Katastrofe
Hjælp ofrene for krigen i Syrien

Hjælp Syriens flygtninge

Borgerkrigen i Syrien sender mange millioner syrere på flugt.

Der er akut brug for hjælp.

Vores arbejde med katastrofer

Folkekirkens Nødhjælp har stor erfaring med at hjælpe mennesker, som rammes af katastrofer og humanitære kriser.

Som en del af ACT Alliancen - et af verdens største internationale katastrofenetværk med medlemmer i 140 lande verden over - er Folkekirkens Nødhjælp med til at yde en hurtig og effektiv indsats i alle lande, hvor ACT Alliancen har lokale samarbejdspartnere og netværk.

Vi hjælper de berørte befolkninger med udgangspunkt i deres situation og behov, og vi arbejder sammen med lokale partnere, der kender de lokale sociale, økonomiske og kulturelle forhold. Det gør, at Folkekirkens Nødhjælp og ACT Alliancen ofte kan hjælpe i områder, hvor andre organisationer har svært ved at nå ud.

Katastrofeberedskab

De fattigste er generelt mest sårbare, når katastrofen indtræffer. De bor ofte i områder, som er særligt udsatte for for eksempel oversvømmelser og tørke, og de har samtidigt mindst overskud til at stå imod med.

Derfor arbejder Folkekirkens Nødhjælp målbevidst på at styrke de fattiges modstandsdygtighed over for katastrofer og det lokale katastrofeberedskab i områder, som er særligt udsatte.

Det gør vi

Folkekirkens Nødhjælp og ACT Alliancen arbejder både med katastrofer, som opstår pludseligt som jordskælv, cykloner og oversvømmelser; med de mere 'snigende' som tørke; med langvarige og komplekse kriser hvor krig og konflikt indgår i en ond cirkel med fattigdom, klimaudsving, begrænset kapacitet hos nationale myndigheder mm. – og med genopbygning efter katastrofer.

Når katastrofen rammer, har de berørte ret til hjælp så hurtigt som muligt. Afhængigt af den konkrete situation kan det være fødevarer, nødhjælpspakker, kontante midler til indkøb lokalt eller beskyttelse af særligt udsatte grupper.

Folkekirkens Nødhjælp vurderer det konkrete behov for hjælp og koordinerer indsatsen i samarbejder med med lokale myndigheder, FN og de øvrige humanitære organisationer, som er til stede.

210 kr
Katastrofepakke
Katastrofe- pakke
Kan betyde forskellen mellem liv og død
© Folkekirkens Nødhjælp
No flash image
 
