blandt andet Søren Svendsens syngende skraldespand, når de samler tommer dåser, flasker og krus på Skanderborg Festival.
Pantsamlerne ved Danmarks Smukkeste Festival udfordrede fredag generalsekretær Henrik Stubkjær til en pantsamlingsduel i bøgeskovene i Skanderborg.
Selv om pantsamlerne på Skanderborg Festival har knoklet siden mandag, er gejsten i top på Danmarks Smukkeste Festival.
Selv om mange har færre penge mellem hænderne på grund af finanskrisen, oplever Folkekirkens Nødhjælp, at danskerne i stigende grad giver til de fattige. Det kan der ifølge generalsekretær Henrik Stubkjær være en god forklaring på.
Selv om mange har færre penge mellem hænderne på grund af finanskrisen, oplever Folkekirkens Nødhjælp at danskerne i stigende grad giver til de fattige. Det kan der ifølge generalsekretær Henrik Stubkjær være en god forklaring på.
På Danmarks Smukkeste Festival kan 185 unge indtage festivalpladsen med god samvittighed. I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp donerer de nemlig 21 timer af deres tid til at samle pant til fordel for verdens fattigste.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hobro holder i morgen, lørdag den 31. juli 2010, sit traditionelle salg af gammelt hvidt. I år er der dog kommet en spændende tilføjelse med i forma af sølvtøj og smykker.
En værdsat og god kollega og fortaler for verdens fattigste er gået bort.
Da Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Kaastrup blev kontaktet af nogle KFUM spejdere fra korpslejren i Skive om hjælp til en bazar, var de straks med på idéen.
Butikken skal tømmes, for der skal være plads til nye og friske varer på hylderne. Derfor sælges alt i butikken i Hedensted til halv pris.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Skibby har travlt i sommervarmen. De mange sommerhusgæster og turister lægger også vejen forbi den nye og store butik i Bymidten.
I Hammel er 4 lokale foreninger gået ind i et samarbejde med genbrugsstationen om at aftage det bedste genbrug fra genbrugsstationen.
Hvis du er fodboldinteresseret, er der nu godt nyt til dig. Folkekirkens Nødhjælps virtuelle fodboldhold FC Savanna tilbyder dig nu liveopdateringer med superligaspillernes overvejelser og oplevelser i forbindelse med kampene - fra spillernes egne hænder
Trods de varme sommertemperaturer summede fisk af liv og dans, da Swing D’jour lagde vejen forbi i anledningen af Copenhagen Jazzfestival.
Godt genbrug
Vores genbrugsbutikker landet over modtager årligt flere tons donerede varer. Det er dejligt at så mange støtter det gode formål. Der er dog nogle gange tvivl hvad man kan aflevere til butikkerne. Her finder du nogle gode råd.
Roskilde Festivalen bød på ekstra travlhed i genbrugsbutikken på Køgevej i Roskilde. Mange festivalgæster kiggede ind for at finde nyt smart tøj, en hat eller ting til lejrene.
Genbrugsbutikken i Odense city er flyttet. Torsdag den 1. juli genåbnede butikken på Vesterbro 1A. Folkekirkens Nødhjælps nationale chef Connie Yilmaz Jantzen kiggede forbi for at klippe den røde snor og fejre flytningen med de frivillige.
Hvad var det der skete, da det sydlige Kirgistan gik amok? Hvordan kommer et samfund, hvor naboer har myrdet hinanden, videre? Og hvordan kommer det internationale samfund en nation i chok til undsætning? Det diskuterede Journalist Vibeke Sperling, katastrofechef Lisa Henry og Tatiana Kotova, Folkekirkens Nødhjælps kvinde i Kirgistan på et Gå-hjem-møde d. 1. juli.
I genbrugsbutikken i Faxe har Magda valgt at gå af som leder - og der skulle hele tre personer til at løfte opgaven.
Genbrugsbutikken i Farum kan nu igen byde kunder velkommen om lørdagen.
Torsdag d. 24. juni blev Folkekirkens Nødhjælps streetfodboldarrangement NØDBold afholdt på Klostertorv i Århus. Godt 12.000 kr. blev samlet ind.
Søndag fik de flittige pantsamlere på årets Roskilde Festival besøg af Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Henrik Stubkjær. I strålende solskin gav han en hånd med at samle festivalens mange tomme dåser og flasker til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
Frivillige fra hele Danmark – og dele af Europa - er på Roskilde Festival nu i fuld gang med at samle tomme dåser, flasker og plastikkrus til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
Alle skal kunne være med! Det synes at være parolen ved cykel– og motionsløbet Tour de Kerteminde, der til september løber af stablen for tredje gang. Her er alle velkomne, både de gående, de løbende og dem på hjul.
Folkekirkens Nødhjælp står bag avanceret minerydder-uddannelse
Lørdag aften åbnes portene til campingområdet på året Roskilde Festival, og tusinder af feststemte mennesker vil strømme ind for at begynde en uges brag af en fest. Men en del af dette menneskehav skal ikke kun feste. Når festivalen starter, begynder arbejdet nemlig for 720 myreflittige frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp.
Gå ikke glip af Danmark Smukkeste Festival! Bliv pantsamler, giv 21 timer, hjælp verdens fattigste og få billetten gratis.
Genbrugsbutikken i Esbjerg fejrede tirsdag den 15. juni butikkens 30 års jubilæum - og det blev fejret med en fest for både kunder og frivillige.
Det var en rigtig ærgelig oplevelse de frivillige i Rødby da de kom på arbejde lørdag i sidste uge. En indbrudstyv havde været på spil.
Onsdag i sidste uge blev der betalt med en falsk 500-kronersseddel i genbrugsbutikken i Kolding. Den falske seddel stammer muligvis fra Vejle.
Torsdag den 10. juni åbnede de frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Egtved dørene til de nye lokaler på Søndergade 2. Åbningen blev fejret med stor deltagelse fra kunder og frivillige.
Mindeord
En værdsat og god kollega og fortaler for verdens fattigste er gået bort.
Butikken i Kjellerup åbnede i nye, store og lyse lokaler den 4. juni og de fik en flyvende start.
Timbuktu Fondens pris for kritisk u-landsjournalistik 2010 blev d. 15. juni overrakt til Thomas Aue Sobol i Dansk Journalistforbunds lokaler. Thomas Ravn-Pedersen, formand for Timbuktu Fondens bestyrelse, holdt pris-talen, som kan læses her:
Nobelpristager og ærkebiskop Desmond Tutu holdt humørfyldt velkomst for det danske VM-hold i Johannesburg forleden
Under fejringen af Ribes 1300 års "fødselsdag" fik genbrugbutikken fint besøg. Det var dog ikke alle der i første omgang genkendte kunden. Det var først da vores kontaktperson Hanne greb chancen og hilste på kunden at de andre opdagede at det var den verdenskendte fløjtenist Michala Petri, der havde kigget forbi.
Da vores kontaktperson i Gråsten for en måned siden blev ringet op og spurgt om butikken ville være interesseret i at modtage nogle gode broderier, havde de aldrig forestillet sig hvilken gave de ville modtage.
Lørdag d. 12. juni blev Folkekirkens Nødhjælps streetfodboldarrangement NØDbold skudt i gang ved Nørrebrohallen i København. 4.115 kr. blev samlet ind.
Det går rigtig godt i møbel-genbrugsbutikken i Højby i Odense. Derfor søger vi lige nu nye kolleger til at passe butikken. Har du lyst til at arbejde for verdens fattigste så kig forbi.
Humøret var højt, da Bæredygtig Festival åbnede i fredags med sol, masser af lækkert genbrug, fair trade og økologiske lækkerier suppleret med sprøde toner fra fisks lounge!
Fem måneder efter jordskælvet i Haiti er ACT Alliancen i gang med en evaluering af arbejdet indtil nu, for at kunne effektivisere og koordinere den videre indsats endnu bedre. Generalsekretær Henrik Stubkjær skriver fra sit besøg i Haiti
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker mærker også finanskrisen. Alligevel kunne butikkerne i 2009 sende et overskud på 16 mio. kroner til arbejdet blandt verdens fattige.
Frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp og en lang række andre u-landsorganisationer arrangerer tirsdag den 8. juni klokken 15.30 en demonstration på Skt. Hans torv i København.
Folkekirkens Nødhjælps klimamedarbejder Kirsten Auken deltog i sidste uge i et besøg i Fiji, hvor Kirkernes Verdensråds klimaarbejdsgruppe holdt møde. I mødet deltog repræsentanter fra kirker i stillehavsregionen, og de fortalte om, hvordan kirken hjælper mennesker med at håndtere de udfordringer, klimaforandringerne stiller dem overfor. Samtidig med at de prøver at råbe resten af verden op.
Ligesom du kan vælge at købe økologisk og naturvenligt i supermarkedet, kan du være politisk forbruger via dit elvalg. Det er skuespiller Lars Bom. Han er nemlig gået over til NØDSTRØM.