© Mikkel Østergaard


LÆS OGSÅ

Enkel, men effektiv teknologi kan mindske omfanget af de katastrofale fremtidsudsigter, som FNs Klimapanel tegner i ny rapport. Folkekirkens Nødhjælp arbejder allerede i dag med flere af redskaberne i verdens brændpunkter.
Det er svært at spå om fremtiden, men Folkekirkens Nødhjælp har gjort forsøget. Onsdag d. 30. april inviterer Folkekirkens Nødhjælp og DIIS til nytænkning om bistanden på baggrund af Folkekirkens Nødhjælps fremtidsscenarie ’Scenario 2025 – Rivalry in a Multi-Power World’.
Hundreder millioner af mennesker vil blive drevet på flugt, hvis ikke verdenssamfundet reducerer CO2-udslippet markant, viser ny FN-rapport. I Folkekirkens Nødhjælp efterlyser man handling omgående.
Mens alverdens medier har koncentreret sig om Ukraine, Rusland og et forsvundet fly er tre dødbringende konflikter fortsat med at vokse i omfang. Alle tre steder har mennesker brug for livreddende hjælp.
De syriske flygtninge lever under kaotiske forhold. Hver kvadratmeter i flygtningelejrene er beboet, og arbejdsmarkedet i Libanon er under hårdt pres.
Generalsekretærerne fra Danmarks største nødhjælpsorganisationer markerer, at borgerkrigen i Syrien går ind i sit tredje år.
Mobile Cash er kontant katastrofehjælp, der udsendes via sms. Folkekirkens Nødhjælps første forsøg med kontant katastrofehjælp har været en stor succes.
Folkekirkens Nødhjælp bevilger yderligere 2,1 mio. til nødhjælps- og genopbygningsarbejdet efter tyfonen Haiyan.
Den netop indgåede våbenhvile i Sydsudan er godt nyt for de mange flygtninge og internt fordrevne, men det kræver, at parterne har kontrol over deres styrker.
Efter en periode at have kørt på lavt blus i forbindelse med de borgerkrigslignende tilstande i december er Folkekirkens Nødhjælps kontor i Juba i Sydsudan nu fuldt bemandet. Trods store forhindringer går arbejdet i gang igen
Folkekirkens Nødhjælps internationale chef har mødt syriske flygtninge i Libanon, som har oplevet, at hjælpen udefra svinder
En ny rapport om systematisk tortur og drab udført af syrisk politi og militær er grusom, siger generalsekretæren for Folkekirkens Nødhjælp.
Folkekirkens Nødhjælp giver en halv million kroner til ofrene for konflikten i Den centralafrikanske Republik, som nu står overfor en større fødevarekrise.
Flere steder i dele af det centrale Afrika flygter civilbefolkningen fra uroligheder og kamphandlinger. Folkekirkens Nødhjælp har bevilliget tre millioner kroner til tre forskellige katastrofer
Indenfor de seneste tre dage er tusindvis af sydsudanesiske flygtninge strømmet over grænsen til Uganda. Alene ved grænseovergangen Adjumani er tallet på kort tid nået op på over 20.000. Det kræver en øjeblikkelig humanitær indsats
Folkekirkens Nødhjælp er klar til at hjælpe 30.000-40.000 sydsudanesere, der er på flugt fra de voldsomme kampe i landet.
I Cambodja kæmper tusindvis af mennesker stadig med eftervirkningerne af oktobers voldsomme oversvømmelser. I et landdistrikt i det nordvestlige Cambodja er den bedste nødhjælp kontanthjælp.
10.000 danskere har reageret på katastrofen i Filippinerne ved at donere penge til Folkekirkens Nødhjælps hjælpearbejde i østaten.
Den mad som når frem til de hårdt pressede ofre for tyfonen Haiyan, giver dem overskud til at fokusere på at skaffe tag over hovedet.
Efter tyfonen Haiyans hærgen viser det filippinske folk hjælpsomhed og indbyrdes solidaritet. Frivillige fra alle dele af landet giver en hånd med.
Folkekirkens Nødhjælps katastrofekoordinator, Ole Ramsing, har mødt tyfonofre i landsbyen Anonga Notre i den nordlige del af øen Cebú. Læs to af beretningerne.
Folkekirkens Nødhjælps udsendte katastrofekoordinator i Filippinerne fortæller om massive ødelæggelser - men også om stort menneskeligt håb, sammenhold og vilje til at genopbygge - midt i katastrofens kaos.
Hver dag kommer der nye oplysninger ud om omfanget af katastrofen på Filippinerne, efterhånden som myndigheder og nødhjælpsarbejdere når ud til flere ramte områder.
Det er afgørende at få nødhjælpen i Filippinerne ud så hurtigt som overhovedet muligt og at koordinere den, så den bliver så effektivt som muligt – for behovet er enormt.
Supertyfonen Haiyan har anrettet enorme ødelæggelser i den centrale del af Filippinerne, og netop nu strømmer mange hjælpeorganisationer til landet. Men det er vigtigt at have et godt netværk for at være effektiv.
Flere og flere virksomheder henvender sig til Folkekirkens Nødhjælp fordi de vil give en hånd til organisationens arbejde ude i verden.
Der er brug for mange hænder, når nødhjælpsrationerne skal pakkes og sendes ud til katastrofeofrene i Filippinerne. Tid er en vigtig faktor.
Netop nu er en katastrofekoordinator fra Folkekirkens Nødhjælp på vej til Filippinerne for at assistere med det enorme hjælpearbejde.
Efter at vinden har lagt sig og vandet trukket sig tilbage kan Filippinernes regering og nødhjælpsorganisationer få et overblik over ødelæggelserne. Katastrofen og behovet for hjælp er enormt.
Folkekirkens Nødhjælp har afsat 600.000 kr. til hjælpearbejdet i Filippinerne, hvor supertyfonen Haiyan har hærget i weekenden.
Cykloner og andre katastrofer udløser statslig kompensation i mange asiatiske lande – men der er stor forskel på, hvor meget hjælp man kan få.
Flere tyfoner har skabt massive oversvømmelser i Cambodja og ramt millioner af mennesker. Folkekirkens Nødhjælp hjælper de udsatte med rent vand, mad og penge.
Mange mennesker bor stadig i telte og kan ikke komme tilbage til deres landsbyer, fordi de stadig er oversvømmede efter cyklonen Phailin i Indien.
Sultsæsonen nærmer sig i Zimbabwe i det sydlige Afrika. I flere og flere familier er forrådet ved at slippe op – og der er over et halvt år til næste høst.
Flere og flere vælger at flygte fra både hjem, ejendele, job og netværk for at slippe væk fra blandt andet krig og naturkatastrofer. Den slags kræver en enorm styrke, og derfor er det vigtigt at hjælpe verdens flygtninge til at hjælpe sig selv.
Flere end hundrede mennesker er døde af oversvømmelser forsaget af ekstraordinært kraftige regnskyl i Cambodja
FN forudser, at yderligere to millioner syrere vil forlade det krigsramte land i 2014, og i alt vil mere end otte millioner have brug for hjælp.
Mistro får militante i stammeområderne i Pakistan til at vende sig mod vaccinationskampagner. Det betyder at flere hundrede tusind børn ikke bliver vaccineret mod polio
Gennem to år har FNs Sikkerhedsråd ikke kunnet nå til enighed om en humanitær dagsorden i Syrien. Men i denne uge vedtog Sikkerhedsrådet en udtalelse, der er et lille skridt i den rigtige retning
Sognepræst i Nexø tager initiativ til indsamling til fordel for de civile ofre i Syrien
Hjem, forråd og ejendele, det lokale dambrug - og værst af alt høsten - blev ødelagt af voldsomme oversvømmelser efter monsunregnen i landsbyen Haji Abdullah Mir Bahr.
I august medførte monsunregnen voldsomme oversvømmelser mange steder i Pakistan. I september ramte et voldsomt jordskælv den sydvestlige del af landet. I området op mod Afghanistan har optrapning af kampe mellem regeringstropper og militante grupper drevet flere end 850.000 mennesker på flugt.
Borgerkrigen i Syrien har store konsekvenser for familier overalt i landet. Generalsekretæren i Folkekirkens Nødhjælp mødte fem syriske kvinder, der har fået deres familier splittet i krigen.
Blandt de syriske flygtninge er mange palæstinensere, der flygter fra syriske flygtningelejre til venner og bekendte i de allerede overfyldte lejre i Libanon. Katastrofemedarbejder Ole Ramsing har mødt Walee, som fik dødstrusler råbt ud fra moskeen. Her er hendes historie.
Blandt de syriske flygtninge er mange palæstinensere, der flygter fra syriske flygtningelejre til venner og bekendte i de allerede overfyldte lejre i Libanon. Katastrofemedarbejder Ole Ramsing har mødt Raja’eb Abd’ullah Khatib, hvis mand blev bortført. Her er hendes historie.
Mandag d. 2. september rejste generalsekretær Henrik Stubkjær til Libanon for at besøge det katastrofearbejde, Folkekirkens Nødhjælp og lokale partnere har iværksat blandt syriske flygtninge i Libanon og Jordan. I Kristeligt Dagblad delte Henrik Stubkjær de tanker, han gjorde sig inden en rejse til en flygtningekatastrofe - midt i muligheden for et internationalt indgreb.
Folkekirkens Nødhjælp styrker indsatsen for at hjælpe de civile ofre i Syrien.
Familier er i desperate situationer, fordi deres forsørgere har mistet livet ved oversvømmelserne
En måned efter, at den indiske delstat Uttarakhan blev ramt af oversvømmelser, kæmper befolkningen stadig med efterveerne af de voldsomme regnskyl
Titusinder af palæstinensere er flygtet fra krigens rædsler i Syrien og har søgt tilflugt i Libanon, hvor de nu lever under kummerlige forhold og har brug for al den hjælp, der kan skaffes.
Over 1.000 mennesker frygtes omkommet og flere end 50.000 er fortsat strandet i Nordindien på grund af den vedvarende regns oversvømmelser og jordskred. Uttarakhand, et berømt pilgrimsted i Indien, er værst ramt af katastrofen, som bliver kaldt ’Himalaya-tsunamien’.
Flere end 130 personer er døde som følge af oversvømmelser, der plager Uttarakhand i det nordlige Indien. I det vestlige Nepal, på grænsen til Indien, er mindst 40 husstande oversvømmet i landsbyer beboet primært af kasteløse. Folkekirkens Nødhjælp følger situationen nøje.
Da katastrofen ramte Cambodja var det billigere og hurtigere at dele penge ud til de hårdest ramte familier.
Katastrofechef Lisa Henry giver konkrete svar på, hvorfor uddeling af kontanter efter en katastrofe er vejen frem i verdens fattigste lande.
Uddeling af penge frem for mad til katastroferamte bliver mere og mere almindeligt. Pengene styrker de lokale markeder og giver ofrene mulighed for selv at købe, hvad de har behov for.
Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner gennem flere år, RDRS Bangladesh, modtog i går en klimapris for deres katastrofeforebyggende projekt.
Selvom cyklonen Mahasen ikke blev så slem som frygtet, viste situationen med al tydelighed, at regeringernes og ngo’ernes katastrofeforberedende arbejde virker.
Mens cyklonen Bhola i 1970 tog over 500.000 menneskeliv, er der langt bedre forhold nu, hvor cyklonen Mahasen rammer Bangladesh.
Den voldsomme cyklon "Mahasen" har ramt Sri Lanka og er på vej ind over Bangladesh og Myanmar inden for få dage. Folkekirkens Nødhjælp er stærkt repræsenteret i området og klar til at hjælpe de op mod 8 millioner mennesker, der kan blive berørt af katastrofen.
Fem år efter den værste naturkatastrofe i Myanmars historie er civilsamfundet styrket og landet bedre rustet mod cykloner
Udviklingsminister Christian Friis-Bach lover flere penge til katastrofeforebyggende arbejde. For Folkekirkens Nødhjælp har forebyggelse altid været en vital del af både udviklings- og katastrofearbejdet.
Klimaforandringer rammer især ulande, som skal have særlig hjælp
Katastrofale jordskred i Myanmars bjergeegne skal stoppes med ny træplantning og forbud mod afbrændinger
Det gik hårdt ud over landsbyen Sanniyasipettai i det sydlige Indien, da området i december 2011 blev ramt af cyklonen Thane. Men genopbygningen har fået lokalsamfundet til at stå sammen i kampen for adgang til mere jord.
ACT Alliancen opfordrer det internationale samfund til at gribe til handling over for den to år lange konflikt i Syrien, der rammer civilbefolkningen.
Katastroferamte landsbyboere og fordrevne slumboere fik besøg af H.K.H. Prinsesse Marie på hendes første rejse til Cambodja som protektor for Folkekirkens Nødhjælp.
I Mali tvinger den tilspidsede konflikt Folkekirkens Nødhjælp og en række andre organisationer til at sætte hjælpen på vågeblus
Det er tre år siden, et voldsomt jordskælv ramte Haiti og dræbte over 200.000 mennesker og efterlod endnu flere uden tag over hovedet. Behovet for hjælp er stadig stort.
En stor del af medarbejdere i teknologivirksomheden FOSS dropper deres firmajulegave og donerer i stedet et beløb til Folkekirkens Nødhjælp
Vil klimaforhandlingerne i Doha lykkes med en ny aftale om rige landes støtte til klimatilpasning i ulande? I Bangladesh venter man spændt på svar. Både i regeringsbyen Dakha og på de flade sandbanker i Bhramaputra floden.
I den nordlige del af Honduras er regnen væltet ned. Vandet fosser i floder, over veje og gader. Men i den lille by Santa Fe er indbyggerne helt klar på, hvad de skal gøre - inden katastrofen rammer. De har et yderst velfungerende katastrofeberedskab.
Folkekirkens Nødhjælps klimarådgiver, Mattias Söderberg, er med til at sætte de fattige ulandes klimakonsekvenser på dagsordenen under COP18, de internationale klimaforhandlinger, som i år finder sted i ørkenriget Qatar. Følg med i klimatopmødet på nødhjælp.dk.