Christian Friis Bach, international chef i Folkekirkens Nødhjælp, sætter de seneste nedskæringer i et globalt perspektiv. Især EU-landene svigter
Den 33-årige freelance journalist Thomas Aue Sobol har gennem en årrække produceret fremragende reportager fra to af verdens allermest lukkede lande (Burma/Myanmar og Nordkorea), han har rapporteret om livsvilkår for de fattige i nogle af verdens fattigste lande og fokuseret på vestlige virksomheders og forbrugeres medansvar.
I dag debatterer Folketinget regeringens nye forslag til en overordnet udviklingsstrategi. Et på mange måder ambitiøst udspil. Men regeringens spareplan har desværre allerede, før strategien er vedtaget, undermineret de gode hensigter.
Regeringen begår et globalt forligsbrud ved at skære i u-landsbistanden, mener Folkekirkens Nødhjælp.
Nu må regeringen stå fast på sine gentagne løfter om ikke at skære yderligere i dansk udviklingsbistand, fastslår Folkekirkens Nødhjælp og fem andre udviklingsorganisationer i åbent brev til udviklingsminsteren
"Her går det godt - send flere frivillige". Sådan lyder postkortet når de frivillige i Åbyhøj skal skrive hjem. Kunne du tænke dig at være med i successen på Silkeborgvej 285, så kig forbi.
I Kerteminde genbrugsbutik står strikkepindene ikke stille. Det lunede godt i den lange og kolde vinter, der forhåbentlig endelig har sluppet taget helt.
De elsker godt genbrug i Dianalund. Det skyldes ikke mindst de 42 frivilliges utrættelige indsats i genbrugsbutikken på Holbergsvej. Derfor kan de nu fejre butikkens 25 års jubilæum og samtidig glæde sig over omsætningen har været konstant opadgående alle år.

Loppeshoppen på Frederiksberg kan fredag den 21. juli fejre 35-års jubilæum. De knap 45 frivillige glæder sig til at se nye og gamle kunder til en god handel og en lille forfriskning.
Efter 30 år på Nørregade i Kjellerup flytter genbrugsbutikken til større lokaler på Søndergade. Den nye butik åbner den 4. juni 2010.
Mandag d. 17. maj inviterer Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Palæstinensisk Venskabsforening i Århus til møde med den israelske fredsaktivist Angela Godfrey-Goldstein fra Den Israelske Komité mod Hus-ødelæggelser.
Efter godt 5 år på posten som International Chef har Christian Friis Bach besluttet at stoppe for at få mere tid til familien og andre af hans interesser. Opsigelsen er med virkning fra den 31. juli 2010.
Folkekirkens Nødhjælp deltager på Mulighedernes Marked med tre spændende workshops om kunst, hiv og ungdomskampagner. Besøg Folkekirkens Nødhjælp i Hal 3 og mød unge frivillige, seniorer, generalsekretæren og medarbejdere.
Genbrugsbutikkernes regnskaber for 2009 er på trapperne, og butikkerne har klaret sig fint på trods af finanskrisen. I Vordingborg er det de strikkede varer, der er ”sællerten”.
En vandskade i genbrugsbutikken i Randers fik medarbejderne til at trække i arbejdstøjet. Den 19. marts kunne butikken genåbne - næsten så god som ny!
Så klart er budskabet i en ny bog med navnet ”Når idealer forenes med forretning ”. I går blev bogen så præsenteret ved et debatarrangement, hvor blandt andre Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær havde mulighed for at svare på kritikken.
Vær med til at diskutere Danmarks rolle og indsats efter klimatopmødet COP 15
På forårets FDF-kursus blev 100 FDF-ledere udfordret til at tage stilling til svære udviklingsdilemmaer. Folkene bag FDFs missionsprojekt, ZAMBIA, lagde op til dilemmaspil og diskussioner om HIV/AIDS, forældreløse børn, adgang til vand og landbrugsudvikling.
Stor i Danmark, lille i verden. Men nu får Folkekirkens Nødhjælp større styrke internationalt til fordel for arbejdet med at hjælpe verdens fattigste. Folkekirkens Nødhjælp tilslutter sig ACT Alliance og rykker dermed op i ligaen som én af de største aktører i verden indenfor nødhjælps- og udviklingsarbejde.
Efter næsten 20 år, stopper Ella Sterby som frivillig i genbrugsbutikken i Middelfart. Men Ellas engagement og arbejde for Folkekirkens Nødhjælp stopper nu ikke af den grund. Produktionen af de populære tv-sko fortsætter.
Genbrugsbutikken i Hjørring indgik i april i et utraditionelt samarbejde med en ny teatergruppe "Det Ka' Vi Ikk'" - og det kom der en helt særlig aften ud af.
Interessen var stor, da Centralasiatisk selskab torsdag inviterede til debatmøde om situationen i Kirgistan. Arrangementet bød blandt andet på øjenvidneberetninger fra det uroprægede land.
Frem til d. 15. april 2010 kan danske organisationer kommentere på udviklingsminister Søren Pinds bud på Danmarks nye udviklingsstrategi. Her er Folkekirkens Nødhjælps høringssvar.
Torsdag den 15. april kl. 17.00-19.00 inviterer Centralasiatisk Selskab og Politiken til debatmøde om Kirgistan hos Folkekirkens Nødhjælp, Nørregade 15, 1. sal i København.
Eleverne på Sct. Norberts Skole i Vejle har samlet 28.000 kroner ind til minerydning i DR Congo
Folkekirkens Nødhjælps kommentar til den nye udviklingsstrategi: "Når man kobler sikkerheds- og udenrigspolitik med udviklingspolitik er der stor risiko for at miste fattigdomsorienteringen," siger generalsekretær Henrik Stubkjær.
Folkekirkens Nødhjælp havde travlt i Skørping i begyndelsen af marts - først blev der åbnet et ny, stor genbrugsbutik, så havde konfirmanderne besøgt af Sult-karavanen, og d. 7. marts var Skørping med i Sogneindsamling 2010.
Forskere, virksomheder og Folkekirkens Nødhjælp spiller sammen for at finde de bedste løsninger til fordel for verdens fattigste.
Aldrig har så mange samlet ind for Folkekirkens Nødhjælp, der søndag fik en af sine bedste indsamlinger nogensinde.
I 2009 stillede den dansk-marokkanske musiker Isam B op for Folkekirkens Nødhjælp flere gange. Han gik på gaden og samlede penge ind til Gaza og på scenen med Outlandish under klimatopmødet som en del af kampagnen Countdown to Copenhagen. Og i 2010 bortauktionerer han sammen med resten af Outlandish effekter fra Aicha-videoen til fordel for jordskælvsofrene på Haiti. Isam B har både stil, attitude og noget...
Når tusinder af frivillige den 7. marts går på gaden for at samle ind ved Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling, bliver det med Danmarks første genanvendelige indsamlingsbøsse i hånden.
Generalsekretær Henrik Stubkjær, som også er formand for NGO-Forum, hilser Søren Pind velkommen som ny udviklingsminister.
Der bliver hamret, skruet og malet i denne tid i Skørping. De frivillige i genbrugsbutikken har fundet nye og større lokaler på hovedgaden og der arbejdes hårdt for at gøre butikken klar til åbning den 5. marts.
Rigtig mange Skibby-borgere havde fundet vej til Bymidten, da der torsdag den 11. februar var gen-åbningsfest i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutiks nye store og lyse lokaler.

FDF lancerede sit nye missionsprojekt ved at sende flere end 1000 børn, unge og voksne til Zambia – en søndag eftermiddag! I løbet af fire timer skulle FDF'erne løse en mordgåde og samtidig prøve kræfter med en masse af de udfordringer, befolkningen i Zambia står overfor hver dag.
Genbrugsbutikken i Skibby er flyttet. Der er stor åbningsfest torsdag den 11. ferbruar og alle er velkommen. Det er med stor glæde, at Folkekirkens Nødhjælp nu kan åbne vores genbrugsbutik i nye og større lokaler. Butikken flytter fra Hovedgaden til Bymidten 1 og vi genåbner, nu med endnu mere tøj til store og små, bøger, små-møbler og interiør.
Færre flyrejser, sparepærer, nyt printersystem og rengøringsmidler uden farlige kemikalier. Med en lang række initiativer arbejder Folkekirkens Nødhjælp på at gøre organisationen mere grøn
130.662.190 millioner kroner. Så mange penge forærede danskerne væk i løbet af godt fem timer, da Danmarks Radio og 12 humanitære organisationer holdt Danmarks Indsamling lørdag aften.
James Samson, Alberte Winding, Marie Carmen Koppel, Linda Andrews, Seest, Benjamin Koppel, Jaleesa, Nellie Ettison, Rebecca Mathew og Laura Kjærgaard er blot nogle af de sangere, der medvirker på en gospel støttesingle til fordel for jordskælvsofrene i Haiti.
På ebay.com er det fra i dag muligt at byde på Isam B’s tørklæde og Waqas Qadris trøje fra Outlandish-videoen Aicha. Bandets formål med donationen er at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Haiti.