Laura Holm Pedersen er praktikant hos Folkekirkens Nødhjælp i Nepal. Hun skriver her om sit møde med Tikarani Chaudhary, som er medlem af landsbyens lokale katastrofekomité. Dannelsen af komitéen er en del af de katastrofeforberedende aktiviteter som Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner FAYA bl.a. har igangsat.
Det voldsomme jordskælv i Guatemala har kostet mindst 50 mennesker livet, mens flere hundrede er blevet kvæstet, mange familier har mistet deres hjem - hjælpearbejdet er igang.
Naturkatastroferne burde skære det ud i pap for USA: Engager jer i de internationale klimaforhandlinger, mener generalsekretær Henrik Stubkjær. Synspunktet blev bragt i Politiken d. 31. oktober 2012,
Omkring 2.9 millioner i den nordøstlige stat Assam i Indien er blevet tvunget bort fra deres hjem på grund af den tredje bølge af oversvømmelser siden juni. Folkekirkens Nødhjælp støtter de ramte familier i distriktet Barpetta i Assam.
Folkekirkens Nødhjælp er klar med hurtig hjælp de tusinder af syriske flygtninge, der hver dag strømmer til flygtningelejren Za’ateri i Jordan.
Folkekirkens Nødhjælp giver en million kroner til at hjælpe syriske flygtninge: "De er hårdt ramt psykisk af deres oplevelser i det krigshærgede Syrien,” siger Christer Lænkholm, humanitær rådgiver, som er i Jordan.
Assam i Indien er ramt af voldsomme oversvømmelser. Folkekirkens Nødhjælps katastrofemedarbejder Aditi Gosh har besøgt de hårdest ramte områder i Assam, og hun beskriver situationen som barsk.
Tørke og interne konflikter er gået hårdt ud over især nomaderne i det nordlige Mali. Folkekirkens Nødhjælp har netop modtaget 4,75 mio. kroner fra Danida til at bekæmpe sult og dårlige sundhedsforhold blandt de tørkeramte.
En oversvømmelse i det nordlige Bangladesh og nordøstlige Indien har kostet mindst 77 menneskeliv og sendt 900.000 på flugt. Folkekirkens Nødhjælp giver akut nødhjælp til flere end 5.600 berørte familier.
”Jeg er stadig bange for oversvømmelserne - og slangerne - men jeg ved, at jeg kan komme i sikkerhed nu,” siger 19-årige Raj Kumari Chaudhary, der bor i landsbyen Kandadhik i det syd-vestlige Nepal. Her har Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner FAYA siden 2008 arbejdet med katastrofeforebyggelse.
Med et nyt, robust hus med hems er den 30-årige Moti Bishwokarma nu bedre rustet til de årlige oversvømmelser, der plager det flade område i Kailali-distriktet i det syd-vestlige Nepal. Men fattigdom og mangel på mad er stadig en del af den hårde hverdag for Moti og hendes fire børn.
27-årige Jaya Prashad Dhungana fra det syd-vestlige Nepal er godt i gang med at bygge sit eget hus. Han dyrker ris og hvede på sin egen jord, drømmer om frihed, lighed og bedre vilkår for Nepals fattige – og så er han aktivt medlem af landsbyens katastrofe-komité.
Folkekirkens Nødhjælp har afsat næsten 7,5 mio. kroner til at forsyne nødlidende sudanesiske flygtninge i det vestlige Etiopien med vand.
I september 2011 oplevede Cambodja nogle af de værste oversvømmelser i over et årti. Folkekirkens Nødhjælp stod i spidsen for et projekt, der imødegik den umiddelbare krise for de fattigste familier. Men problemerne er ikke overstået endnu.
Katastrofehold gik straks i tsunamiberedskab, da et stort jordskælv ramte ud for Indonesiens kyst.
Et jordskælv på 8,7 på Richterskalaen har ramt ud for Indonesiens kyst. Indtil videre er der ingen meldinger om omkomne. Men flere steder meldes der om folk i panik.
Søndag den 11. marts er det et år siden, et jordskælv og en efterfølgende tsunami ramte det nordøstlige Japan. Genopbygningen er gået imponerende hurtigt.
En ny rapport med bidrag fra bl.a. Folkekirkens Nødhjælp viser, at i fem store katastrofer yder lokale kræfter mere beskyttelse og hjælp til de overlevende end udefrakommende kræfter. Rapporten påpeger, at hjælpeorganisationer og donorer skal blive meget bedre til at støtte den beskyttelse og hjælp, udsatte lokalsamfund selv yder.
Børge Munk Povlsen, sognepræst og provst i Fredericia, er 1 af de 100 præster, der har doneret et foredragshonorar til Folkekirkens Nødhjælps SLUT SULT-kampagne. Læs her hans refleksioner over verdens katastrofer.
Konflikten mellem oprørere og regeringsmagten i Syrien kan udvikle sig til en humanitær katastrofe, hvis folk begynder at flygte i stort antal.
Folkekirkens Nødhjælp støtter genopbygningsarbejdet i Filippinerne efter en voldsom tropisk storm i december.
Mellem 5 og 9 millioner mennesker i Mali, Chad, Niger og Burkina Faso står på randen af akut sultkrise.
Fremover skal kun professionelle nødhjælpsorganisationer modtage støtte til katastrofearbejde.
En tropisk storm ramte det sydlige Filippinerne lørdag. Foreløbig menes op mod 1000 mennesker at være omkommet. Folkekirkens Nødhjælp er i kontakt med partnerne NCCP og LWR, som arbejder i området. Der mangler vand, mad, tæpper, lygter og myggenet til de titusindvis af mennesker, der er evakueret.
Befolkningen på Afrikas Horn sulter stadig efter den værste tørke i 60 år. De traditionelle hyrdesamfund i det sydlige Etiopien har mistet deres kvæg og indtægtskilde. Derfor er Folkekirkens Nødhjælps julegavekampagne ”Giv en ged” mere aktuel end nogensinde denne jul. For geder er sejlivede og klarer tørken bedre end kvæg.
”Vi er optaget af at redde vores familiers liv” siger 14-årige Arati fra byen Lubhu i det østlige Nepal. Hun har netop deltaget i en jordskælvsøvelse – kun 20 dage efter seneste jordskælv.
Folkekirkens Nødhjælps dokumentarfilm ”Ringe i vandet” vandt søndag prisen som bedste film i konkurrencen ”Development and Climate Days Film Competition 2011”.
Folkekirkens Nødhjælp går sammen med Røde Kors og Udenrigsministeriet om konferencen “Cash and Risk”, der sætter fokus på en ny og nødvendig måde at tænke nødhjælp på.
På trods af intensive forhandlinger siden klimatopmødet i København for to år siden, er verden ikke kommet meget tættere på en global klimaaftale, nu hvor COP17 er startet. Den manglende handlekraft er en katastrofe, mener Folkekirkens Nødhjælp.
En aktiv beredskabsgruppe, simpelt cementbeton og hævede sokler på huse. Det er, hvad der skal til for at nedsætte tabet af menneskeliv og reducere ødelæggelser efter den 2 ½ meter høje oversvømmelse, som ramte indbyggerne i Mangarajpur Gopalsahi i Orissa i det østlige Indien i september.
Danskerne gav hele 111 mio. kroner til tørkekatastrofen på Afrikas Horn ved den fælles tv-indsamling Afrika Nu! for en måned siden. Pengene er fordelt mellem 12 nødhjælpsorganisationer, bl.a. Folkekirkens Nødhjælp, og er nu ude at arbejde i de ramte områder.
Nye massive oversvømmelser ødelægger huse og marker og sender befolkningen på flugt bl.a. i provinsen Sindh. Efter to ugers kraftig regn er 300.000 mennesker uden tag over hovedet og 1.1 million huse skadet eller ødelagt.
Velgørenhedsgaven “Giv en ø” gør gavn i Lakhimpur distriktet i Assam i Indien. Pengene bliver brugt til at uddanne befolkningen, så de kan være beredt, når Brahmaputra-floden går over sine bredder.
En lille træbåd og et fiskenet er Jharna Mistrys to største aktiver. Som indfødt i det sydlige Bangladesh mistede Jharna sit hjem, sit levebrød og sine værdier i den altødelæggende cyklon Aila i 2009. Med hjælp fra Folkekirkens Nødhjælps partner, DSK, og støtte fra ECHO, kan familien igen klare sig selv og tjene til livets ophold.
Flere og flere tænker kreativt, når de samler penge ind til sultkatastrofen på Afrikas Horn. Opfindsomheden strækker sig fra bagværk og basarer, linsesupper og loppemarkeder til nødfodbold og klovnerier i Nordens største Cirkus.
Når det store TV-indsamlingsshow Afrika NU! løber af stablen på lørdag er det mindst 15. gang, at danske humanitære organisationer laver en fælles indsamling. Folkekirkens Nødhjælp har været med til næsten alle de fælles indsamlinger, som har været i Danmark efter Anden Verdenskrig.
Folkekirkens Nødhjælps lokale samarbejdspartner CWS P/A er i gang med at vurdere omfanget af oversvømmelserne og er parate til at sætte ind med nødhjælp, hvis den pakistanske regering anmoder om hjælp.
Syv gange har 56-årige Barkat mistet sit hus, sine køer og sine grønsager. Nu sikrer få simple installationer hans ejendele næste gang, floden går over sine bredder.
Elma Herrera Ramos er hurtigt i æteren, når en katastrofe har kurs mod hendes landsby Zambita i det nordlige Honduras.
Klimaet påvirker fattige i Honduras. Byerne La Esperanza inde i landet og kystbyen Quinito er begge udsatte og truede, når naturen raser. Folkekirkens Nødhjælps lokale partner har hjulpet to byer med at udvikle et katastrofeberedskab.
Tume Dika har mistet atten køer, seks geder og et æsel pga. tørken i år. Hun bor i landsbyen Melbana i den tørkeramte Borena-provins i Etiopien, hvor vand er en mangelvare. En lokal vandkomité administrerer vandrationerne i nødsituationer som nu, men problemet er, at der ikke er noget vand at administrere.
Folkekirkens Nødhjælp støtter desperate somaliere, der er flygtet fra sult og konflikt.
Nok blev København oversvømmet i weekenden, men det er ikke det eneste sted i verden, hvor vandmasserne raserer lige i øjeblikket.
Tre år efter at super-cyklonen Nargis ramte Burma/Myanmar er landet – og Folkekirken Nødhjælps samarbejdspartnere - bedre rustet til nye katastrofer.
Når ngo’er som Folkekirkens Nødhjælp skal skaffe penge til udviklingsprojekter og katastrofehjælp, sker det både gennem indsamlinger, bevillinger fra Danida og med bidrag fra internationale donorer. Én af de mest rundhåndede er EU.
For første gang siden super-cyklonen Nargis ramte det sydlige Burma/Myanmar for næsten tre år siden har bønderne i det værst-ramte område haft en god høst.
Følgerne af tsunamien i Japan, krigen i Libyen og store flygtningestrømme fra Elfenbenskysten til Liberia stjæler dagsordenen i Folkekirkens Nødhjælp.
Håb om bedre tider er blevet til reel fremgang i de små landsbyer i Ayeyarwaddy deltaet i Burma/Myanmar, hvor alt blev skyllet bort og hundredetusinder dræbt af cyklonen Nargis i 2008.
Situationen i Japan er så alvorlig, at lokale kirker nu har bedt om assistance til at hjælpe nødstedte familier. Folkekirkens Nødhjælp støtter med blandt andet mad, tæpper og batterier.
Reje-opdræt, salg af kyllinger og ekstra lejet land, så de kan dyrke mere ris og sælge det på markedet. Med hjælp fra Folkekirkens Nødhjælps katastrofeprojekt er familien Sana ved at udvikle et helt lille forretnings-imperium.
Der er behov for massiv udvikling i Haitis landdistrikter.
Dødstallet er forholdsvis lavt, men ødelæggelserne er omfattende i Sri Lanka, der i nogle regioner er ramt af de værste regnskyl siden 1913 med massive oversvømmelser til følge.
Folkekirkens Nødhjælp og partnerne i ACT Alliancen har i alt samlet knap 138 millioner danske kroner ind til Haiti. Her kan du se, hvad pengene går til.
Et år med mange kriser og katastrofer udfordrer hjælpearbejdet i Haiti
"Vi vil hjem"
Mere end 800.000 mennesker bor stadig i teltlejre i Haiti. I Nerette-lejren støtter Folkekirkens Nødhjælp indbyggerne til at forlade lejren og begynde et nyt liv.
Håb i Haiti
Et år efter det altødelæggende jordskælv i Haiti er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær, tilbage for at vurdere den humanitære situation netop nu og for at tale med partnere om, hvordan det videre opbygningsarbejde skal forløbe.
I det bjergrige Khyber Pakhtunkwa område i det nordvestlige Pakistan er tusinder af indbyggere elendigt ”klædt på” til at klare den kommende iskolde vinter – der er hårdt brug for meget mere nødhjælp og penge til genopbygning.
Jakob Harbo arbejder i Folkekirkens Nødhjælp, hvor han bl.a. samler penge ind til katastrofesituationer. Han er for nylig hjemvendt fra Pakistan, som i juli 2010 blev ramt af de voldsomste oversvømmelser i 80 år. I dette interview kan du læse hans svar på syv ofte stillede spørgsmål.
Orkanen Tomas er nu drevet forbi Haiti. På trods af oversvømmelser flere steder, kan den hårdt prøvede befolkning ånde lettet op.
Folkekirkens Nødhjælp og samarbejdspartnerne i ACT Alliance evakuerer netop i disse timer folk fra de midlertidige lejre, de har boet i siden jordskælvet i Haiti i januar.
Der er nu gået tre måneder, siden de kraftige oversvømmelser hærgede Pakistan. De nødstedte familier har mere brug for hjælp end nogensinde.
Katastrofevarsel begrænsede antallet af døde, da voldsom cyklon ramte Burma/Myanmar.
140 mennesker er døde og flere end 1.500 er blevet syge af voldsom diarré og opkastninger. FN og de haitianske sundhedsmyndigheder bekræfter, at der er tale om kolera.