En stopfyldt Sct. Andreas Kirke i København dannede rammen om en unik gospelkoncert til støtte for Haiti søndag. Solisterne Linda Andrews, Laura Kjærgaard og otte kor gave en næsten tre timers koncert, der i alt indbragte godt 95.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
Timbuktu Fonden modtager nu og frem til 1. april indstillinger til året pris for kritisk u-landsjournalistik. Prisen er på 100.000 kroner og uddeles en gang om året.
Folkekirkens Nødhjælps Generalsekretær, Henrik Stubkjær, ser tilbage på 2009 og frem imod 2010 i sin nytårshilsen.
Folkekirkens Nødhjælps nyeste skud på genbrugs-stammen åbnede med et kæmpe brag af en åbningsfest med DJ, live modeller og kendte og ikke så kendte gæster.
Tre uger i oktober kombinerede City 2 i Taastrup og alle centrets butikker og leverandører sjov og musik med indsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at bekæmpe sult. Resultatet blev et flot indsamlingsresultat på 100.000 kroner.
Timbuktu Fonden besluttede i 2009 at indstifte en pris for kritisk u-landsjournalistik. Prisen er på 100.000 kr. og uddeles en gang om året.
Folkekirkens Nødhjælps tidligere formand gennem 16 år, daværende politimester i Helsingør, Jørgen Nielsen, er død, 83 år.
Ekstra Bladet mistænkeliggør i en historie med overskriften ”Vandpumpe-projekt sejler”, torsdag den 24. december et af Folkekirkens Nødhjælps projekter i Malawi, hvor fattige familier har fået trædepumper til deres landbrug gennem 'Giv en Ged'-kampagnen. Folkekirkens Nødhjælp tilbageviser Ekstra Bladets påstande. Projektet sejler på ingen måde.
For u-landene er resultatet af COP 15 en katastrofe, mener Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Henrik Stubkjær. Verdens ledere levede ikke op til deres ansvar – og de misbrugte et vigtigt momentum.
COP 15 endte lørdag formiddag efter 28 timers uafbrudte forhandlinger med en Københavner-erklæring. Men der mangler procenter og penge, mener Folkekirkens Nødhjælp.
Folketinget har den 17. september 2009 endeligt vedtaget konventionen om klyngeammunition, der forbyder klyngebomber. Dermed bliver Danmark blandt de første 30 lande til at godkende konventionen. I disse dage hvor verden holder vejret og venter på udfaldet af klimatopmødet, er der god grund til at glædes over, at Danmark nu er kommet med i klubben af lande, der forbyder klyngebomber.
Som en af fire repræsentanter for de hundredvis af folkelige organisationer repræsenteret i Climate Action Network (CAN) sendte Christian Friis Bach, international chef i Folkekirkens Nødhjælp på onsdagens CAN pressekonference et stærkt signal til den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen:
Som en af fire repræsentanter for de hundredvis af folkelige organisationer repræsenteret i Climate Action Network (CAN) sendte Christian Friis Bach, international chef i Folkekirkens Nødhjælp på onsdagens CAN pressekonference et stærkt signal til den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen:
I over et år har Folkekirkens Nødhjælp forberedt klimatopmødet i København. Gennem kampagnen Countdown to Co2penhagen har vi sammen med vores søsterorganisationer, masser af frivillige og partnere fra både nord og syd arbejdet for en fair og ambitiøs klimaaftale for verdens fattigste. De seneste to uger har vi knoklet for at få vores budskaber igennem, både hos forhandlerne i Bella Centret og blandt befolkningen...
Åbent brev til den danske regering
Landsholdsspillerne Johan Absalonsen og William Kvist spiste i weekenden frokost med Desmond Tutu, og havde mulighed for at fortælle om FC Savanna, som er et samarbejde mellem 20 fodbold-profiler og Folkekirkens Nødhjælp.
Omkring 5000 mennesker blev charmeret af Desmond Tutu på Rådhuspladsen under kulminationen af underskriftskampagnen Countdown to Co2penhagen. 512.894 har skrevet under for en fair klimaaftale.
Omkring 1.500 mennesker gik lørdag eftermiddag med i "Countdown to Co2penhagens" afsnit af den store klima-demonstration, som ifølge arrangørerne talte op mod 100.000 fredelige demonstranter – og nogle få brodne kar
- så vælger Andreas Guttorm Thomsen og Henrik Jøhnk Hess frivilligt at overnatte i Camp Countdown, en primitiv flygtningelejr på Frue Plads i København. Iført masser af varme klæder og svøbt ind i soveposer af dun, masai-tæpper fra Tanzania og fåreskind fra Ikea, har de to frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp i nat gjort sit for at få politikerne til at vedtage en ordentlig klimaftale, som sikrer verdens fattige.
På Frue Plads i København har de frivillige unge fra Folkekirkens Nødhjælp etableret en flygtningelejr for at sætte fokus på de millioner af fattige, der risikerer at blive klimaflygtninge.
En lang slange af mennesker bevæger sig som en flygtningestrøm fra Rådhuspladsen til Frue Plads i København sent torsdag eftermiddag. Med banneret ”Follow me – Time for Climate Justice” formidler 150 flash mobbere klimaforandringernes konsekvenser til de mange nysgerrige forbipasserende på Strøget.
Folkekirkens Nødhjælp har i løbet af klimatopmødet COP 15 gang i mange spændende aktiviteter rundt omkring i København. Fem medarbejdere/frivillige fortæller om deres oplevelser direkte fra brændpunkterne via sms. Følg med her.
Regeringens udspil med 1,2 milliarder kroner til en klima-opstartspulje er ”som at fodre hunden med sin egen hale,” siger generalsekretær Henrik Stubkjær
Folkekirkens Nødhjælp og kampagnen Countdown to Co2penhagen er i Bella Centret for at gøre en forskel for verdens fattigste
Folkekirkens Nødhjælp er med til klimatopmødet i København, både indenfor i Bella Centret og udenfor blandt alle aktivisterne
Den er ved at sive ind. Klyngevåben er ikke et etisk forsvarligt investeringsobjekt. Det viser en screening af 20 af Danmarks pensions- og investeringsselskaber. Der er dog også malurt i bægeret.
Hold pause fra juleræset og vær med i klimakampen sammen med Folkekirkens Nødhjælp i weekenden d. 12. - 13. december.
Der er brug for en indsats, hvis fattige mennesker i Malawi skal have en gave for fremtiden
Biskop Keld Holm klippede den røde snor over til Folkekirkens Nødhjælps nyeste møbel-genbrugsbutik. Butikken ligger i Åbyhøj og er vores første møbelgenbrugsbutik i Århus.
Hvis du skifter til Nødstrøm, er du med til at:
fisk, Folkekirkens Nødhjælps cafe og bæredygtige butik, har sat en række designstuderende og frivillige en opgave: skab en kollektion af redesignet genbrugstøj på seks uger. Resultatet fremvises på et modeshow torsdag d. 19. november på Karierrebar i København V.
Helene Nielsen på 81 er på 9. år Hvidovre-genbrugsbutikkens daglige leder.
Den internationalt anerkendte hiphoptrio giver gratis koncert for en fair klimaaftale i forbindelse med klimatopmødet d. 13. december.
Folkekirkens Nødhjælp har siden 1999 arbejdet for at sikre rent vand til verdens fattigste gennem projekt Rent Vand Koster. Indtil videre er der blevet samlet 1,8 million kr. ind. Thora og Stine, frivillige fra Ungdomsnetværket, besøgte café Altura i Århus for en lille snak om, hvad caféen synes om at være en del af Rent Vand Koster.
Spis mod sult
Hver onsdag sælger Café Smagløs i Århus en ’Spis mod Sult’-ret og lader overskuddet gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at bekæmpe sult.
Her kan du se, hvilke events og aktiviteter Folkekirkens Nødhjælp og organisationens mange frivillige bl.a. laver under kampagnen Countdown to Co2penhagen.
I forbindelse med ombygning donerer Gentofte Hospital udstyr fra to operationsstuer til Augusta Victoria Hospital i Østjerusalem.
”Jeg er med fordi verden sulter, og vi skal have skrabet nogle penge ind til at hjælpe. Men det er også enormt hyggeligt at køre og hyggesnakke og møde nye folk på sin cykel. Og så er det godt med motion. Det er hele tre gode grunde til at være med,” siger EU kommissær Marian Fischer Boel, efter at have cyklet mod sult i Munkebo.
Så længe han kan handle, er han tryg. Mød Thorkild Høyer, der både er kendt forsvarsadvokat, sidder i styrelsen i Folkekirkens Nødhjælp og uddeler raslebøsser i Tårbæk.
Mens de fleste frivillige tidligere påtog sig opgaver, der var defineret på forhånd, vil mange i dag gerne have opgaver, som de selv er med til at udvikle, og som matcher deres personlige talenter. Sådan er det også i Folkekirkens Nødhjælp. Her svarer national chef Connie Yilmaz Jantzen på tre skarpe om frivillige
Hver tredje dansker knokler i timevis, månedsvis, årevis, uden at få en øre for det. Til gengæld får de anerkendelse, fællesskab, respekt, netværk, gode anbefalinger på CV’et – og overskud. Derfor bærer arbejdet lønnen i sig selv.