Katastrofen i Pakistan berører mange mennesker, og ødelæggelserne er enorme. Øjenvidner beretter om katastrofens omfang onsdag den 22. september kl. 16.30 i Folkekirkens Nødhjælps frokoststue.
Voldsom regn har forårsaget oversvømmelser i Etiopien. Tusinder er fordrevet og marker med afgrøder er ødelagt Af Fikerte Abebe, Informationsmedarbejder, Etiopien
”Vi mangler byggematerialer”. ”Vi mangler lægehjælp”. Råbet om hjælp til de enorme ødelæggelser er højt. Siden de voldsomme oversvømmelser ramte Pakistan har Folkekirkens Nødhjælps lokale samarbejdspartner, Church World Service, knoklet for at få hjælpen frem til de nødstedte.
Selv om den gode nyhed er, at hjælpen til Pakistan kommer frem og gør nytte, er den dårlige nyhed, at der er brug for flere penge og mere hjælp til Pakistan
Arbejdet i et katastrofeområde er ekstremt. Men selv om forholdene er vanskelige, er det vigtigt, at myndigheder og nødhjælpsorganisationer husker at lytte og lade befolkningen komme til orde. Derfor har nødhjælpsorganisationerne skrevet deres eget regelsæt for ”Best practice”.
Millioner af børn har akut brug for hjælp i Pakistan. Børnene risikerer at blive syge af det beskidte flodvand. Mange er traumatiseret på grund af oversvømmelserne.
Udtalelsen falder prompte, da Folkekirkens Nødhjælps udsendte katastrofeekspert, Kristian Pedersen, bliver bedt om at karakterisere situationen i det oversvømmede Pakistan. Kristian Pedersen har ellers oplevet en hel del i sine 20 år som katastrofemand.
Oversvømmelserne i Pakistan kaldes nu en af de mest udfordrende katastrofer, noget land har oplevet de seneste år.
Pakistan står lige nu overfor én af de værste naturkatastrofer nogensinde. 14 millioner mennesker lider under oversvømmelserne, og seks millioner mennesker har akut behov for nødhjælp. Se billeder af katastrofen her.
Tre brødre med rødder i Pakistan vil ligesom efter jordskælvet i 2005 samle ind til ofrene for de voldsomme oversvømmelser i det katastrofeplagede land.
Voldsom regn i løbet af weekenden har gjort katastrofen i Pakistan endnu værre. Over 12 millioner mennesker er påvirket af oversvømmelserne. 650.000 huse er ødelagt, og mindst 1600 personer menes omkommet.
Folkekirkens Nødhjælp støtter hjælpearbejdet i det katastroferamte Pakistan med yderligere tre millioner kroner.
Folkekirkens Nødhjælps lokale partner i Pakistan arbejder i døgndrift for at få hjælpen ud i de svært fremkommelige bjergområder
Folkekirkens Nødhjælp giver 750.000 kroner til det katastroferamte Pakistan.
Her fem måneder efter det voldsomme jordskælv ramte Haitis hovedstad Port au Prince arbejder vi nødhjælpsorganisationer stadig på fuldt tryk for at hjælpe og beskytte de mange hundrede tusinde mennesker, som mistede familiemedlemmer, hus og indbo.
Fem måneder efter jordskælvet i Haiti ligger der stadig murbrokker overalt, samtidig med at forsyningssituationen stadig ikke er god nok. Hjælpeorganisationer oplever, at nødhjælpen bremses og forsinkes i tolden. Alligevel er der opnået resultater, understreger generalsekretær Henrik Stubkjær efter et besøg i landet.
Fem måneder efter jordskælvet i Haiti er ACT Alliancen i gang med en evaluering af arbejdet indtil nu, for at kunne effektivisere og koordinere den videre indsats endnu bedre. Generalsekretær Henrik Stubkjær skriver fra sit besøg i Haiti
Den tropiske storm Agatha har indledt orkansæsonen i Mellemamerika. Tusinder er blevet hjemløse og over 100.000 mennesker er evakueret
For nøjagtig et år siden ødelagde cyklonen Aila familien Sanas afgrøder og hjem og oversvømmede deres rismark. Nu tror de igen på fremtiden.
Cyklon i Indien jævner huse med jorden og gør 700.000 mennesker hjemløse. Folkekirkens Nødhjælp støtter hjælpearbejdet med over halvanden million kroner
Haitis præsident vil stoppe nødhjælp til landet. Men et stop lige nu vil føre til politisk uro, vurderer Folkekirkens Nødhjælp
Cyklonen Aila ødelagde sidste år familien Sanas hus og oversvømmede deres rismark. Nu er familiens indtægtsgrundlag svundet ind til køkkenhave, fiskeopdræt i en dam og salg af andeæg. Men det kan de ikke leve af.
Folkekirkens Nødhjælp klar til at hjælpe ofrene for jordskælvet i Chile. Men indtil videre har præsident Michelle Bacheleti ikke ønsket hjælp fra det internationale samfund
Fotografen og nødhjælpsveteranen Paul Jeffrey dækker i øjeblikket jordskælvskatastrofen for Folkekirkens Nødhjælps søsterorganisationer i ACT-alliancen. ACT (Action by Churches Together) sørger i øjeblikket for telte, vand og sanitet til 20.000 mennesker - også uden for hovedstaden Port-au-Prince. Paul Jeffrey har sendt dette 'postkort' i lyd og billeder hjem fra katastrofens centrum.
Folkekirkens Nødhjælps søsterorganisationer i ACT (Action by Churches Together) arbejdede før jordskælvet med genopbygning efter en voldsom orkan i 2007. Hjælp til børn var et af de områder, der blev prioriteret højt. Tusinder af børn er i dag traumatiserede, syge eller har mistet lemmer på grund af jordskælvet. Mange trænger til intensiv pleje døgnet rundt.
Det bliver langsomt hverdag igen på Haiti, selv om intet er som før, rapporterer hjælpearbejderne i Haiti. Folk i Haiti tilpasser sig de nye vilkår og forsøger at klare sig igennem
En stopfyldt Sct. Andreas Kirke i København dannede rammen om en unik gospelkoncert til støtte for Haiti søndag. Solisterne Linda Andrews, Laura Kjærgaard og otte kor gave en næsten tre timers koncert, der i alt indbragte godt 95.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
Ud over private givere støtter også grupper og virksomheder Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt jordskælvosfrene på Haiti. Her er nogle af støtterne.
Haiti, som nu er lagt i ruiner af et altødelæggende jordskælv, må stadig kæmpe med en enorm gæld til det internationale samfund.
Folkekirkens Nødhjælper opskalerer nu hjælpen til de mere afsidesliggende byer uden for Haitis hovedstad. Det er områder, som hidtil ikke har fået så meget hjælp.
Ni danske gospelkor, solisterne Linda Andrews og Laura Kjærgaard fra X-Factor, musikere og lydfolk og mange andre frivillige samler søndag den 24. januar kl. 16 penge ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Haiti ved en støttekoncert i Andreaskirken i København. OBS: Tidligere var koncerten annonceret til at foregå i Christianskirken, men har af praktiske årsager måtte flyttes til Andreaskirken på hjørnet af G...
Folkekirkens Nødhjælp arbejder igennem det tætte og stærke katastrofesamarbejde ACT (Action by Churches Together), som allerede før jordskælvet havde lokale partnere i Haiti.
Netto og Folkekirkens Nødhjælp etablerer i fællesskab landsindsamlingen ’Støt Haiti’ til fordel for jordskælvsofrene i Haiti. Folkekirkens Nødhjælps netværk af frivillige indsamlingsledere ved den årlige Sogneindsamling står for distribution af indsamlingsbøsser til Nettos butikker i deres lokalområde.
Folkekirkens Nødhjælp er sammen med sine lokale samarbejdspartnere i ACT International (ACT) allerede i gang med hjælpearbejdet i Haiti. Foreløbig har vi bevilliget én million kroner til nødhjælpsarbejdet og har nu sat en indsamling i gang
De mange lokale konflikter i det sydlige Sudan vurderes at have kostet flere menneskeliv i løbet af de seneste måneder, end konflikten i det nordvestlige Darfur har kostet i samme tidsrum.
Bangladesh, Burma og Honduras er de tre lande i verden, der i de seneste 20 år er blevet allerhårdest ramt af ekstreme vejrfænomener.
Katastroferne i Indien, Filippinerne og Cambodja i disse uger har en særlig klima-vinkel. Der er hvert år katastrofer som de nuværende – og vi er lige i katastrofesæsonen.
Flere end to millioner mennesker er ramt af oversvømmelserne, som væltede ind over det sydlige Indien for en uge siden. I distriktet Raichur i staten Karnataka gik det særligt hårdt ud over de frodige rismarker. 263 km2 risland er nu oversvømmet og ødelagt og har efterladt tusindvis af arbejdsløse landbrugsmedarbejdere.
Flere end 10.000 cambodjanske familier kæmper lige nu med eftervirkningerne af tyfonen Ketsana
750.000 mennesker har de seneste dage mistet deres hjem og flygter nu fra vandmasserne under en af de værste oversvømmelser i Sydindien nogensinde. Folkekirkens Nødhjælps partnere i området arbejder på at give mad og midlertidig husly til de hjemløse.
Folkekirkens Nødhjælp har givet foreløbig 100.000 kroner af egne indsamlede midler til ofrene for jordskælvet i Indonesien
Folkekirkens Nødhjælp giver 100.000 kroner til ofrene for cyklonen Ketsana
At bo tæt på havet i det sydlige Bangladesh kan være forbundet med stor risiko. Det har befolkningen i det område syd for byen Barguna, som katastrofemedarbejder P. Kristian Pedersen besøgte i starten af juli, måttet sande to gange inden for det sidste halvandet år.
Øjenvidner
Vi har spurgt en række forskellige mennesker om deres observationer af klimaforandringer i deres del af verden. Se deres vidnesbyrd i serien 'Øjenvidner'
Ny bog på gaden: ”Tsunami Tales” er en inspirerende samling af historier fra det virkelige liv om mennesker, som genopbygger deres liv efter den altødelæggende tsunami, der ramte Asien i december 2004. Download bogen på noedhjaelp.dk eller bestil den hos Folkekirkens Nødhjælp på tlf. 33152800.
Omkring 2,3 millioner mennesker er blevet hjemløse, efter cyklonen Aila fejede henover Bangladesh og det østlige Indien mandag den 26. maj. Folkekirkens Nødhjælp støtter hjælpearbejdet med 175.000 kroner, som går til akut katastrofehjælp.
Under krigen i Gaza blev Omar al Majdalawi pludselig katastrofemedarbejder i det område, han selv bor i.
På lørdag går danskere med anden etnisk baggrund og Folkekirkens Nødhjælp sammen om at samle ind til Gazas befolkning, der har desperat brug for hjælp.
Meldingerne om den forværrede humanitære situation for befolkningen i Gaza har fået Folkekirkens Nødhjælps bagland til at reagere for at støtte ofrene
Tre mobile sundhedsklinikker, som drives af Folkekirkens Nødhjælps partnerorganisation Union of Healthcare, er ødelagt i et israelsk bombardement.
Folkekirkens Nødhjælp har afsluttet genopbygning efter tsunamien, der ramte Asien i 2004. Hjælpen har især givet løft til kvinder og kasteløse i Sydindien og Sri Lanka.
Siden cyklonen Nargis hærgede Burma har Folkekirken Nødhjælp hjulpet en kvart million mennesker.
Siden cyklonen Nargis ramte Burma i begyndelsen af maj, har Folkekirkens Nødhjælp hjulpet tusinder af burmesere på fode igen
Store områder i Honduras står under vand eller er ramt af jord- og klippeskred.
Gennem leg og oplysning lærer børn om naturpleje og genopbygning i Honduras
For et år siden blev store dele af Indien ramt af usædvanligt kraftige oversvømmelser. Det skete igen i år. Folkekirkens Nødhjælp har med gode resultater forenet nødhjælp med forebyggelse
Folkekirkens Nødhjælp gav sidste år katastrofehjælp for 158 millioner kroner.
Halvanden million mennesker blev på et øjeblik hjemløse, da de enorme flodbølger skyllede ind over landene i Sydøstasien i julen 2004. Folkekirkens Nødhjælp indsamlede cirka 70 millioner kroner efter tsunamien. Pengene gik til akut katastrofehjælp i Indien og Sri Lanka og til genopbygning af solide huse, hjælp til fiskersamfund, både og fiskenet, mikrolån til kvinder og undervisning i katastrofeberedskab.
Tre millioner er hjemløse i Indien efter, at floden Kosi løb over sine bredder i det højtliggende naboland, Nepal. En gammel dæmning brast og sendte en 40 kilometer bred vandstrøm ind over 16 distrikter. Folkekirkens Nødhjælps lokale partnere har sat ind med akut katastrofehjælp.
Folkekirkens Nødhjælp har afsat 750.000 kroner til at hjælpe de 30.000 flygtninge fra Sydossetien, der er søgt over grænsen til Nordossetien.
En ny multimedieproduktion fortæller i lyd og billeder om, hvordan Folkekirkens Nødhjælp i forbindelse med nødhjælpsarbejdet har satset på at sikre folk mod fremtidige katastrofer.
Folkekirkens Nødhjælp har været til eksamen og har bestået og fået papir på at være en ansvarlig organisation, der lever op til internationale standarder.
Delstaterne Assam, Vestbengalen og Orissa er hårdt ramt
På trods af åbenlyse forhindringer når nødhjælpen frem. I samarbejde med FN og lokale partnere har Folkekirkens Nødhjælp nu stabile forsyningslinjer til de hårdest ramte områder
Landsbyboere har rustet sig mod tilbagevendende tørke og oversvømmelser
Glædeligt hvis der nu omsider bliver fri adgang til de nødstedte i floddeltaet.
Det er et positivt og uventet gennembrud, der kan give mulighed for langt mere og langt mere effektiv nødhjælp.
En lille, filmisk fortælling om de første dage efter cyklonen Nargis ramte Burma. En af Folkekirkens Nødhjælps medarbejdere var i landet.