I tre uger har City 2 i Taastrup – med deltagelse af alle centrets butikker og leverandører - afviklet en event, der har kombineret sjov og musik med indsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at bekæmpe sult.
Banken satte 53 mia. kroner ind på Hussein Ismails konto – og belønnede ham med en paraply og et håndklæde for at gøre opmærksom på fejlen.
En stor fotoudstilling om mayakvindernes kamp for et retsopgør med de ansvarlige bag massakrer og mord åbner i København
350 mennesker cyklede, løb, skubbede og gik 120.000 kroner hjem til Folkekirkens Nødhjælps arbejde mod sult blandt verdens fattigste, da Munkebo cyklede mod sult lørdag d. 26 september.
Imponerende 60.000 kr. er det beløb eleverne på HIS på én dag fik indsamlet til FC Savanna og verdens fattigste
Detailhandlerne i indkøbscenteret City2 trodser de økonomiske nedgangstider og viser overskud til at tænke på andre
Tue West, Villy Søvndal og Christian Stadil har allerede skrevet under. Gør som dem. Vær med til at kæmpe for en fair klimaaftale for verdens fattigste
35 konfirmander hoppede i sadlen for en god sag
I år er det 50 år siden, at de danske spejdere begyndte at vaske biler, ordne haver, passe børn, pudse vinduer osv. – og på den måde tjente penge til Spejderhjælpen. 30 millioner kroner er det blevet til gennem årene. Det er mange penge, som alle spejdere kan være meget stolte af.
PointShop.dk har i september indledt en indsamling i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp til fordel for fattige bønder i Cambodja.
Folkekirkens Nødhjælp og Natur-Energi vinder Climate Cup Partnerskabsprisen 2009 for produktet NØDSTRØM
Sahva Care har doneret 750 par ortopædiske børnesko til diabetesklinikken på Augusta Victoria Hospital i Jerusalem.
Den verdensberømte 78-årige ærkebiskop og menneskerettighedsaktivist fra Sydafrika, Desmond Tutu, kommer til København til klimatopmødet i december for at kæmpe de fattige landes sag.
Malawis fodboldlandshold skal træne to uger i Danmark - Folkekirkens Nødhjælp er med til at støtte deres træningsophold.
De frivillige, der arbejder for de udviste irakere i Brorson-kirken, fortjener et stort skulderklap for deres indsats, mener medarbejdere i Folkekirkens Nødhjælp.
Folkekirkens Nødhjælps pantindsamlere bukkede sig mange gange efter brugte batterier, som festivaldeltagerne havde ladet ligge. 294 kg blev det til.
Guldet flød på plænen foran Bøgescenen på Skanderborg Festivalens sidste aften, søndag. Folkekirkens Nødhjælps frivillige samlede det hele op.
Ikke én eneste mand har meldt sig til at køre de kassebiler, som transporterer flasker, kasser og dåser fra teltpladsen til Folkekirkens Nødhjælps base for pantindsamling på årets Skanderborg Festival. Men Laura og Line sætter sig gerne i chaufførsædet.
Derfor er vi pantsamlere
Frivillige pantsamlere med Folkekirkens Nødhjælps røde fisk på brystet af lyseblå t-shirts blev torsdag morgen sendt ud i Skanderborg Festivalens bragende sol
Generalsekretær Henrik Stubkjær meldte sig som pantsamler torsdag morgen på Skanderborg Festivalens første dag.
Folkekirkens Nødhjælps frivillige samlede i 2008 pant ind for 130.000 kroner, som gik til projekter i Guatemala.
Der var mange der var mødt frem da Folkekirkens Nødhjælp åbnede deres 126. genbrugsbutik for at byde butikken velkommen og sige tillykke til de frivillige med den nye butik.
Klaus Samøe har til Folkekirkens Nødhjælp designet denne "klimavenlige" t-shirt. Den er fremstillet i økologisk bomuld og er certificeret med blandt andet Fairtrade mærket og Svane mærket.
Patenter er blevet et af de vigtige emner i de globale klimaforhandlinger. Og de vil blive afgørende i forsøget på at sikre verdens fattige lande adgang til den teknologi de skal bruge for at bekæmpe klimakrisen. Det viser en ny rapport fra Folkekirkens Nødhjælp.
Her er ordlyden af talen, som Timbuktu Fondens formand, Thomas Ravn-Pedersen, holdt for Tom Heinemann, da overrakte fondens pris for kritisk u-landsjournalistik 2009
Timbuktu Fonden besluttede at hædre tv-dokumentaristen Tom Heinemann med fondens pris for kritisk u-landsjournalistik for hans efterhånden lange række af kritiske og uafhængige dokumentarprogrammer. Prisen på 100.000 kroner blev overrakt tirsdag aften den 9 juni og vil blive brugt til fortsat produktion af kritiske dokumentarprogrammer.
Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet, Amnesty International og CARE Danmark har i dag meddelt AidOnline, at vi ikke ønsker at fortsætte samarbejdet.
En del af overskuddet fra Vi cykler mod Sult 2008 blev brugt på at købe cykler til fattige kvinder i Malawi. Folkekirkens Nødhjælps regionalkontor i Malawi fik kr. 30.000, som de købte 50 cykler for. En af modtagerne var kvinderne i Selemani III champignongruppen, hvis overskud i mere end én forstand er steget markant, efter de har fået cyklen.
Som virksomhed har Folkekirkens Nødhjælp naturligvis en CSR-politik (politik for Corporate Social Responsibility). Politikken omfatter en række aktiviteter, hvoraf en er støtte DanWatch, som i samarbejde med DRs KONTANT har foretaget en undersøgelse af danske virksomheders etiske profil, som KONTANT bringer tirsdag d. 2. juni kl. 21.25.
Begrundelse for valget af Tom Heinemann som modtager af Timbuktu Fondens pris for kritisk u-landsjournalistik.
Folkekirkens Nødhjælp er sammen med kirkelige nødhjælps- og udviklingsorganisationer fra hele verden i gang med at danne en af verdens største humanitære sammenslutninger.
Musikeren Karen Mukupa har behov for at føle, at hun hjælper – for at være glad hver dag
Den 29. og 30. maj er Folkekirkens Nødhjælp og fisk i samarbejde med Cafe Retro og Zenz igen vært for et brag af en bæredygtig festival på Frue Plads i København.
Wake Up Call
Onsdag d. 20. maj markerede Folkekirkens Nødhjælp, at der var 200 dage til, klimatopmødet løber af stablen i København.
Virksomhedsvagthunden Danwatch, dokumentar-filmmageren Tom Heinemann og fotograf og journalist Jørn Stjerneklar. Det er de tre, der er med i opløbet om at få Danmarks største journalistpris, Timbuktu Fondens pris for kritisk u-landsjournalistik på i alt 100.000 kr.
Telemarketing – hvor folk ringes op og pr. telefon opfordres til at tegne en betalingsservice – er en god og sikker måde at give penge på.
Folkekirkens Nødhjælps internationale chef, Christian Friis Bach, holder den 14 maj sin tiltrædelsestale som adjungeret professor på Landbohøjskolen i København.
Opbakning til Afrika Kommissionens anbefalinger – men husk at man ikke kan bruge en rapport om folkeskolen til at gennemføre en skattereform, advarer Christian Friis Bach, der er international chef i Folkekirkens Nødhjælp.
Folkekirkens Nødhjælps kommentarer til Afrika kommissionens anbefalinger.
I 2008 har de frivillige medarbejdere i Folkekirkens Nødhjælps 125 genbrugsbutikker skabt et rekordoverskud på 17,1 mio. kroner.
Formanden for Folkekirkens Nødhjælps Råd, biskop Niels Henrik Arendt, blev på Folkekirkens Nødhjælps landsmøde i april 2009 takket varmt for sit store engagement og solide opbakning til organisationen:
Folkekirkens Nødhjælps Råd har i weekenden valgt ny formand.
På Landsmøde 2009 aflagde Folkekirkens Nødhjælps formand, Kirsten Lund Larsen, og parlamentariske kasserer, Hans Christian Beck-Jensen, fælles beretning.
Butik fisk udsender hver måned et nyhedsbrev for interesserede.
Verdens fattige lande fik ikke den håndsrækning som de havde håbet på – og har desperat brug for - ved G20 mødet i London
Folkekirkens Nødhjælp analyserer i et nyt notat den globale finanskrise. Konsekvenserne for verdens fattigste er langt mere omfattende og vidtrækkende end først antaget.
Den kendte skuespiller og sanger sætter ord på situationen i Cambodja, hvor fattige familier hyppigt bliver forvist fra deres hjem og sat på gaden. Karl Bille blev øjenvidne til grusomhederne, som hans nye sange er inspireret af.
Sæt kryds i kalenderen, tag veninden under armen og kom til Shop & The City i den bæredygtige butik fisk torsdag 19. marts. Køb fede mærker og luksusvintage til gavn for verdens fattigste.
På Danmarks nye fodboldhold kæmper nogle af superligaens mest lovende stjerner for et bedre liv for verdens fattigste
67-årige lektor Leif Frandsen, Bellinge ved Odense, er død 12. marts 2009 efter længere tids sygdomskamp
Som noget nyt udsender butik fisk hver måned et nyhedsbrev for interesserede.
Rapport fra en bank i Roskilde, hvor de indsamlede penge fra den lokale Sogneindsamling blev afleveret
16 millioner kroner blev samlet ind af et rekordstort antal indsamlere fra Folkekirkens Nødhjælp. Det er en million mere end sidste år
Den landskendte sangerinde Karen Mukupa trodsede søndagssløvsind og kulde, da hun i dag raslede bøsser for Folkekirkens Nødhjælp. Selv er hun født i Zambia, hvor hun er prinsesse og har oplevet sult.
Her bringer vi nyheder fra indsamlingen - stort og småt fra hele landet.
Skørping Menighedsråd udlodder en mp3-afspiller til sognets unge konfirmander, der rasler bøsser til søndagens indsamling.
Folkekirkens Nødhjælp hilser Venstres udspil til den fremtidige udviklingsbistand velkommen, men har også forbehold.
Sult-karavanen var i dag nået til 28 konfirmander fra Præstevang Kirke i Hillerød. De unge konfirmander lærte om den afrikanske virkelighed, hvor kampen for mad og sultne maver er hverdag for deres jævnaldrende i Afrika.
En hel uge kun med majsgrød på menuen – det har de to ungdomsnetværksfrivillige Line Kikkenborg Christensen og Anne Kirstine Sloth Hansen fra Aalborg frivilligt sagt ja til. De to studerende belyser på en utraditionel måde sult, efter de selv har set konsekvenserne på en rejse i Malawi.
En hel uge kun med majsgrød på menuen – det har Line og Anne Kirstine frivilligt sagt ja til. De to studerende vil på en utraditionel måde belyse sult, efter de selv har set konsekvenserne på en rejse i Malawi.
Hjælp verdens fattigste i kampen mod klimaforandringer via din elregning
Anette er indsamlingsleder, fordi...Det er sådan en smadder god sag
Den 29. januar var der nytårskur i fisk, og en række spændende foredrag om nødhjælp og bæredygtighed var på programmet. Fisks anmelder, Kathrine Kraglund, fortæller om de tanker, hun gjorde sig under nytårskuren.
Folkekirkens Nødhjælp offentliggør rapport med alle korruptionssager gennem fem år – og styrker indsatsen mod korruption
Den lille ugandiske pige, som landets tv-seere lærte at kende ved Danmarks Indsamling, får nu hjælp på en sundhedsklinik.
Tv-show samlede rekordmange penge til 12 af landets største humanitære organisationer
Det var tunge indsamlingsbøsser, der blev afleveret på Folkekirkens Nødhjælps kontor i Nørregade i København. Gang på gang blev indsamlingsrekorden slået denne kolde januardag
277 danskere samlede på få timer omkring en halv million kroner ind i fem danske byer til fordel for Folkekirkens nødhjælps humanitære arbejde
På lørdag går danskere med anden etnisk baggrund og Folkekirkens Nødhjælp sammen om at samle ind til Gazas befolkning, der har desperat brug for hjælp.
Meldingerne om den forværrede humanitære situation for befolkningen i Gaza har fået Folkekirkens Nødhjælps bagland til at reagere for at støtte ofrene
Tusindvis af landbofamilier i det østlige Uganda har set afgrøderne svinde ind år for år på grund af massiv regn, voldsom tørke og konflikter om retten til jord. Med penge fra Danmarks Indsamling vil Folkekirkens Nødhjælp hjælpe landbruget på ret – og ny - køl, så uganderne igen kan forsørge sig selv.
Danmarks Indsamling 2009 er en fælles indsamling til fordel for Afrika, som 12 af Danmarks største humanitære organisationer går sammen om lørdag den 24. januar 2009.
Israelske missiler har smadret en sundhedsklinik støttet af Folkekirkens Nødhjælp
Film mod sult
Hver en stol var optaget, da KLUBfisk fredag d. 14. november dæmpede lyset og trak gardinerne til side for ni kreative og spændende kortfilm, der trods deres forskellighed, alle havde til fælles, at de spillede for et rigtig godt formål.
"Musikken smøg sig op ad trappen og satte et skønt punktum på arbejdsugen. Bedre end med Kloroforms toner kunne weekenden ikke startes".
Fisk er arrangør af Bæredygtig festival, som afholdes hvert år på Frue Plads i København. Se billeder fra modeshow 2007.
Meget lidt nødhjælp når frem til den krigsramte befolkning i Gaza.
Timbuktu Fonden opretter pris for kritisk u-landsjournalistik
Folkekirkens Nødhjælp er parat til at skaffe humanitær hjælp til civile i Gaza. Partnere i Kirkernes Internationale Nødhjælp, ACT International, gør klar til at få medicin og andre nødvendigheder frem til de konfliktramte områder.
Folkekirkens Nødhjælp har afsluttet genopbygning efter tsunamien, der ramte Asien i 2004. Hjælpen har især givet løft til kvinder og kasteløse i Sydindien og Sri Lanka.
Når danske firmaer håndplukker og efteruddanner indiske sygeplejersker til at arbejde på danske sygehuse, øger vi uligheden i verden. Det er uanstændigt, siger generalsekretær Henrik Stubkjær, Folkekirkens Nødhjælp.
Der var gang i julegaveboderne, rådhuspandekagerne og glöggen onsdag på Københavns Rådhus, mens X factor-stjernen Basim gav den fuld gas på scenen.
Danskerne og det danske u-landsmiljø har fortjent en stærk uafhængig leverandør af udviklingsnyheder, mener folkene bag ny oplysningsfond
Årets mål blev nået en uge før tiden - der er nu tegnet 10.000 pbs-aftaler med fortrinsvis yngre danskere, som fremover vil støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
I lørdags gik folk i hele verden på gaden for at råbe forhandlerne i Poznan op og kræve en effektiv og retfærdig klimaaftale - NU.
Forhandlerne ved FN’s klima-konference i Poznan, Polen, er gode til at formulere sig. Desværre handler de lange svadaer mest om at få det til at se ud, som om man tager store initiativer. Mangelen på konkrete initiativer, ikke mindst fra de rige lande, bekymrer mange deltagere på klima-konferencen i Poznan her i december 2008.
En stor fotoudstilling om mayakvindernes kamp for at finde deres døde åbner fredag den 12. december på Phototek i Esbjerg.
En lille gruppe mineryddere fra Kosovo startede med at rydde miner og ueksploderet ammunition på deres hjemegn i 1999. Siden da er de blevet tekniske eksperter, der har arbejdet for Folkekirkens Nødhjælp også i Albanien og nu Libanon.
13-årige Mohammed skal leve resten af sit liv uden ben. Han blev offer for en klyngebombe. En række lande har nu underskrevet et forbud mod klyngebomber, netop fordi det er et våben, der koster flere civile end soldater livet
Ærkebiskop Desmond Tutu indstiller Folkekirken Nødhjælp til Conrad N. Hilton Humanitarian Prize. Indstillingen støttes af Folkekirkens ti biskopper og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.
Kom og vær med til Global Klima-aktionsdag d. 6. december til at vise politikerne befolkningens stærke bekymring over klimaforandringernes konsekvenser, som rammer verdens fattigste først og hårdest.
Antallet af sultende i verden stiger dag for dag. Den globale sultkatastrofe kræver øjeblikkelig handling. Hvordan serverer man det budskab for københavnske restaurantgæster?
Torsdag d. 27. november åbner Folkekirkens Nødhjælp en ny møbel-genbrugsbutik på Fåborgvej 102 i Odense. Butikken sælger pæne brugte møbler og boliginteriør.
777 frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp var med til at slå alle hidtidige rekorder med årets humanitære pantindsamling på Roskilde Festival. Pengene går til minerydning i DR Congo.
Madeleines Madteater er gået ind i kampagnen Restauranter mod sult og tilbyder et unikt særarrangement for madelskere onsdag d. 26 november.
Svar til KU
KU-formandens forslag om at afvikle dansk u-landsbistand vidner om mangel på sammenhæng, indsigt og troværdighed.
Folkekirkens Nødhjælps ”Giv en ged” går grøn med flere klimavenlige gaver.
30 danske NGOer har dannet Peoples Climate Action, som skal skabe rammerne for den folkelige deltagelse i topmødet
Kampagnen Restauranter mod sult er nu i fuld gang, og får deltagende restauranter til at tænke over mad, sult og overskud til at dele maden med verden.
De fattigste mennesker i verden skal have penge, så de kan købe mad lokalt, og ikke fødevarer sendt fra USA og Europa. Sådan lød budskabet fra konferencen ”Fødevarekrise og Nødhjælp” i Udenrigsministeriet.
Donér din flaskepant, køb en velgørenhedspose eller et par funky maosko og støt det humanitære arbejde blandt verdens fattigste – og gør det mens du handler i én af Coops 1.200 butikker – Kvickly xtra, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta eller Irma.