burma-ipod.mp4  (10,00 MB)
Ældre og børn er begyndt at dø af dysenteri på grund af forurenet vand, fortæller Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner i Burma.
Pengene strømmer ind til ofrene for cyklonen i Burma.
På trods af politiblokader og dårlige vejrforhold når Folkekirkens Nødhjælps partnere ud til de værst ramte områder i Burma.
En stregkode gør det nu nemt for kunderne i Coop Danmarks butikker at støtte nødhjælpsarbejdet i Burma.
Folkekirkens Nødhjælps lokale samarbejdspartnere har uddelt nødhjælp til over 100.000 burmesere i det berørte delta-område.
Mens der nu tales om 200.000 døde i Burma og op imod 1,5 millioner hjemløse med akut behov for nødhjælp, stiger presset på byerne i den sydlige del af landet.
På grund af katastrofen i Burma udsender Folkekirkens Nødhjælp en ekstraordinær kollektopfordring til alle landets præster - selv om den kommer på tværs af den årlige Pinsekollekt.
Der er akut brug for hjælp til de overlevende i Burma. Folkekirkens Nødhjælps partnere er allerede i gang med at uddele nødhjælp fra tre steder i det hårdt ramte Irrawaddy-delta.
Ødelæggelserne fra cyklonen Nargis er enorme. Folkekirkens Nødhjælps udsendte medarbejder beretter fra det hårdest ramte delta-område, hvor ingen har fået hjælp og omkomne og døde dyr flyder i floderne.
80 procent af husene i Rangoons slumområder er jævnet med jorden efter voldsom cyklon.
Mens de politiske partier og mæglere udefra kæmper for at finde en fredelig løsning på striden om valgresultatet i Kenya, møder unge mennesker en anden udfordring, mens de kæmpe med kriser i det engang så fredelige land.
Mange tusinde kenyanere er tvunget væk fra deres hjem på grund af den vold, der er opstået efter valget.
Ved hjælp af den nyeste teknologi overvåger grupper i Kenya i detaljer de voldelige overgreb i landet efter det omdiskuterede valg.
Kraftig regn har fået de mange floder i det sydlige Afrika til at gå over sine bredder. Tusinder af familier er blevet evakueret og har brug for hjælp.
Zimbabwes befolkning er presset til det yderste under den diktatoriske præsident Mugabes undertrykkelse og økonomiske udmarvning af landet. Værst går det ud over børnene, der sulter, og mange mister deres forældre til aids. Derfor går den del af Danmarks Indsamlingen, som Folkekirkens Nødhjælp får, til sund mad og rent vand til flere end 5.000 børn i Zimbabwes fattige Lupane-distrikt.
Bevilling fra Europa-Kommissionens Kontor for Humanitær Bistand
Den seneste, meget kraftige regn, som er faldet over store dele af det vestlige, centrale og østlige Afrika, har resulteret i meget store oversvømmelser og ødelæggelser.
Darfur er blevet den humanitære krise, hvor den internationale opmærksomhed på beskyttelse af civile er blevet testet i virkelighedens verden. I disse dage mødes nogle af Darfurs mest hårdtprøvede praktikere til et seminar for at udveksle erfaringer. Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har sammen skrevet denne kronik, som den 11. september blev bragt i Kr...
Ny bog af journalisten Øjvind Kyrø fortæller om livet i et af de farligste steder i verden. På sin rejse gennem Congo besøger han blandt andet Folkekirkens Nødhjælps projekter
Der er brug for langsigtet genopbygningshjælp til de millioner af mennesker, der er ramt af oversvømmelser i Sydasien.
Folkekirkens Nødhjælp har sendt over en million kroner af sted til hjælpearbejdet, og mere hjælp er på vej til overlevende fra oversvømmelserne.
I Indien rammer katastrofer de kasteløse særlig hårdt. Sidste års oversvømmelse i delstaten Orissa var ingen undtagelse. Nu har beboerne i området genopbygget landsbyerne.
Folkekirkens Nødhjælp har sendt 400.000 kr. til hjælp til ofre for voldsomme oversvømmelser i Indien. 500 mennesker er omkommet under katastrofen, der har ramt millioner af mennesker
John Nduna, direktør for Kirkernes Internationale Nødhjælp, ACT, rapporterer fra sit seneste besøg i Darfur. Han er leder af ACT Internationals koordineringskontor i Geneve, som er ansvarlig for koordinering af 130 medlemmers indsats i katastrofesituationer.
En ulykke kommer sjældent alene. Cyklon på vej til i forvejen hårdt ramt område omkring Zamebzi-floden i Mozambiquie og Zambia
Et folkemord i slowmotion. Verdens største humanitære katastrofe. Etnisk udrensning. Den brutale krig i Sudans vestlige Darfur region har mange navne. Ny bog lader stemmerne fra Darfur tale.
Med støtte fra Folkekirkens Nødhjælp har det Lutherske Verdensforbund i Indien (LWSI) startet et program med hjælp til jobskabelse og katastrofeforebyggelse i 50 tsunami-ramte dalit landsbyer uden adgang til havfiskeri i distrikterne Cuddalore og Nagapattinam i delstaten Tamil Nadu. I dette nye projekt vil man være særlig opmærksom på kvindernes situation med henblik på faglig uddannelse som vejen til alternative...
Nødhjælpsarbejde i Sri Lanka er farligt, fortæller Steffen Rasmussen, Folkekirkens Nødhjælps repræsentant i landet. Kun Afghanistan er et farligere land at arbejde i. Det fremgår af en undersøgelse, den lokale avis, The Sunday Leader, citerer Care International for
Flygtningen i Darfur er fuldstændig afhængige af hjælp udefra. Oprørere og regeringstropper truer sammen med militserne tilværelsen for mange tusinder. Alligevel forsøger hjælpeorganisationerne at få en hverdag til at fungere.
Selv om det er to år siden, at tsunamien ramte Indien, er genopbygningsarbejdet langt fra ovre. Nu koncentrerer man sig om de familier, som ikke er fiskere – og som ikke fik del i den umiddelbare katastrofehjælp
Ny teknologi fra Saabs danske afdeling vil kunne give bedre arbejdsbetingelser og stabil kommunikation i katastrofeområder. Fredag vandt Saab Danmark innovationskonkurrencen Kommunikation i Katastrofen
Charlotte Brudenell, udsendt for ACT-Caritas, rapporterer fra Darfur
Tyfonen Durian har gjort tusindvis af filippinere hjemløse og dræbt op mod 1000 mennesker. Der er nødhjælp på vej til de mange berørte.
Skyderi, brændende marker, huse som fakler. I den seneste måned er 40.000 civile tvunget på flugt fra deres hjem i Syd-Darfurs østlige region.
Bedre teknologi vil kunne gøre nødhjælpsindsatser verden over langt mere effektiv, så der kan reddes flere liv i katastrofesituationer. Nu skal en innovationskonkurrence sætte skub i udviklingen af ny mobil kommunikationsteknologi til brug i katastrofeområder.
Højt oppe i Guatemalas vestlige højland i San Marcos-provinsen knokler lokale landsbybeboere med støtte fra Folkekirkens Nødhjælp og EU's Katastrofekontor (ECHO) med at bygge nye, midlertidige boliger
Vinteren har ramt jordskælvsområderne i Pakistan. Der er akut brug for mad, telte og tæpper
Den sydlige del af landet oversvømmet efter mange dages kraftig regn. Folkekirkens Nødhjælps partnere i landet er allerede i gang med at hjælpe.
Selv om de knokler dag og nat, gør katastrofens omfang, kulden og de håbløse transportforhold det næsten umuligt for ngo’erne at imødekomme det kolossale behov for hjælp
Laviner af klipper, sten, sand, vand og mudder rev eksistensgrundlaget væk under tusindevis af fattige i Guatemala – de venter i stille desperation på hjælp
Da de første hjælpearbejdere bragte den livgivende hjælp til de fjerntliggende landsbyer i Pakistans Balakot provins, fandt de hjerteskærende elendighed.
Op mod halvanden million guatemalanere blev berørt, da orkanen Stan i oktober trak enorme nedbørsmængder med sig og satte gang i oversvømmelser og mudder- og jordskred
Konflikten mellem regeringen i Colombo og de tamilske områder, der blev ramt af flodbølgen, stiller høje krav til koordination og diplomati hos nødhjælpsarbejdere
Catrine Salskov er studerende og i praktik i Guatemala hos Den Nationale Koordination af Enker, Conavigua. Hun skriver her om sine oplevelser efter orkanen Stan.
Folkekirkens Noedhjælps to voluntører i Guatemala oplever på egen krop orkanen Stans voldsomme hærgen og frygtelige konsekvenser, da naturkatastrofen pludselig rammer netop deres del af verden. Rejsebrev fra Anne Pallisgaard Rasmussen
Det meste af den lille by Panabaj ligger nu begravet under et lag af mudder, jord, træer og klippestykker. Myndighederne har opgivet at lede efter flere omkomne, og stedet vil formentligt blive erklæret som en fællesgrav for hundreder eller måske over tusinde indbyggere, der ikke nåede væk fra de enorme jord- og mudderskred, som orkanen Stan satte i gang
Orkanen Stan trak enorme regnmængder og mindre storme med sig ind ovre dele af Mellemamerika og sydlige Mexico. I Guatemala er det den absolut fattigste del af befolkningen, der blev hårdest ramt af naturkatastrofen. Mange steder er redningsmandskab slet ikke nået ud endnu - en uge efter katastrofen
Flere artikler