Coops samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og UNICEF Danmark gav i oktober måned 1,2 millioner kroner til de to organisationers humanitære arbejde.
Langbord med sølvfade, kandelaber, champagneglas og nødhjælpskiks trak de forbipasserende ind på Vor Frue Plads mandag eftermiddag.
Kom og vær med til at sparke kampagne-ugen for ”Restauranter mod Sult” i gang mandag den 10. november fra klokken 15-18 på Frue Plads i København.
Nogle af de bedste restauranter i København og et par stykker uden for hovedstaden er gået sammen med Folkekirkens Nødhjælp om at støtte kampen mod sult. Startskuddet lyder på søndag den 9. november.
Den 8. november lancerer Folkekirkens Nødhjælp en ny kampagne, som opfordrer danske madelskere til at bekæmpe sult ved at spise ude
Tour de sult
Der var en, der var to … der var ni danske byer, som i september cyklede 250.000 kroner hjem til kampen mod sult
fisk drives af unge ildsjæle, som engagerer sig i fisk's forskellige opgaver og udvalg
Er I interesserede i at være med til at cykle mod sult i jeres by i 2009? Vi leder efter flere byer, der vil tage en rask tur i pedalerne til fordel for verdens fattigste.
Munkebo afholdt som den første by cykelløbet Vi Cykler mod Sult lørdag d.13 september. Det blev et flot arrangement hvor deltagerne indsamlede 80.700 kroner til arbejdet mod sult.
JO-gruppen (Journalistik og Oplysning) og u-landsnyt.dk inviterer journalister til møde for at genskabe gejsten i u-landsjournalistikken.
Vi Cykler mod Sult blev en succes med 550 ryttere, der ialt indsamlede 250.000 til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at bekæmpe sult.
Nørre Nissum efterskoles 140 elever stillede op til cykelløb mod sult og indsamlede 56.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælp.
Den 11. september 2008 mødtes studerende, frivillige, filmproducenter, u-landseksperter, konsulenter, embedsmænd, forskere, journalister og masser af repræsentanter og interesserede fra de danske u-landsorganisationer i Landstingssalen på Christiansborg. Formålet med mødet var at diskutere, hvordan en gave på 10 millioner kroner kunne puste nyt liv i både u-landsoplysning og u-landsjournalistik i Danmark.
Hyr en spejder
Vær beredt - det er snart Spejderhjælpsuge. Den 20.-28. september kan du leje en spejder til for eksempel at slå græs, vaske bilen eller fjerne skraldet.
Det var en klar og frisk efterårs onsdag, da Frederiksberg Stadion lagde baner til Frederiksberg Cykler mod Sult.
De to kendte danskere blev mødt med serpentiner og hurraråb i Folkekirkens Nødhjælp, efter at de mandag aften vandt en halv million kroner i Hvem vil være millionær?. Pengene skal gå til verdens fattigste.
Flere tusinde bamser doneret af danske børn er på vej til flygtningebørn i Libanon. Tirsdag lagde nogle af dem vejen forbi Christiansborg som en symbolsk opfordring til politikerne om at arbejde for en løsning på det nu 60 år gamle palæstinensiske flygtningeproblem.
Ringsted cykler mod sult, der afholdes af Folkekirkens Nødhjælp og gennemføres praktisk af en flok lokale frivillige søndag den 15. september, indsamlede 17.132 kr.
10. september, i 60-året for det palæstinensiske flygtningeproblem, udgiver Folkekirkens Nødhjælp bogen ” Mellem drøm og virkelighed”
Onsdag lancerede Folkekirkens Nødhjælp og journalist Hans Henrik Fafner bogen ’Mellem drøm og virkelighed’ ved en reception i butik fisk i Nørregade.
Studerende, frivillige, filmproducenter, u-landseksperter, konsulenter, embedsmænd, forskere, journalister og masser af repræsentanter og interesserede fra de danske u-landsorganisationer. De var der alle sammen torsdag i Landstingssalen på Christiansborg, da fremtidens u-landsoplysning og u-landsjournalistik stod på dagsordenen.
En del af overskuddet fra sponsorcykelløbet Vi Cykler mod Sult går til at donere cykler til Malawi. Lennart Skov-Hansen, Folkekirkens Nødhjælps repræsentant i Malawi, fortæller her, hvor stor en forskel noget så enkelt som en cykel kan gøre for Malawis fattigste kvinder.
Mwamba Uganda Children´s Choir har nu sluttet sin turne i Danmark
Igen i år beder Folkekirkens Nødhjælp om en del af den høstkollekt, der samles ind i landets kirker ved høstgudstjenesterne. Pengene skal hjælpe i Afrika, hvor folk er hårdt ramt af den globale fødevarekrise og de stigende priser på mad og af mangel på regn.
Mange børn byttede gammelt legetøj for frisk frugt og hjalp dermed FC Nordsjælland med at hjælpe Folkekirkens Nødhjælp
Humøret er godt, lyder meldingen fra Folkekirkens Nødhjælps facere på Skanderborg festivalen. Målet er 120 aftaler, men allerede den første dag nåede de otte facere at tegne halvdelen.
Gode frivillig-projekter er betinget af lige dele engagement og dygtighed. Det har vi mange stærke eksempler på i Folkekirkens Nødhjælp
Økologiske Thiese-oste og designermøbler giver ikke længere prestige i forbrugersamfundet. Nu markerer vi vores overskud ved ulønnet at gøre noget godt for andre
I juni 2008 afsluttede Folkekirkens Nødhjælp et kursus i ammunitionsrydning på Skive Kaserne. Det er første gang nogen sinde, at en privat hjælpeorganisation har fået lov til at låne Forsvarets faciliteter.
I disse dage holdes fødevare-topmøde i Rom med deltagelse af statsledere og ministre fra hele verden. Baggrunden er de stærkt stigende fødevarepriser og løsningen er de enige om: Investeringer i landbrug. Christian Friis Bach, international chef i Folkekirkens Nødhjælp og medlem af regeringens Afrika Kommission og Per Pinstrup-Andersen, professor ved Cornell University og Københavns Universitet fortæller i en kro...
I et solbeskinnet København åbnede Folkekirkens Nødhjælps frivillige og butik fisk sammen med en lang række økologiske og bæredygtige butikker den tredje bæredygtige festival i København
En række mobilselskaber henter mineraler i Congo uden at gøre noget ved de horrible forhold, som Congos minearbejdere er udsat for. Det viser en ny rapport fra DanWatch.
For femte år i træk havde Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker rekordoverskud.
Verdens problemer hænger sammen, og det gør løsningerne også, mener Folkekirkens Nødhjælp, der er imod Copenhagen Consensus' rangordning
Dansk modstand
Danmark er et af fem lande, der spænder ben for en omfattende ny traktat mod klyngebomber, siger den internationale Koalition mod Klyngebomber, CMC. Det sker, selv om Folketinget har givet regeringen et mandat, hvor den skal arbejde for "hurtigst muligt" at få gennemført et internationalt bindende forbud.
En stregkode gør det nu nemt for kunderne i Coop Danmarks butikker at støtte nødhjælpsarbejdet i Burma.
Årets Pinsekollekt støtter de palæstinensiske kirker i Gaza. Støtten går til kirkernes sundhedsarbejde for småbørn, gravide kvinder og nybagte mødre.
Til september tager Folkekirkens Nødhjælp hul på debatten om, hvordan danskerne kan få større muligheder for at engagere sig i udviklingsproblemstillinger.
Mundtlig beretning til årsmødet 2008 af styrelsesformand Kirsten Lund Larsen
Indtægter på 423 millioner kroner i 2007 ruster Folkekirkens Nødhjælp til at bistå samarbejdspartnere i fattige lande i deres kamp for en mere retfærdig verden.
Regnskabet
Folkekirkens Nødhjælps parlamentariske kasserer skriver her om årsregnskabet. Regnskabet kan ses nederst.l
Verdens fattigste trues kraftigt af de aktuelle prisstigninger på basale fødevarer som ris, majs og hvede.
Interview med Folkekirkens Nødhjælps formand
9 af Danmarks 10 biskopper har skrevet under på en appel om globalt forbud mod klyngebomber i anledning af Global Aktionsdag mod Klyngebomber på lørdag den 19. april.
Store dele af Skallingen er nu ryddet for landminer. En sidste del mangler dog, inden Danmark kan kalde sig helt minefrit.
Den internationale udviklingsbistand er faldende for første gang i mange år. Det viser en statistik offentliggjort fredag af de rige landes samarbejdsorganisation, OECD.
To rapporter om klyngebomber bliver centrum i et samråd, som udenrigsudvalget holder om kort tid. Begge rapporter påviser klyngebombernes dødbringende virkning over for civile, men konklusionerne er mildt sagt ikke ens.
Folkekirkens Nødhjælp og Christian Aids har fået fælles kontor
Fasteindsamlingen på Sct. Norberts skole i Vejle slog alle tidligere rekorder.
Flere end 20.000 frivillige samlede 15 millioner kroner ind og gjorde Sogneindsamling 2008 til en af de bedste sogneindsamlinger nogensinde. Her kan du læse glimt fra dagen.
Den 2. marts holder Folkekirkens Nødhjælp sin 10. sogneindsamling – denne gang til fordel for sårbare børn – der mangler mindst 5.000 flere indsamlere.
Folkekirkens Nødhjælp er netop blevet færdig med at rydde miner på Skallingen. Det betyder, at børn til sommer nu trygt kan bygge sandslotte på størstedelen af stranden. Samtidig kan befolkningen i Sudan se frem til at få ryddet deres veje.
I en serie på DR P1diskuteres nogle af historiens vanskeligste dilemmaer inden for udviklingspolitik. Serien behandler en del vigtige begivenheder, som Folkekirkens Nødhjælp har været involveret i
Christian Friis Bach skriver fødselsdagstalen til verdenshandelsorganisationen WTO på et tidspunkt hvor det internationale handelssamarbejde er i krise og hvor mange lande, Danmark inklusive, vender sig mod bilaterale aftaler
Når krisen kradser bliver kapitalen og investeringerne derhjemme – og det kan påvirke de helt nødvendige investeringer som skal drive væksten frem i u-landene, skriver Folkekirkens Nødhjælps internationale chef, Christian Friis Bach
Det nye online-tidskrift IP Monopolet sætter i første udgave fokus på Darfur
Folkekirkens Nødhjælp hilser Danicas meddelelse om at trække investeringer ud af klyngebomber velkommen – men forbrugerne har krav på et klart lys over pensionsselskabernes investeringer
Etisk handel
16 organisationer har stiftet nyt initiativ, der skal styrke etisk handel
Både Dansk Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp opfordrer til fuld klarhed om, hvor danskernes pensionspenge bliver investeret.
Regeringen forelagde i dag forslag til Finansloven. Folkekirkens Nødhjælp interesserer sig selvfølgelig for den del, der har med udviklingsbistanden at gøre.
Opvarmningen til årets Sogneindsamling er allerede gået i gang. På en grå og kold tirsdag i februar tog en ung mand en god beslutning
Roskilde Festivalen giver 250 kroner i pant for en flaske
Børnene dør af harmløse sygdomme. Et under­ernæret barn i Zimbabwe kan dø af diarre på få dage. Eller af lungebetændelse ­eller selv en lille infektion.
Folkekirkens Nødhjælp skal varetage den nye pulje, som skal gå til nye former for u-landsoplysning
Kommentar til Jyllandspostens artikel: U-landshjælp uden effekt.
Zimbabwes befolkning er presset til det yderste under den diktatoriske præsident Mugabes undertrykkelse og økonomiske udmarvning af landet. Værst går det ud over børnene, der sulter, og mange mister deres forældre til aids. Derfor går den del af Danmarks Indsamlingen, som Folkekirkens Nødhjælp får, til sund mad og rent vand til flere end 5.000 børn i Zimbabwes fattige Lupane-distrikt.
Druestrup Friskole og syv højskoler sætter rent vand på dagsordenen.
2007 i glimt
Handlinger der nytter. 2007 året hvor Folkekirkens Nødhjælp har glædet sig over vedholdende opbakning og støtte fra givere, frivillige, sogne og samarbejds-partnere til arbejdet blandt nødstedte i den fattigste del af verden
Den 16. december kan s-togsrejsende i hovedstadsområdet spare billetten og give pengene til et godt formål.
Julen er hjerternes fest, og Coop Danmark har netop i samarbejde med UNICEF Danmark og Folkekirkens Nødhjælp lanceret en stor og rummelig indkøbspose under navnet Velgørenhedsposen
Der lægges op til flere penge, nedsættelse af en Afrika-kommission og en styrkelse af ligestillingen i dansk udviklingsbistand i de kommende år. Det er meldingen i det nye regeringsgrundlag, hvor udviklingsbistanden har fået en forholdsvis prominent plads. Alligevel får udspillet en blandet modtagelse hos Folkekirkens Nødhjælp, som havde håbet på et opgør med den udviklingspolitiske blokpolitik.
Danske bedstemødre og -fædre spiser kager til fordel for fattige pensionister i Kirgistan gennem projekt bedsteHjælp
Der ”går ged i den", når Folkekirkens Nødhjælp igen i år giver sit bud på en anderledes jul.
Folkekirkens Nødhjælp har flere tilbud i Kulturnatten – du kan rydde miner, danse afrikansk og blive klogere på den tredje verdens handelsproblemer.
Line Marcussen, 15 år, er i erhvervspraktik hos Folkekirkens Nødhjælp. Her har hun bl.a. haft til opgave at anmelde nogle af Folkekirkens Nødhjælps film. Her kan du læse, hvad Line mener om syv udvalgte film.
SKIFt
Modebevidste forbrugere kan nu både få smart tøj og være med til at skabe bæredygtig udvikling i Vestafrika.
For første gang i Danmark bliver det muligt at donere sin pant for tomme flasker eller dåser til velgørende formål elektronisk.
I 2007 fejrer spejderbevægelsen 100 års jubilæum. Det gøres ved igen i år samle ind til projektet ”På vej hjem”, som afvikles i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.
Lørdag d. 1. september slog Folkekirkens Nødhjælp i samarbejde med Dansk Røde Kors dørene op til et krigsscenario anno 2007, hvor klyngebomber regnede ned over København.
Rydning af de sidste miner i Danmark
Lørdag d. 1. september slår Folkekirkens Nødhjælp dørene op til et krigsscenario anno 2007, hvor klyngebomber regner ned over København, huse er sønderbombet, og du risikerer selv at blive ramt.
Bolden i mål
Der er meget at kæmpe for, når man er hjemløs i Rusland, og der er mange måder at gøre opmærksom på, hvordan det er at leve som hjemløs i Skt. Petersborg i Rusland.
København er mellem 29. juli og 4. august vært for VM i fodbold for hjemløse, det femte verdensmesterskab i rækken. Folkekirkens Nødhjælp støtter tre af holdene: de forsvarende verdensmestre fra Rusland, sidste års nummer to fra Kasakhstan og Kirgistan, der deltager for første gang.
Danmark nøler
Klyngebomber er et forfærdeligt våben men intet dansk forbud – endnu
To dage i juni blev Vor Frue Plads i København forvandlet til en bugnende markedsplads af økologi, genbrug og fair trade, da 'fisk' afholdt bæredygtig festival
På årets Roskilde Festival var et fængsel. Inde i fængslet gik afrikanere rundt, og uden på fængslet hang en lang række europæiske varer.
Frisk pust fra mudderet i Roskilde ind på 9. sal EU's hovedkvarter
Det kan godt være, at vejrguderne ikke viser sig fra deres bedste side i disse dage, men det har ikke fået de mange frivillige pantsamlere til at miste modet
Torsdag den 21. juni overrakte 28 stolte børn fra Skt. Johannes Sogns menighedsbørnehave i Århus 1.960 kroner til Folkekirkens Nødhjælp.
I regeringens debatoplæg til en ny Afrikapolitik er kvinderne blevet tildelt en fremtrædende rolle. De afrikanske kvinder kan blive nøglen til udvikling, men for at nå dette, må der arbejdes målrettet for ligestilling mellem mænd og kvinder. 'Kønsnet – ngo netværk om køn og udvikling' sætter spørgsmålstegn ved regeringens planlagte udviklingsindsats og anbefaler en gennemgribende kønsrevision.
Geder på Fyn
Folkekirkens Nødhjælp på Det fynske Dyrskue
Politisk rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp Morten Emil Hansen og praktikant Ann-Sofi Olsen var i Rostock, da G8-topmødet løb af stabelen. Den ene befandt sig på gaden blandt græsrødderne, mens den anden bevægede sig på de bonede gulve blandt lobbyisterne. begge bloggede fra topmødet, og vi har samlet indlæggene her. I bedste blog-stil med de nyeste øverst.
Tre danske sygeplejersker - heriblandt en fra Folkekirkens Nødhjælp - fik torsdag den 7. juni tildelt Florence Nightingale-medaljen.
Den gode vilje
Kirsten Lund Larsen er formand for Folkekirkens Nødhjælp. Læs hele hendes årsberetning på www.noedhjaelp.dk/landsmoede
Skål med!
’Skål med!’ er Rent Vand Kosters nye hverveindsats, der sættes i gang lørdag d. 9. juni.
Pinsekollekten går i år til den ortodokse kirkes sociale arbejde i Kirgistan
Der var høj sol og godt humør, da Folkekirkens Nødhjælp afholdt landsmøde den 28. april. 310 landsmødedeltagere havde taget vejen til Hotel Nyborg Strand
Pinse bliver alle steder i verden fejret som kirkens fødselsdag. Folkekirkens Nødhjælps pinsekollekt vil i år give fødselsdagsgaven videre til den betrængte befolkning i Kirgistan.
Et fælles logo skal styrke samarbejdets profil til gavn for både Folkekirkens Nødhjælp, buy aid og kunderne.
Den parlamentariske kasserer, Hans Christian Beck-Jensen, fremlagde årets regnskab på Folkekirkens Nødhjælps landsmøde.
For første gang siden starten i 1922 skal Folkekirkens Nødhjælp nu også arbejde i Danmark
En række mennesker, som har det til fælles, at de har tid og lyst til at yde en indsats for Folkekirkens Nødhjælp, var samlede til en uge på Silkeborg Højskole.
En velgørenhedskoncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps blev den officielle afslutning på ”Vi Husker Darfur” indsamlingen, som er blevet sat i gang af 20 venstre-kvinder. Statsministerfruen, som er protektor for indsamlingen, overrakte i torsdags Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær en check på 305.692 kroner.
Danmark skal give én procent af bruttonationalindkomsten i udviklingsbistand, gældseftergivelse må ikke finansieres over udviklingsbistanden, og vi skal igen placere os helt forrest i kampen mod global fattigdom. Dette visionære bud kom for nylig fra seks ungdomspolitiske partier og som danske udviklings- og nødhjælpsorganisationer bakker vi stærkt op omkring det politiske kursskifte.
Holbæk Y’s Men Club sender 20.000 kroner til Skt. Petersborgs gadebørn.
Hver dag blogger en frivillig genbrugsmedarbejder fra kurset på Silkeborg Højskole d. 19. til 23. marts.
Danmark i dag
Hver dag blogger en frivillig genbrugsmedarbejder fra kurset på Silkeborg Højskole d. 19. til 23. marts.
Hver dag blogger en frivillig genbrugsmedarbejder fra kurset på Silkeborg Højskole d. 19. til 23. marts.
Danskerne var gavmilde endnu engang, da Folkekirkens Nødhjælp søndag den 4. marts gik rundt ved dørene
Snart kan det allerførste pige-ishockeyhold i Himalaya suse omkring på en ny bane på verdens tag. Pengene kommer fra pigeholdet Ice Babes i Gentofte.
Danske ungdomspolitikere har lagt de ideologiske stridigheder til side og skærer nu igennem de seneste års diskussioner med et fremsynet forslag til fordel for verdens fattigste.
Stands aids
Vores velstand giver os magt i verden, og vi bør bruge magten til at hjælpe de lande, der ikke står i samme heldige situation som os, skriver Andreas fra filmen standsaids.nu
Statsministerfruen og 20 andre Venstre-kvinder samler ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Sudans borgerkrigshærgede Darfur-region
Folkekirkens Nødhjælp har haft stor glæde af samarbejdet med Buy Aid. På to år har det givet 2,7 millioner kroner. Nu er kontrakten blevet fornyet.
50.000 danskere har fået en ged, en flok høns, en bisværm eller en af de andre julegaver fra Folkekirkens Nødhjælps gavekatalog.
Statsministerfruen og 20 andre Venstre-kvinder samler ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Sudans borgerkrigshærgede Darfur-region
50.000 danskere har fået en ged, en flok høns, en bisværm eller en af de andre julegaver fra Folkekirkens Nødhjælps gavekatalog.
Julegave til verdens fattige
Komikerduoen Pipar & Salt er meget populær på Færøerne. Nu donerer de 100.000 kroner af deres pladesalg til Folkekirkens Nødhjælps arbejde
Kort efter middagstid fredag rundede salget af geder og andre nyttige julegaver til verdens fattige seks millioner kroner
Folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby (V) er lige kommet hjem fra Uganda og Tanzania, hvor hun var frontfigur på en studietur for 20 Venstre-folk.
Traditionen med gaver i julen er dejlig og livsbekræftende – for gaven handler om kærlighed, taknemmelighed og vilje til at dele.
Den 16. november fik Nødhjælpen genbrugs nummer 116 – det er samtidig den første på Færøerne
Fradraget på gaver til Folkekirkens Nødhjælp fordobles fra 2007
I Folkekirkens Nødhjælp er der behersket glæde over, at den nye finanslov åbner for refusion af moms på indsamlede midler.
Der står dans, drama, leg og musik på programmet, når Lene Kold rykker ind i et af de store slumkvarterer i Tegucigalpa.
Folkekirkens Nødhjælps trendbutik fisk gentager succesen og afholder redesign konkurrence den 16. november
Politiet giver grønt lys til de gadehververe, som blandt andet Folkekirkens Nødhjælp har i en række byer; Gadehvervning er en fuldt ud lovlig aktivitet. Gadehvervning generer ingen i lovens forstand, og politiet har aldrig modtaget anmeldelser mod gadehververe.
Folkekirkens Nødhjælp planlægger at åbne en genbrugsbutik på Færøerne. Lokalerne er på plads, og tirsdag mødtes de første interesserede frivillige med medarbejdere fra Folkekirkens Nødhjælp
Natten til fredag den 15. september ankom en ny elevator til Folkekirkens Nødhjælp – i ét stykke. Den store transport krævede lukning af Nørregade og midlertidig nedtagning af gadebelysning og luftledninger.
50 forældreløse børn og unge er nu i gang med anden del af grundskolen i Uganda takket være sidste års DM i Indsamling.
Gavebreve giver mulighed for at lave langsigtet udviklingsarbejde og undgå lappeløsninger.
Pengene fra sidste års Operation Dagsværk kan mærkes på gaden i Bisjkek. Aishuru som er 14 år og forsørger hele sin familie ved at samle plasticflasker på markedspladserne får hver dag hjælp på det lokale børnecenter.
Det er utroligt glædeligt, at regeringen har besluttet at lade vores stigende velstand smitte af på de fattigste.
Efter 16 år med udhungrede børn, undervisning i ernæring og koordinering af udviklings- og nødhjælpsarbejde vender Marianne Hallberg hjem til Danmark.
Mandag d. 21. august overrakte H. H. Prinsesse Alexandra Gerda-prisen til Anni og Laila Kanafani for deres banebrydende pædagogiske arbejde blandt børn og unge i palæstinensiske flygtningelejre i Libanon.
Et godt tilbud
Skynd dig: Kom tre måneder på højskole, to måneder i Afrika - og få en rabat på 13.000 kroner, hvis du er hurtig
Folkekirkens Nødhjælp er med på årets Skanderborg Festival med Face2Face'ere, fisk og det frivillige netværk, og stiller skarpt fokus på den globale aids-katastrofe.
Mads Klæstrup Kristensen, 36, bliver kommunikationschef i Folkekirkens Nødhjælp. For to år siden tog han springet fra kommunikations- og reklamebranchen, de store aktieoptioner og champagne – til det humanitære arbeje. Selv hævder han, at forskellen ikke er så stor, som det kunne se ud til. Hans erklærede mål er at gøre verden mindre og danskerne større!
Folkekirkens Nødhjælp har gennem årtier været kendetegnet af en stor folkelig og kirkelig opbakning
Børnene i Skt. Johannes Sogns Menighedsbørnehave har solgt deres egne malerier og doneret pengene til Folkekirkens Nødhjælp
Menneske til menneske - Roskilde Festivals humanitære fokus er kampen mod moderne slaveri
Muhammed-krisen, Mellemøsten og meget mere blev diskuteret på Folkekirkens Nødhjælps landsmøde
Som afslutning på tre temadage om børn i krig cyklede eleverne på Farsø Efterskole uafbrudt i et døgn for at rejse penge til at hjælpe nogle af børnene.
52 friske løbere mødte frem på Kalvebod Fælled på en usædvanligt kold 30. april for at få sved på panden og oplysning om 2015-målene.
I 2005 har de 3.700 frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker skabt et overskud på 15 millioner til arbejdet blandt verdens fattigste.
Tak
Med det flotte beløb på 14 millioner kroner har vi vist, at vi i Danmark ikke har vendt ryggen til verden
Let rumpetten
Turen til Indien var noget af en øjenåbner. Den store forvandling er – for mig at se – Folkekirkens Nødhjælps gode samarbejdspartnere
Efter flere søvnløse nætter med tanker på ofrene for jordskælvet i Pakistan tog en ældre herre sagen i egen hånd.
I et usædvanligt samarbejde har Folkekirkens Nødhjælp og det pakistanske miljø i Danmark indsamlet mere end 370.000 kroner til jordskælvsofrene.
Folkekirkens Nødhjælp samlede 69 millioner kroner ind til ofrene for tsunamien i Asien. Et halvt år efter er de fleste af pengene brugt.
Det var om ikke hjerteblod, så i hvert fald ting af meget stor personlig værdi, som politikeren Kamal Qureshi og musikeren Wagas Qadri fra Outlandish satte til salg på auktionen på TV2 Charlie.
Folkekirkens Nødhjælp, folk fra det pakistanske miljø herhjemme og andre havde en indbringende dag, da de gik på gaden for at hjælpe jordskælvsofrene
Muslimer og kristne går hånd i hånd, når de på lørdag samler ind til ofrene for jordskælvskatastrofen i Pakistan
Flere artikler

Det gør andre

Send gerne dine frimærker til:

Preben Albrechtsen
Lodsvej 49
5270 Odense N

Så bliver de solgt på auktion til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde.